Marokkaans

Zoek naar Marokkaans in jouw eigen kookboeken

Marokkaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Recept uit The Naked Chef is terug:

Marokkaans plat kikkererwtenbrood

Ingrediënten:
brooddeeg, kikkererwten, komijnzaad en korianderzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Chakchouka: salade van gegrilde groene paprika en tomaten met paprikapoeder en komijn

Ingrediënten:
brood, cayennepeper, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, koriander, milde paprikapoeder, olijfolie, trostomaat en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Marokkaanse paella

Ingrediënten:
citroen, citroensap, courgette, gemalen komijn, gepelde rauwe garnalen, kabeljauwfilet, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, mosselen, olijfolie, paprikapoeder, passata, pijlinktvis, rode paprika, rode spaanse peper, verse koriander, versgemalen zwarte peper, witte langkorrelrijst, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / rijst / gevogelte
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / nagerecht uit Rijst en risotto:

Sinaasappelrijstpudding

Ingrediënten:
heldere honing, kortkorrelige rijst, melk, pistachenoten, sinaasappelrasp en sinaasappelschil

Keuken:
Marokkaans
Soort:
rijst
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Tbikha à la courge rouge - Gemengde bonen met pompoen

Ingrediënten:
cayennepeper, gedroogde tuinbonen, harissa, kikkererwten, olijfolie, peterselie, pompoen, rode paprika, tomaten, ui, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / peulvruchten / vegan
Een recept uit Christine Ingram - Rijst en risotto

Diner / hoofdgerecht uit Rijst en risotto:

Tajine van kip en groenten

Ingrediënten:
arachideolie, cayennepeper, couscous, gemberpoeder, kaneelpijpje, kikkererwten, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, langkorrelrijst, laurierblad, ontpitte olijven, pastinaak, raap, rode paprika, sperziebonen, tomaat, ui, verse koriander, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / tajine
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Chermoula

Ingrediënten:
bladpeterselie, chermoulakruidenmix, chilipoeder, citroen, gember, harissa, knoflook, koriander, olijfolie, paprikapoeder en saffraandraadjes

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / nagerecht / bij de koffie uit NAJAT:

Aardbeientaart

Ingrediënten:
aardbeien, bakpoeder, bloem, boter, ei, kokosbloesemsuiker, olie, poedersuiker, suiker, vanille-extract, water, zout en zure room

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Ontbijt uit NAJAT:

Sfenj

Ingrediënten:
bloem, gist, honing, plantaardige olie, suiker, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bij de koffie uit NAJAT:

Chocoladenougat

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, corn syrup, crème fraîche, honing en pure chocolade

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

Pompoen uit de oven

Ingrediënten:
chilipeper, gemalen kruidnagel, gemalen nootmuskaat, kaneel, olijfolie, pompoen, suiker, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Zwarte sesamsaus

Ingrediënten:
aubergine, chilipeper, chilipoeder, citroensap, gemalen komijn, gemalen koriander, geroosterde pindas, harissa, knoflook, olijfolie, rode paprika, zout en zwart sesamzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Bietenpuree

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie, rode bieten en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Meergranenbrood

Ingrediënten:
droge gist, honing, lijnzaad, maanzaad, meergranen-ontbijtmix, olijfolie, sesamzaad, volkorenmeel, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Ontbijt uit NAJAT:

Baghrir

Ingrediënten:
bloem, citroensap, fijn griesmeel, honing, instantgist, olijfolie, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bij de koffie uit NAJAT:

Nougatschuitjes met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, bloem, boter, corn syrup, crème fraîche, poedersuiker en sesamzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Haricots blancs en sauce - Witte bonen in saus

Ingrediënten:
boter, peper, peterselie, saffraanpoeder, ui, witte bonen en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kefta - Gekruid gehakt

Ingrediënten:
kaneel, koriander, lamsgehakt, paprikapoeder en rundergehakt

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Diner / hoofdgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Boulettes de kefta au riz - Rijst-gehaktballetjes

Ingrediënten:
boter, citroensap, kefta, peper, peterselie, rijst, saffraanpoeder, ui en water

Keuken:
Marokkaans
Soort:
rijst / rundvlees / lamsvlees
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Kipvulling voor bastilla

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, braadkip, duif, gemberpoeder, kaneel, knoflook, koriander, olijfolie, saffraandraadjes, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte / pastei
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Zwarte of gele tuile

Ingrediënten:
bloem, inktvisinkt, olie, saffraandraadjes en water

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

Gestoomde aubergine

Ingrediënten:
aubergines, citroen, citroenverbana, groente, water en zwarte thee

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / bijgerecht uit NAJAT:

zwarte olijvenpuree

Ingrediënten:
citroensap, rode paprika, zout, zwarte olijven en zwart sesamzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Muntthee

Ingrediënten:
groene thee, munt, suiker en water

Keuken:
Marokkaans
Soort:
koffie en thee
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Tagra met sardines

Ingrediënten:
aardappel, citroen, gedroogde rode chilipeper, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, koriander, olijfolie, oregano, paprikapoeder, sardines, tomaat, ui en vleestomaat

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en S. Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Lamstagine met doperwten en tomaten

Ingrediënten:
doperwt, kaneelstokje, komijnzaad, lamsnek, lamsschenkel, olijfolie, pikant paprikapoeder, rode ui, saffraandraadjes, tomaat, zeezout, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine