Portugees

Zoek naar Portugees in jouw eigen kookboeken

Portugees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri olie

Ingrediënten:
citroen, gedroogde piri piri pepers, grof zout, knoflook, laurierblad, olijfolie, piri piri pepers, rode wijnazijn en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri tomatensaus

Ingrediënten:
boter, gedroogde piri piri pepers, knoflook, olijfolie, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Sardinesalade "Lissabon"

Ingrediënten:
asperges uit blik, citroensap, kappertjes, mini-maïskolven uit blik, olie, olijven, peterselie, prinsessenbonen uit blik, room, sardines in olijfolie, tabasco, ui en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
salade
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bacalhau Gomes de Sa - Stokvis Gomes de Sa

Ingrediënten:
aardappel, ei, knoflook, olijfolie, peterselie, stokvis, ui, witte peper en zwarte olijven

Keuken:
Portugees
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Caldo Verde - Koolsoep

Ingrediënten:
aardappel, groene kool, olijfolie, peper, water en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Iscas a Lisboa - Lever uit Lissabon

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, lamslever, laurier, olijfolie, ontbijtspek, peperkorrels, varkenslever, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Chourico met groene paprika en port

Ingrediënten:
chourico worst, groene paprika, knoflook, laurier, olijfolie, ruby port en ui

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gezouten kabeljauw, koriander, knoflook en broodsoep

Ingrediënten:
boerenbrood, eierdooier, gezouten kabeljauw, knoflook, koriander, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrels en sjalot

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Amaijoas a bulhao pato

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, knoflook, koriander, olijfolie, piri piri poeder en venusschelpen

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Geroosterde groene paprika's met uien

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, laurier, olijfolie, paprikapoeder, ui en witte wijnazijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

bolo rei

Ingrediënten:
eieren, bloem, boter, gist, melk, port, rozijnen, suiker, zout en walnoten

Keuken:
Portugees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

pastéis de santa clara

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, citroen, eidooier, boter, poedersuiker en vanillesuiker

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Portugese vissalade

Ingrediënten:
appel, azijn, bismarckharing, champignons, kerrie, mayonaise, mostarda di frutta, peer, room, sinaasappel, sla, suiker, zout en zwarte olijven

Keuken:
Portugees
Soort:
salade
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Gerookte mosselen "Estoril"

Ingrediënten:
cayennepeper, dille, gerookte mosselen uit blik, madeira, mayonaise, mierikswortel, peterselie, selderiezout en tomatenketchup

Keuken:
Portugees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Lunch uit Ingrediënten:

Portugese sandwich

Ingrediënten:
boter, brood, cayennepeper, citroensap, margarine, sardientjes uit blik, slablad, tomaat, verse koriander en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Pijlinktvis caldeirada

Ingrediënten:
aardappel, groene paprika, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, pijlinktvis, piri piri poeder, tomaat, tomatenpuree, ui, witte wijn en witte wijnazijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / nagerecht uit Piri piri & sardientjes:

Creme caramel met koffiesmaak

Ingrediënten:
ei, espresso, fijne kristalsuiker, melk, port, vanille-extract en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
salade
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gegrilde pijlinktvis met chourico en citroen-korianderolie

Ingrediënten:
ansjovis in blik, boter, chourico worst, citroensap, knoflook, koriander, olijfolie, pijlinktvis en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

nog een manier om prego-broodjes te maken

Ingrediënten:
boter, citroen, entrecote, grof zout, lendenbiefstuk, olijfolie, piri piri saus en portugese broodjes

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Rijst met zeevruchten

Ingrediënten:
boter, groene paprika, groentebouillon, inktvisjes, knoflook, krabpoten, langkorrelige rijst, laurierblad, moscardini, mosselen, olijfolie, peterselie, pijlinktvis, piri piri poeder, garnaal, tomatenpassata, ui, venusschelpen en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Octopus feijoda

Ingrediënten:
bleekselderij, borlottibonen, chourico worst, inktvis, knoflook, laurierblad, olijfolie, peterselie, piri piri poeder, rode wijn, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Sardines in escabeche

Ingrediënten:
knoflook, maïzena, olijfolie, peterselie, ruby port, sardines, tomatenpuree, ui, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Olijven, chourico, lupinezaden en eieren

Ingrediënten:
aguardente, brandewijn, chourico worst, citroen, ei, gedroogde oreganobloemen, grof zout, knoflook, lupinezaden, olijfblaadjes, olijfolie, olijven, rode wijn en rode wijnazijn

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Tuinbonen met chourico

Ingrediënten:
chourico worst, knoflook, koriander, munt, rode ui, rode wijnazijn, tuinbonen en witte wijn

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Kleingemaakte gezouten kabeljauw met tomaten en uien

Ingrediënten:
gezouten kabeljauw, knoflook, koriander, laurier, olijfolie, piri piri olie, piri piri poeder, tomaat in blik, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Pens met witte bonen

Ingrediënten:
bleekselderij, chourico worst, citroen, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, pens, peterselie, piri piri poeder, rode wijnazijn, tomaat in blik, ui, witte bonen, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees