Koreaans

Zoek naar Koreaans in jouw eigen kookboeken

Koreaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Buffet / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Koreaanse roerbakrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bbq-saus, borststuk, champignons, ei, hete chilisaus, knoflook, rode spaanse peper, savooiekool, sesamolie, sesamzaad, sojasaus en zilvervliesrijst

Keuken:
Koreaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Buffet / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Koreaanse roerbakrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bbq-saus, borststuk, champignons, ei, hete chilisaus, knoflook, rode spaanse peper, savooiekool, sesamolie, sesamzaad, sojasaus en zilvervliesrijst

Keuken:
Koreaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tahinsojasaus

Ingrediënten:
aubergine, donkere sesamolie, honing, knoflook, mirin, rijstazijn, sake, sesamzaad, sojasaus, suiker en tahin

Keuken:
Koreaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch / marinade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tofoepannenkoeken met kimchi

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, bieslook, bloem, chilipasta, dille, donkere sesamolie, kimchi, koriander, neutrale olie, peterselie, rijstmeel, sojamelk, sojasaus, tofu, volkorenmeel en zout

Keuken:
Aziatisch / Koreaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Koreaanse bulgogi met botersla

Ingrediënten:
arachideolie, biefstuk, bosui, botersla, japanse sojasaus, ketjap manis, knoflook, pandanrijst, rode peper, sesamolie en sesamzaad

Keuken:
Koreaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte aardappel, Koreaanse stijl

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, chilivlokken, druivenpittenolie, gember, jalapeñpopeper, knoflook, lente-ui, maïsolie, sesamzaad, thaise chilipeper, zout en zwarte peper

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegan / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kimchisoep met tofu

Ingrediënten:
donkere sesamolie, groentebouillon, kimchi, koreaanse rode peperpasta, kortkorrelige witte rijst, lente-ui, miso, rijstazijn, sojasaus, taugé, zijdetofu en zwarte peper

Keuken:
Koreaans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër 1 notitie

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De dikke vegetariër:

Rijstkoeken met zoete sojasaus

Ingrediënten:
chilipasta, lente ui, neutrale olie, rijstkoek, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, suiker en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch / Koreaans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kimchirijst

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, groentebouillon, kimchi, lente ui, olijfolie, peper, peterselie, rijst, sesamolie, sojasaus en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegan / rijst / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Knapperige groentepannenkoek op zijn Koreaans

Ingrediënten:
bloem, chinese bieslook, courgette, druivenpittenolie, ei, koriander, lente-ui, maïsolie, peterselie, wortel en zomerpompoen

Keuken:
Koreaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige sojabonen met kimchi en knapperige tempé

Ingrediënten:
adukibonen, cayennepeper, donkere sesamolie, gele sojabonen, kidneybonen, kimchi, knoflook, lente ui, pintobonen, rijstwijn, sojasaus, tempé, tempeh en zwartoogbonen

Keuken:
Koreaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Koreaanse noedels in koude bonenbouillon

Ingrediënten:
amandelen, cayennepeper, chilivlokken, komkommer, lente ui, pecannoot, pijnboompitjes, sesamolie, sesamzaad, sojabonen, sojasaus, spaanse peper, udonnoedels, walnoten en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Knapperige kimchipannenkoek

Ingrediënten:
bloem, chinese bieslook, courgette, druivenpittenolie, ei, kimchi, koriander, lente-ui, maïsolie, peterselie, wortel en zomerpompoen

Keuken:
Koreaans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / groente
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Yukhoe Koreaanse tartaar

Ingrediënten:
bosui, eidooier, honing, knoflook, koreaanse sojasaus, peer, pijnboompitten, rundvlees, sesamolie, sesamzaad en zwarte peper

Keuken:
Koreaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Bulgogi gemarineerd rundvlees

Ingrediënten:
bosui, gele ui, gemberwortel, japanse sojasaus, knoflook, peer, rundvlees, sesamolie en ssamjang-saus

Keuken:
Koreaans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Samgyupsal buikspek

Ingrediënten:
buikspek, sesamolie en ssamjang-saus

Keuken:
Koreaans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Koreaanse worteltjes

Ingrediënten:
cayennepeper, groente, knoflook, korianderzaad, rode peper, suiker, ui, witte keukenazijn, wortels en zonnebloemolie

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Rettichrolletjes met kipfilet, kimchi en tofumayonaise

Ingrediënten:
bieslook, kimchi, kipfilet, rettich, rijstazijn, silken tofu, zonnebloemolie, zout en zwarte sesamzaadjes

Keuken:
Koreaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bijgerecht uit Keukenlab:

Veganistische kimchi

Ingrediënten:
chilipoeder, chinese kool, gember, knoflook, koreaans chilipoeder, lente ui, lichte sojasaus, paprikapoeder, rijstebloem, rode misopasta, suiker, water en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Bijgerecht uit Keukenlab:

Kimchi

Ingrediënten:
chilipoeder, chinese kool, gember, knoflook, koreaans chilipoeder, lente ui, lichte sojasaus, paprikapoeder, rijstebloem, suiker, trassi, vissaus, water en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
groente
Een recept uit Jamie Oliver - Super food voor familie en vrienden

Lunch / buffet / avondmaal uit Super food voor familie en vrienden:

Koreaanse kip-hotpot, noedels, paddenstoelen, tofu & kimchi

Ingrediënten:
hete chilisaus, kimchi, kipkarbonades, kippenbouillon, koreaanse chilipasta, lente-ui, limoen, sesamolie, sesamzaad, shiitakes, volkorennoedels, wortel, zijdetofu en zoutarme sojasaus

Keuken:
Koreaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Kimchi

Ingrediënten:
chilivlokken, chinese kool, grof zeezout, knoflook, lente-ui, savooiekool, sojasaus en suiker

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegan / vegetarisch / pickles
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Recept uit A little bite of Beddington:

Dipsaus voor Koreaanse pannenkoek

Ingrediënten:
bosui, knoflook, rijstazijn, rode chilipeper, sesamolie, sesamzaad en sojasaus

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Koreaanse pannenkoek met inktvis en kimchi

Ingrediënten:
bloem, bosui, dipsaus voor koreaanse pannenkoek, ei, kimchi, maïzena, pijlstaartinktvis, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
vis
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pannenkoekjes van mungbonen

Ingrediënten:
arachideolie, bruine linzen, cayennepeper, channa dal, chilipeper, chilivlokken, donkere sesamolie, ei, knoflook, lente ui, moong dal, pepers, rode linzen, spliterwten, urad dal, winterwortel en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pannenkoekjes van mungbonen zoals in Zuid-oost-Azie

Ingrediënten:
arachideolie, bruine linzen, cayennepeper, channa dal, chilipeper, chilivlokken, ei, gemberwortel, knoflook, koriander, lente ui, moong dal, neutrale olie, pepers, rode linzen, spliterwten, thaise basilicum, urad dal, vegetarische vissaus, winterwortel en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch