Portugees

Zoek naar Portugees in jouw eigen kookboeken

Portugees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri olie

Ingrediënten:
citroen, gedroogde piri piri pepers, grof zout, knoflook, laurierblad, olijfolie, piri piri pepers, rode wijnazijn en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri tomatensaus

Ingrediënten:
boter, gedroogde piri piri pepers, knoflook, olijfolie, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Steensoep - sopa de pedra

Ingrediënten:
aardappel, bruine bonen, chourico worst, doorregen spek, knoflook, laurierblad, rode bonen, tomaat, ui, varkensoor, verse koriander, witte raap, wortel, zout, zwarte chourico en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Lamsragout - Ensopado de borrego

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, lamsvlees, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, rundvleesbouillon, uien, witte wijnazijn, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
stoofgerecht / vlees / lamsvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Visstoofpot uit de Algarve - caldeirada à algarvia

Ingrediënten:
aardappel, droge witte wijn, groene paprika, grof zeezout, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, piri-piri, tomaat, uien, venusschelp, vis en witte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Stokvis met room - bacalhau com natas

Ingrediënten:
aardappel, boter, laurierblad, meel, melk, olijfolie, room, stokvis, uien en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Soep uit Alentejo - sopa à alentejana

Ingrediënten:
ei, knoflook, olijfolie extra vergine, verse koriander, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Stokvisballetjes - bolinhos de bacalhau

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemige aardappel, cayennepeper, eieren, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, stokvis, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
frituur / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Steak naar Lissabons café recept - Bife à café

Ingrediënten:
aardappelmeel, boter, citroensap, entrecote, grof zeezout, melk, mosterd en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Portugese ananas

Ingrediënten:
ananas, fruit, port, sherry, suiker en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vegan
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Groene soep - caldo verde

Ingrediënten:
boerenkool, chorizo, knoflook, kruimige aardappel, maïsbrood, olijfolie, peper, ui en zout

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
vlees / soep/bouillon / varkensvlees
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met stokvis

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, rijst, rode paprika, stokvis, tomaten, ui, water en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
rijst / vis
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / nagerecht uit De smaak van Conclusion:

Merengue

Ingrediënten:
aardbeien, basterdsuiker, eiwit, slagroom en vanille-ijs

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Gegrilde sardines met paprika´s - sardinhas assadas com pimentos

Ingrediënten:
grof zeezout, olijfolie, paprika, sardines, ui en wijnazijn

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Portugese vleesstoofpot - cozido à portuguesa

Ingrediënten:
chourico worst, doorregen spek, galicische kool, knoflookworst, runderborst, soepkip, varkensbuik, varkensoor, witte kool, witte raap, witte rijst, wortel, zout, zwarte chourico en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Portugees stoofpotje van linzen

Ingrediënten:
aardappel, bruine linzen, knoflook, laurier, olijfolie, prei, tijm, tomaten, ui en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
stoofgerecht / bouillon / vegetarisch
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Portonic

Ingrediënten:
citroen, droge witte port, ijsblokjes, limoen en tonic

Keuken:
Mediterraans / Portugees
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Accra - Bacalhao beignets

Ingrediënten:
bacalhao, bakpoeder, bloem, bosui, ei, hot sauce, knoflook, koriander, limoenmayonaise, peper, piment, rode madame jeanette, volle melk en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
beignets / vis
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Incini

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, cointreau, gekonfijte vijg, hendriks gin en vijg

Keuken:
Portugees
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Diablo - Stoofschotel van kip en varkensvlees met rijst

Ingrediënten:
allspice, azijn, kip, kruidnagel, laurier, mager varkensvlees, mosterdblad, olie, peper, reuzel, rijst, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
stoofgerecht / rijst / gevogelte / varkensvlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Tomatenrijst

Ingrediënten:
boter, grof zout, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, rijst, rode paprika, tomaat, ui en zoet paprikapoeder

Keuken:
Portugees
Soort:
rijst
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Varkensschouder met venusschelpen

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, knoflook, koriander, olijfolie, ui, varkensschouder, venusschelpen en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gebakken boterrijst

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, paprikapoeder, rijst en ui

Keuken:
Portugees
Soort:
rijst
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Pasteis de bacalhau

Ingrediënten:
aardappel, ei, gezouten kabeljauw, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, peterselie en sjalot

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gegrilde kip piri piri

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, fijn zout, grof zout, kip, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, paprikapoeder, piri piri pepers, piri piri poeder, piri piri saus, ruby port en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gebakken vis met azijn

Ingrediënten:
bloem, grof zout, knoflook, laurier, olijfolie, rozemarijn, vis en witte wijnazijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren