Koreaans

Zoek naar Koreaans in jouw eigen kookboeken

Koreaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Buffet / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Koreaanse roerbakrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bbq-saus, borststuk, champignons, ei, hete chilisaus, knoflook, rode spaanse peper, savooiekool, sesamolie, sesamzaad, sojasaus en zilvervliesrijst

Keuken:
Koreaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Buffet / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Koreaanse roerbakrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bbq-saus, borststuk, champignons, ei, hete chilisaus, knoflook, rode spaanse peper, savooiekool, sesamolie, sesamzaad, sojasaus en zilvervliesrijst

Keuken:
Koreaans
Soort:
vlees / rijst
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Recept uit Yakitori & Korean BBQ:

Kimchi (snelle)

Ingrediënten:
bosui, chinese bieslook, daikon, groene chilipeper, kimchi-basis, komkommer, rettich, sesamzaad en wortel

Keuken:
Koreaans
Soort:
groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige sojabonen met kimchi

Ingrediënten:
adukibonen, cayennepeper, donkere sesamolie, gele sojabonen, kidneybonen, kimchi, knoflook, lente ui, pintobonen, rijstwijn, sojasaus en zwartoogbonen

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegetarisch / peulvruchten
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Tahinsojasaus

Ingrediënten:
aubergine, donkere sesamolie, honing, knoflook, mirin, rijstazijn, sake, sesamzaad, sojasaus, suiker en tahin

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus / vegan / marinade
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Koreaanse bulgogi met botersla

Ingrediënten:
arachideolie, biefstuk, bosui, botersla, japanse sojasaus, ketjap manis, knoflook, pandanrijst, rode peper, sesamolie en sesamzaad

Keuken:
Koreaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tofoepannenkoeken met kimchi

Ingrediënten:
arachideolie, basilicum, bieslook, bloem, chilipasta, dille, donkere sesamolie, kimchi, koriander, neutrale olie, peterselie, rijstmeel, sojamelk, sojasaus, tofu, volkorenmeel en zout

Keuken:
Aziatisch / Koreaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Koreaanse aardappel en preisoep

Ingrediënten:
aardappel, chili en zwartebonenpasta, druivenpittenolie, maïsolie, prei, sojasaus, water en zijdetofu

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Gepureerde pittige sojabonen met kimchi

Ingrediënten:
adukibonen, cayennepeper, donkere sesamolie, gele sojabonen, kidneybonen, kimchi, knoflook, lente ui, pintobonen, rijstwijn, sojasaus en zwartoogbonen

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegetarisch / peulvruchten
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Sla en bieslook Koreaanse stijl

Ingrediënten:
bieslook, chilipepervlokken, donkere sesamolie, knoflook, rijstazijn, sesamzaad, sla, sojasaus en suiker

Keuken:
Koreaans
Soort:
salade / vegetarisch / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Sla en shiso Koreaanse stijl

Ingrediënten:
chilipepervlokken, donkere sesamolie, knoflook, rijstazijn, sesamzaad, shisoblad, sla, sojasaus en suiker

Keuken:
Koreaans
Soort:
salade / vegetarisch / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Soja-sesamdipsaus en marinade in Koreaanse stijl

Ingrediënten:
aubergine, chilivlokken, donkere sesamolie, honing, knoflook, mirin, rijstazijn, sesamzaad, sojasaus en suiker

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus / vegan / marinade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Soja-sesamdipsaus en marinade in Koreaanse stijl

Ingrediënten:
donkere sesamolie, gemberwortel, knoflook, lente ui, rijstazijn, sake, sesamzaad, sojasaus en suiker

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus / vegan / marinade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Koreaanse gemengde groentesoep

Ingrediënten:
bleekselderij, chinese kool, daikon, donkere sesamolie, knoflook, koreaanse rode chilipeper, lente-ui, sesamzaad, sojasaus, stevige tofu, wortel, zijdetofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Koreaanse paddestoelensoep

Ingrediënten:
champignons, donkere sesamolie, gedroogde funghi porcini, gedroogde shiitake, groentebouillon, knoflook, lente-ui, paddenstoelenbouillon, shiitake, sojasaus, zijdetofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Kimchi

Ingrediënten:
chilivlokken, chinese kool, grof zeezout, knoflook, lente-ui, savooiekool, sojasaus en suiker

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegetarisch / vegan / pickles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Geroerbakte aardappel, Koreaanse stijl

Ingrediënten:
aardappel, cayennepeper, chilivlokken, druivenpittenolie, gember, jalapeñpopeper, knoflook, lente-ui, maïsolie, sesamzaad, thaise chilipeper, zout en zwarte peper

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegetarisch / vegan / aardappelgerecht
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Koreaanse noedels in koude bonenbouillon

Ingrediënten:
amandelen, cayennepeper, chilivlokken, komkommer, lente ui, pecannoot, pijnboompitjes, sesamolie, sesamzaad, sojabonen, sojasaus, spaanse peper, udonnoedels, walnoten en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kimchisoep met tofu

Ingrediënten:
donkere sesamolie, groentebouillon, kimchi, koreaanse rode peperpasta, kortkorrelige witte rijst, lente-ui, miso, rijstazijn, sojasaus, taugé, zijdetofu en zwarte peper

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / vegan
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Yukhoe Koreaanse tartaar

Ingrediënten:
bosui, eidooier, honing, knoflook, koreaanse sojasaus, peer, pijnboompitten, rundvlees, sesamolie, sesamzaad en zwarte peper

Keuken:
Koreaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Samgyupsal buikspek

Ingrediënten:
buikspek, sesamolie en ssamjang-saus

Keuken:
Koreaans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Bulgogi gemarineerd rundvlees

Ingrediënten:
bosui, gele ui, gemberwortel, japanse sojasaus, knoflook, peer, rundvlees, sesamolie en ssamjang-saus

Keuken:
Koreaans
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit Jamie Oliver - Super food voor familie en vrienden

Lunch / avondmaal uit Super food voor familie en vrienden:

Kom Koreaanse bimibap, rijst, groente, varkensvlees & chilisaus

Ingrediënten:
babymais, bruine rijst, chinese kool, ei, groene muntthee, hete chilisaus, jonge bladspinazie, komkommer, limoen, radijsjes, rijstwijnazijn, sesamzaad, sugarsnaps, taugé, tuinkers, varkensfilet, wortel en zoutarme sojasaus

Keuken:
Koreaans
Soort:
salade / vlees
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pannenkoekjes van mungbonen en kimchi

Ingrediënten:
arachideolie, bruine linzen, channa dal, donkere sesamolie, ei, kimchi, knoflook, lente ui, moong dal, pepers, rode linzen, spliterwten, urad dal en zout

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegetarisch / peulvruchten
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Koreaanse worteltjes

Ingrediënten:
cayennepeper, groente, knoflook, korianderzaad, rode peper, suiker, ui, witte keukenazijn, wortels en zonnebloemolie

Keuken:
Koreaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Diner / nagerecht uit Wrap 'n roll:

Zoete Koreaanse pannenkoekjes (hotteok)

Ingrediënten:
bloem, bruine suiker, gedroogde mango, gist, kaneel, kokosvlokken, melk, pecannoot en suiker

Keuken:
Aziatisch / Koreaans
Soort:
zoet / beslag/deeg