Midden-Europees

Zoek naar Midden-Europees in jouw eigen kookboeken

Midden Europees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Gemakkelijke spätzlesoep

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, ei, ei, groentebouillon, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Mohn torte - Maanzaadtaart

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, gemalen amandelen, honing, maanzaad, melk, poedersuiker, rozijnen en suiker

Keuken:
Midden-Europees / Joods
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
citroensap, groentefond, melk, mierikswortel, peper, room, wit brood en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Backerbsen

Ingrediënten:
bloem, boter, eiwit, water en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / condiment
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenworstjes met champignons in rode wijn

Ingrediënten:
bloem, champignons, hertenworstjes, laurier, maïzena, mosterd, olie, rode wijn, runderbouillon, runderbouillonblokje, tijm, ui en worcesteshiresaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Bijgerecht uit Het spirelli kookboek:

Groenterösti's

Ingrediënten:
aardappel, olie, peper, platte peterselie, pompoen, ui en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
aardappelgerecht / groente
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Klassieke mierikswortelsaus

Ingrediënten:
citroensap, groentebouillon, melk, mierikswortel, room en witbrood

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Appel-mierikswortelsaus

Ingrediënten:
appel, mierikswortel, slagroom, suiker, zout en zure room

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenworstjes met champignons en aardappelen in donker bier

Ingrediënten:
aardappel, bloem, donker bier, flespompoen, hertenworstjes, knolraap, laurier, maïzena, mosterd, olie, runderbouillon, runderbouillonblokje, tijm, ui, worcesteshiresaus en wortel

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenvlees met aardappelgoulash

Ingrediënten:
aardappel, bacon, bloem, hertenvlees, jeneverbessen, knolselderij, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, runderbouillon, runderbouillonblokje, sjalot en worcesteshiresaus

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Witte chocoladesaus

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, slagroom, vanillestokje en witte chocolade

Keuken:
Midden-europees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / nagerecht uit De keuken van de pure smaak:

Kersenstrudel met chocolade en witte chocoladesaus

Ingrediënten:
bloem, kersen, pure chocolade, roombotercake, witte chocoladesaus en zonnebloemolie

Keuken:
Midden-europees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Koolrolletjes met gehakt

Ingrediënten:
brood, gehakt, knoflook, koriander, olijfolie, peper, savooiekool, spitskool, ui en zout

Keuken:
Midden-Europees
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Kipschnitzel

Ingrediënten:
bloem, ei, kipfilets, paneermeel, peper, plantaardige olie en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Serviettenknödel

Ingrediënten:
boter, eidooier, eiwit, groene kruiden, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Teubner, Claudia Bruckmann en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / nagerecht uit Groot handboek koken:

Kwarknoedels

Ingrediënten:
bloem, boter, compote, ei, kwark, oud brood, paneermeel, suiker, zout en zure room

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tabouleh - Bulgur-salade

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, groene paprika, komkommer, kropsla, munt, olijfolie, peterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Asabeh el ardus - Bruidsvingers

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, citroensap, filodeeg, kaneel, rozenwater, suiker, vruchtensuiker en water

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Koftit ferakh - Kipballetjes

Ingrediënten:
citroensap, ei, kippenpoulet, kurkuma, olie, peper, peterselie, ui, witbrood en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kerriepilav van Israëlische couscous

Ingrediënten:
basilicum, gember, groentebouillon, israelische couscous, kerriepoeder, knoflook, munt, olijfolie, oregano, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

'Risotto' van Israëlische couscous met artisjokharten

Ingrediënten:
artisjokhart, boter, groentebouillon, israelische couscous, marjolein, olijfolie, oregano, paddenstoel, peper, peterselie, sjalot, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Volkorencouscous met broccoli en walnoten

Ingrediënten:
broccoli, gerookte-paprikapoeder, groentebouillon, manchego, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, schapenkaas, sjalot, volkorencouscous, walnoten en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bulgurpilav met bieten

Ingrediënten:
boter, bulgur, droge sherry, groentebouillon, olijfolie, peper, rode biet, sjalot, tijm, tomatenpuree en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav van zilvervliesrijst met paddenstoelen

Ingrediënten:
bruine basmatirijst, gedroogd eekhoorntjesbrood, groentebouillon, olijfolie, paddenstoelen, paddenstoelenbouillon, rijst, shiitakehoedjes en ui

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / rijst / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudiger-dan-pilav-rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, kaneelstokje, kruidnagel, langkorrelige rijst, neutrale olie, peper, witte kardemompeulen en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige 'risotto' van Israëlische couscous

Ingrediënten:
artisjokhart, boter, groentebouillon, israelische couscous, lente ui, olijfolie, oregano, paddenstoelen, peper, peterselie, sjalot, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous / paddenstoelen