Iraaks

Iraaks

Zoek naar Iraaks in jouw eigen kookboeken

Iraaks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tabbouleh - Salade van bulgur met peterselie en tomaat

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, citroensap, extra vergine olijfolie, fijne bulgur, kropsla, lente-ui, munt, peper, tomaten en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Sambousak bi tawa - Pasteitjes met een vulling van kikkererwten

Ingrediënten:
cayennepeper, eidooier, kerrie, kikkererwten, komijn, kookvocht van kikkererwten, kurkuma, linzen, paprikapoeder, peper, ui, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vegan / pastei
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Sheved baghala - Dille en tuinbonenschotel

Ingrediënten:
boter, dille, langkorrelrijst, saffraandraadjes, tuinbonen, water en zout

Keuken:
Iraaks
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kofta shawandar hamudh - Gehaktballetjes met zoetzure bietjes

Ingrediënten:
bieten, bladpeterselie, citroensap, kaneel, lamsgehakt, peper, plantaardige olie, rundergehakt, suiker, ui en zout

Keuken:
Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Masgouf - Gegrilde vis

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, peper, tomaat, zalmfilet op huid en zout

Keuken:
Joods / Iraaks
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Nanaeya - Gehaktballetjes met zoetzure knoflook-muntsaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, lamsgehakt, munt, peper, plantaardige olie, suiker, tomaten, ui, verse knoflook en zout

Keuken:
Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Urug patata - Aardappelchaps - Gevulde aardappelcakejes

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, frituurolie, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, matsemeel, nootmuskaat, paneermeel, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Shorba van tabyit - Dikke soep van kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Tabyit - Kip met rijst

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel, kippenhart, kippenlever, kippenmaag, langkorrelrijst, nootmuskaat, peper, peterselie, piment, radijs, soepkip, tomaten, tomatenpuree, tomatensalade, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Kubba halab - Rijstkroketten met vleesvulling

Ingrediënten:
amandelschaafsel, basmatirijst, ei, eiwit, kurkuma, mager rundgehakt, peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Babee bi tamr - Dadelpasteitjes uit Irak

Ingrediënten:
bloem, boter, dadels, droge gist, ei, gemalen venkelzaad, plantaardige olie, sesamzaad, suiker, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Shaker lemah - Iraakse boterkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, gemalen kardemom, poedersuiker en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kichree - Rijst met rode linzen

Ingrediënten:
boter, ei, halloumi, knoflook, komijn, langkorrelrijst, mozzarella, olie, peper, plantaardige olie, rode linzen, tomaat, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Baklava uit Bagdad

Ingrediënten:
boter, citroensap, fijne tafelsuiker, filodeeg, gemalen amandelen, kardemom, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, water en zonnebloemolie

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Gevuld brood van Ibn Dihqana

Ingrediënten:
amandelen, bladgroenten, brood, kaas, olijven, pijnboompitten, pistachenoten, sikbajvlees, walnoten en zout

Keuken:
Mediterraans / Iraaks
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Ibrahimiyya

Ingrediënten:
amandelpoeder, azijn, druivensap, galanga, gehakt, gember, kaneel, korianderzaad, mastiek, peper, rozenwater, suiker, ui, vlees, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Iraakse arak

Ingrediënten:
dadels en mastiek

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
likeuren en gedestilleerd
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Sambusak

Ingrediënten:
citroensap, deeg, ei, gedroogde munt, kaneel, komijn, korianderzaad, peper, sesamolie, sumakbessen en walnoten

Keuken:
Mediterraans / Iraaks
Soort:
vlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt uit De Joodse keuken:

Shorba bi djaj - Kippensoep met rijst

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, groene kardemompeulen, kaneel, kippenvleugel, kurkuma, risottorijst, selderijblad en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde aardappelcakejes met dikke korst

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, ei, frituurolie, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, matsemeel, nootmuskaat, paneermeel, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Ovenschotel met vleesvulling en aardappelpuree

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, ei, gemalen kardemom, kaneel, kardemomzaaddozen, kerrie, komijn, koriander, kruimige aardappels, mager rundergehakt, nootmuskaat, peper, piment, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Saluna 2 - Iraakse zoetzure vis 2

Ingrediënten:
dadelsiroop, gedroogde limoen, groene chilipeper, kabeljauwfilet, peper, plantaardige olie, tomatenpuree, ui, vleestomaten, wijnazijn en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Ingriyi - Zoetzuur vlees met aubergine

Ingrediënten:
aubergines, lamsvlees, peper, rundvlees, suiker, tamarindepasta, tomaten, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kubba bamia - Gestoofde okra of andere groente met gehaktballetjes

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroensap, courgette, gedroogde limoen, knoflook, koriander, kubba balletjes, munt, okra's, olie, oranje pompoen, peper, selderij, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Burag murug - Sigaartjes van filodeeg met kip

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, eidooier, filodeeg, kerriepoeder, kipfilet, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Iraakse vulling voor kobeba

Ingrediënten:
bladpeterselie, gedroogde limoen, gemalen kardemom, kaneel, pepers, piment, rundergehakt, selderij, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Iraaks