Portugees

Zoek naar Portugees in jouw eigen kookboeken

Portugees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri olie

Ingrediënten:
citroen, gedroogde piri piri pepers, grof zout, knoflook, laurierblad, olijfolie, piri piri pepers, rode wijnazijn en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri tomatensaus

Ingrediënten:
boter, gedroogde piri piri pepers, knoflook, olijfolie, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Drinken / aperitief / cocktails uit Morito:

Portonic

Ingrediënten:
citroen, droge witte port, ijsblokjes, limoen en tonic

Keuken:
Mediterraans / Portugees
Soort:
drank (alcoholisch) / cocktails
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gebakken vis met azijn

Ingrediënten:
bloem, grof zout, knoflook, laurier, olijfolie, rozemarijn, vis en witte wijnazijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Aardappels uit de oven met tomaten en witte wijn

Ingrediënten:
boter, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, tomaat, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Konijn uit de oven

Ingrediënten:
aguardente, boter, brandewijn, grof zout, knoflook, konijn, kruidnagel, laurier, olijfolie, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Schnitzels van lever en uien

Ingrediënten:
broodkruimels, citroen, kalfslever, knoflook, laurier, olijfolie en ui

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Espetada

Ingrediënten:
boter, grof zout, knoflook, laurier, olijfolie, ossenhaas en paprikapoeder

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gebakken boterrijst

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, paprikapoeder, rijst en ui

Keuken:
Portugees
Soort:
rijst
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Tomatenrijst

Ingrediënten:
boter, grof zout, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, rijst, rode paprika, tomaat, ui en zoet paprikapoeder

Keuken:
Portugees
Soort:
rijst
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Lam uit de overn met uien en groene paprika

Ingrediënten:
aardappel, groene paprika, grof zout, knoflook, lamsbout, laurier, lente ui, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gegrilde kip piri piri

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, fijn zout, grof zout, kip, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, paprikapoeder, piri piri pepers, piri piri poeder, piri piri saus, ruby port en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Pasteis de bacalhau

Ingrediënten:
aardappel, ei, gezouten kabeljauw, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, peterselie en sjalot

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Octopus van de azoren

Ingrediënten:
aguardente, bleekselderij, brandewijn, inktvis, knoflook, kruidnagel, olijfolie, oregano, peterselie, piri piri poeder, tijm, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Varkensschouder met venusschelpen

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, knoflook, koriander, olijfolie, ui, varkensschouder, venusschelpen en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Groentesoep

Ingrediënten:
aardappel, boerenkool, courgette, olijfolie, snijbiet, spinazie, ui en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Incini

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, cointreau, gekonfijte vijg, hendriks gin en vijg

Keuken:
Portugees
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Patrijs met kool in brandewijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, brandewijn, groentebouillon, knoflook, kool, laurier, nieuwe aardappelen, olijfolie, patrijs, piri piri poeder, presunto, prosciutto, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Diablo - Stoofschotel van kip en varkensvlees met rijst

Ingrediënten:
allspice, azijn, kip, kruidnagel, laurier, mager varkensvlees, mosterdblad, olie, peper, reuzel, rijst, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
stoofgerecht / rijst / gevogelte / varkensvlees
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / nagerecht / dessert uit Dit is geen kookboek:

Portugese farofias, engelenbilletjes

Ingrediënten:
citroen, ei, kaneel, maïzena, melk, suiker en vanillestokje

Keuken:
Portugees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Gemarineerde sardines - Sardinhas de escabeche

Ingrediënten:
bladpeterselie, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, sardines, tomaat, uien, wijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / frituur / vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Diepzeesoep van Portugese langoest

Ingrediënten:
armagnac, banyuls, bouquet garni, extra vergine olijfolie, knoflook, langoest, prei, sjalot, tomaten, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Lunch uit Ingrediënten:

Portugese sandwich

Ingrediënten:
boter, brood, cayennepeper, citroensap, margarine, sardientjes uit blik, slablad, tomaat, verse koriander en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / nagerecht uit Ingrediënten:

Tigiladas

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, citroensap, ei, kaneelpoeder, melk, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
ei/omelet/frittata / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Gegrilleerde piranhas met grof zeezout

Ingrediënten:
grof zeezout, piranhas en sardines

Keuken:
Portugees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Gerookte mosselen "Estoril"

Ingrediënten:
cayennepeper, dille, gerookte mosselen uit blik, madeira, mayonaise, mierikswortel, peterselie, selderiezout en tomatenketchup

Keuken:
Portugees
Soort:
schaal- en schelpdieren