Portugees

Zoek naar Portugees in jouw eigen kookboeken

Portugees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri olie

Ingrediënten:
citroen, gedroogde piri piri pepers, grof zout, knoflook, laurierblad, olijfolie, piri piri pepers, rode wijnazijn en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Piri piri tomatensaus

Ingrediënten:
boter, gedroogde piri piri pepers, knoflook, olijfolie, suiker, tomaat en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Geroosterde groene paprika's met uien

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, laurier, olijfolie, paprikapoeder, ui en witte wijnazijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gezouten kabeljauw, koriander, knoflook en broodsoep

Ingrediënten:
boerenbrood, eierdooier, gezouten kabeljauw, knoflook, koriander, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, peperkorrels en sjalot

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Amaijoas a bulhao pato

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, knoflook, koriander, olijfolie, piri piri poeder en venusschelpen

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

bolo rei

Ingrediënten:
eieren, bloem, boter, gist, melk, port, rozijnen, suiker, zout en walnoten

Keuken:
Portugees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Chourico met groene paprika en port

Ingrediënten:
chourico worst, groene paprika, knoflook, laurier, olijfolie, ruby port en ui

Keuken:
Portugees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Iscas a Lisboa - Lever uit Lissabon

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, lamslever, laurier, olijfolie, ontbijtspek, peperkorrels, varkenslever, wijnazijn, witte wijn en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Bacalhau Gomes de Sa - Stokvis Gomes de Sa

Ingrediënten:
aardappel, ei, knoflook, olijfolie, peterselie, stokvis, ui, witte peper en zwarte olijven

Keuken:
Portugees
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Caldo Verde - Koolsoep

Ingrediënten:
aardappel, groene kool, olijfolie, peper, water en zout

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone van den Berg en Vanessa van Koppen - Zalig zoet

Recept uit Zalig zoet:

pastéis de santa clara

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, citroen, eidooier, boter, poedersuiker en vanillesuiker

Keuken:
Portugees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Gerookte mosselen "Estoril"

Ingrediënten:
cayennepeper, dille, gerookte mosselen uit blik, madeira, mayonaise, mierikswortel, peterselie, selderiezout en tomatenketchup

Keuken:
Portugees
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Salade van zwarte oogbonen

Ingrediënten:
citroensap, groene paprika, knoflook, olijfolie, peterselie, piri piri poeder, rode paprika, rode wijnazijn, sjalot en zwarte oogbonen

Keuken:
Portugees
Soort:
salade
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Gebakken gezouten kabeljauw

Ingrediënten:
bloem, citroen, citroensap, gezouten kabeljauw, knoflook, laurier en olijfolie

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Massa de pimentos

Ingrediënten:
azijn, citroensap, olijfolie en rode paprika

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Brood en broodjes

Ingrediënten:
broodbloem, fijn zout, gist, olijfolie, roggemeel, suiker en water

Keuken:
Portugees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Pate van tonijn of sardines

Ingrediënten:
ansjovis in blik, boter, citroensap, peterselie, piri piri poeder, portugese sardines in olie, tomatenpuree, tonijn in olie en whisky

Keuken:
Portugees
Soort:
paté/terrine
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Pork migas

Ingrediënten:
boerenbrood, chourico worst, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, ongerookte bacon, pancetta, paprikapoeder, peterselie, ui en zwarte olijven

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Verkensvlees met pickles en aardappels

Ingrediënten:
boter, knoflook, laurier, nieuwe aardappelen, olie, peterselie, pickles, piri piri olie, ui, varkensschouder, witte wijn en zoet paprikapoeder

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Olijven, chourico, lupinezaden en eieren

Ingrediënten:
aguardente, brandewijn, chourico worst, citroen, ei, gedroogde oreganobloemen, grof zout, knoflook, lupinezaden, olijfblaadjes, olijfolie, olijven, rode wijn en rode wijnazijn

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Sardines in escabeche

Ingrediënten:
knoflook, maïzena, olijfolie, peterselie, ruby port, sardines, tomatenpuree, ui, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Tuinbonen met chourico

Ingrediënten:
chourico worst, knoflook, koriander, munt, rode ui, rode wijnazijn, tuinbonen en witte wijn

Keuken:
Portugees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Calamari met citroen, knoflook en piri piri

Ingrediënten:
boter, citroensap, gedroogde oregano, knoflook, peterselie, pijlinktvis en piri piri poeder

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Rijst met zeevruchten

Ingrediënten:
boter, groene paprika, groentebouillon, inktvisjes, knoflook, krabpoten, langkorrelige rijst, laurierblad, moscardini, mosselen, olijfolie, peterselie, pijlinktvis, piri piri poeder, garnaal, tomatenpassata, ui, venusschelpen en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Octopus feijoda

Ingrediënten:
bleekselderij, borlottibonen, chourico worst, inktvis, knoflook, laurierblad, olijfolie, peterselie, piri piri poeder, rode wijn, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Zeevruchten in een cataplana

Ingrediënten:
citroensap, inktvisjes, knoflook, koriander, moscardini, mosselen, olijfolie, paprika, garnaal, ui, venusschelpen, vismoot en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren