Portugees

Zoek naar Portugees in jouw eigen kookboeken

Portugees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri olie

Ingrediënten:
citroen, gedroogde piri piri pepers, grof zout, knoflook, laurierblad, olijfolie, piri piri pepers, rode wijnazijn en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri tomatensaus

Ingrediënten:
boter, gedroogde piri piri pepers, knoflook, olijfolie, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Portugese ananas

Ingrediënten:
ananas, fruit, port, sherry, suiker en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vegan
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Lamsragout - Ensopado de borrego

Ingrediënten:
droge witte wijn, knoflook, lamsvlees, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, rundvleesbouillon, uien, witte wijnazijn, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
stoofgerecht / vlees / lamsvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Steak naar Lissabons café recept - Bife à café

Ingrediënten:
aardappelmeel, boter, citroensap, entrecote, grof zeezout, melk, mosterd en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Visstoofpot uit de Algarve - caldeirada à algarvia

Ingrediënten:
aardappel, droge witte wijn, groene paprika, grof zeezout, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, piri-piri, tomaat, uien, venusschelp, vis en witte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
stoofgerecht / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Stokvis met room - bacalhau com natas

Ingrediënten:
aardappel, boter, laurierblad, meel, melk, olijfolie, room, stokvis, uien en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Soep uit Alentejo - sopa à alentejana

Ingrediënten:
ei, knoflook, olijfolie extra vergine, verse koriander, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Stokvisballetjes - bolinhos de bacalhau

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloemige aardappel, cayennepeper, eieren, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, stokvis, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
frituur / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Steensoep - sopa de pedra

Ingrediënten:
aardappel, bruine bonen, chourico worst, doorregen spek, knoflook, laurierblad, rode bonen, tomaat, ui, varkensoor, verse koriander, witte raap, wortel, zout, zwarte chourico en zwarte peper

Keuken:
Europees / Portugees
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / orgaanvlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Sericaia

Ingrediënten:
bloem, citroenschil, ei, fijne kristalsuiker, kaneelpoeder, kaneelstokje, melk en vanille-extract

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Diner / hoofdgerecht uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Oktopus mit Süsskartoffeln / Inktvis met bataat (4 uur bij 84° C)

Ingrediënten:
boter, citroensap, gedroogde oregano, laurier, oktopustentakels, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
sous-vide / vis
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Bolo inglese

Ingrediënten:
amandel, bakpoeder, boter, cakemeel, ei, fijne kristalsuiker, fijn zout, gedroogde cranberry's, gekonfijte kersen, gekonfijte vruchten, honing, kaneelpoeder, lichtbruine suiker, rozijnen en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Cozido

Ingrediënten:
aardappel, bataat, buikspek, chourico worst, kippenpoot, kool, raapjes, rode biet, runderschenkel, varkensschouder en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Madeira cake

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroen, ei, fijne kristalsuiker, melk en vanille-extract

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / nagerecht uit Piri piri & sardientjes:

Creme caramel met passievrucht

Ingrediënten:
brandewijn, ei, fijne kristalsuiker, gecondenseerde melk, maracuja likeur, melk, passievrucht en vanille-extract

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Makreel met vilao saus en bataten

Ingrediënten:
bataat, bier, bloem, boter, citroensap, gedroogde wildevenkelbloemen, grof zout, knoflook, laurier, makreel, massa de pimentos, olijfolie, peterselie, venkelzaad en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Vis cozido

Ingrediënten:
aardappel, bataat, chourico worst, gezouten kabeljauw, groene paprika, knoflook, massa de pimentos, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, ui en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Pens met witte bonen

Ingrediënten:
bleekselderij, chourico worst, citroen, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, pens, peterselie, piri piri poeder, rode wijnazijn, tomaat in blik, ui, witte bonen, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Calamari met citroen, knoflook en piri piri

Ingrediënten:
boter, citroensap, gedroogde oregano, knoflook, peterselie, pijlinktvis en piri piri poeder

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Recept uit Piri piri & sardientjes:

Caldo verde

Ingrediënten:
aardappel, chourico worst, donkere kool, knoflook, laurier, olijfolie, piri piri olie, piri piri saus en rode ui

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Pork migas

Ingrediënten:
boerenbrood, chourico worst, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, ongerookte bacon, pancetta, paprikapoeder, peterselie, ui en zwarte olijven

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Kleingemaakte gezouten kabeljauw met tomaten en uien

Ingrediënten:
gezouten kabeljauw, knoflook, koriander, laurier, olijfolie, piri piri olie, piri piri poeder, tomaat in blik, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Salade van zwarte oogbonen

Ingrediënten:
citroensap, groene paprika, knoflook, olijfolie, peterselie, piri piri poeder, rode paprika, rode wijnazijn, sjalot en zwarte oogbonen

Keuken:
Portugees
Soort:
salade
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gegrilde vis met citroenolie

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, grof zout, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, piri piri poeder, tomatenpuree, venusschelpen, vis en wit boerenbrood

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Garnalen in bier

Ingrediënten:
bier, boter, grof zout, garnaal, knoflook, piri piri poeder en zoet paprikapoeder

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren