Portugees

Zoek naar Portugees in jouw eigen kookboeken

Portugees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri olie

Ingrediënten:
citroen, gedroogde piri piri pepers, grof zout, knoflook, laurierblad, olijfolie, piri piri pepers, rode wijnazijn en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri tomatensaus

Ingrediënten:
boter, gedroogde piri piri pepers, knoflook, olijfolie, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Gegrilleerde piranhas met grof zeezout

Ingrediënten:
grof zeezout, piranhas en sardines

Keuken:
Portugees
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Frank Redant en Renger Dijkema - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Diepzeesoep van Portugese langoest

Ingrediënten:
armagnac, banyuls, bouquet garni, extra vergine olijfolie, knoflook, langoest, prei, sjalot, tomaten, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Stokvis met room - bacalhau com natas

Ingrediënten:
aardappel, boter, laurierblad, meel, melk, olijfolie, room, stokvis, uien en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Stokvisballetjes - bolinhos de bacalhau

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemige aardappel, cayennepeper, eieren, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, stokvis, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
frituur / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Steak naar Lissabons café recept - Bife à café

Ingrediënten:
aardappelmeel, boter, citroensap, entrecote, grof zeezout, melk, mosterd en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Gemarineerde kalfslever - iscas com elas

Ingrediënten:
aardappel, droge witte wijn, kalfslever, knoflook, laurierblad, varkensvet, verse peterselie, witte peper, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
vlees / orgaanvlees / pekel en marinades
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Diablo - Stoofschotel van kip en varkensvlees met rijst

Ingrediënten:
allspice, azijn, kip, kruidnagel, laurier, mager varkensvlees, mosterdblad, olie, peper, reuzel, rijst, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
stoofgerecht / rijst / gevogelte / varkensvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Gemarineerde sardines - Sardinhas de escabeche

Ingrediënten:
bladpeterselie, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, sardines, tomaat, uien, wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / frituur / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Gegrilde sardines met paprika´s - sardinhas assadas com pimentos

Ingrediënten:
grof zeezout, olijfolie, paprika, sardines, ui en wijnazijn

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Portugese vleesstoofpot - cozido à portuguesa

Ingrediënten:
chourico worst, doorregen spek, galicische kool, knoflookworst, runderborst, soepkip, varkensbuik, varkensoor, witte kool, witte raap, witte rijst, wortel, zout, zwarte chourico en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
stoofgerecht / vlees / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / voorgerecht uit De Smaakbijbel:

Caldo verde

Ingrediënten:
boerenkool, chinese broccoli, chorizo en kruimige aardappel

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Francesinha

Ingrediënten:
biefstuk, bier, cognac, eieren, el melk, gekookte ham, kippenbouillonblokje, laurierblaadjes, merguezworstjes, plakken kaas, port, tomatenpuree, witte boterhammen en zonnebloemolie

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Croquetas van klipvis

Ingrediënten:
aardappel, alioli, bacalao, bladpeterselie, citroen, klipvisfilet, laurierblad, rode ui, volle melk, water en zonnebloemolie

Keuken:
Portugees
Soort:
frituur / vis
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Verkensvlees met pickles en aardappels

Ingrediënten:
boter, knoflook, laurier, nieuwe aardappelen, olie, peterselie, pickles, piri piri olie, ui, varkensschouder, witte wijn en zoet paprikapoeder

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gegrilde pijlinktvis met chourico en citroen-korianderolie

Ingrediënten:
ansjovis in blik, boter, chourico worst, citroensap, knoflook, koriander, olijfolie, pijlinktvis en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

nog een manier om prego-broodjes te maken

Ingrediënten:
boter, citroen, entrecote, grof zout, lendenbiefstuk, olijfolie, piri piri saus en portugese broodjes

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Diner / nagerecht uit Piri piri & sardientjes:

Creme caramel met koffiesmaak

Ingrediënten:
ei, espresso, fijne kristalsuiker, melk, port, vanille-extract en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
salade
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Cozido

Ingrediënten:
aardappel, bataat, buikspek, chourico worst, kippenpoot, kool, raapjes, rode biet, runderschenkel, varkensschouder en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Madeira cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroen, ei, fijne kristalsuiker, melk en vanille-extract

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Pens met witte bonen

Ingrediënten:
bleekselderij, chourico worst, citroen, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, pens, peterselie, piri piri poeder, rode wijnazijn, tomaat in blik, ui, witte bonen, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Vis cozido

Ingrediënten:
aardappel, bataat, chourico worst, gezouten kabeljauw, groene paprika, knoflook, massa de pimentos, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, ui en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Diner / nagerecht uit Piri piri & sardientjes:

Creme caramel met passievrucht

Ingrediënten:
brandewijn, ei, fijne kristalsuiker, gecondenseerde melk, maracuja likeur, melk, passievrucht en vanille-extract

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Bolo inglese

Ingrediënten:
amandel, bakpoeder, boter, cakemeel, ei, fijne kristalsuiker, fijn zout, gedroogde cranberry's, gekonfijte kersen, gekonfijte vruchten, honing, kaneelpoeder, lichtbruine suiker, rozijnen en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Aardappels met olijfolie, grof zout en rozemarijn

Ingrediënten:
grof zout, nieuwe aardappelen, olijfolie, rode ui, rozemarijn en witte ui

Keuken:
Portugees
Soort:
vegetarisch