Marokkaans

Zoek naar Marokkaans in jouw eigen kookboeken

Marokkaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Recept uit The Naked Chef is terug:

Marokkaans plat kikkererwtenbrood

Ingrediënten:
brooddeeg, kikkererwten, komijnzaad en korianderzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Chakchouka: salade van gegrilde groene paprika en tomaten met paprikapoeder en komijn

Ingrediënten:
brood, cayennepeper, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, koriander, milde paprikapoeder, olijfolie, trostomaat en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Pompoentajine

Ingrediënten:
bataat, flespompoen, gemalen korianderzaad, groentebouillon, harissa, kaneel, kikkererwten, knoflook, koriander, rode paprika, tomaat uit blik en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Marokkaanse lamstajine met harissa

Ingrediënten:
aardappel, bloem, dadels, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, harissa, honing, kaneel, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsvlees, madeira, munt, olie, rodebessengelei, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Gazellehoorntjes

Ingrediënten:
amandel, ei, kaneel, rozenwater, sesamzaad en vruchtensuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Pompoentajine met abrikozen

Ingrediënten:
bataat, flespompoen, gedroogde abrikozen, gemalen korianderzaad, groentebouillon, harissa, kaneel, kikkererwten, knoflook, koriander, rode paprika, tomaat uit blik en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Marokkaanse lamstajine met abrikozen en vijgen

Ingrediënten:
aardappel, bloem, dadels, gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsvlees, madeira, munt, olie, rodebessengelei, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Marokkaanse geitenvleestajine

Ingrediënten:
aardappel, bloem, dadels, geitenvlees, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, madeira, munt, olie, rodebessengelei, tomaat, ui en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Vis in tajine mqualli - Poon in tajine

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, gemalen kummel, gemberpoeder, knoflook, korianderzaad, olijfolie, poon, saffraan en zwarte olijven

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Marokkaanse lamstajine met kikkererwten en citroen

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroenschil, dadels, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, honing, kaneel, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, kurkuma, lamsvlees, madeira, munt, olie, rodebessengelei, tomaat en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Marokkaanse brik met groente-eivulling

Ingrediënten:
brikdeeg, courgette, eiwit, groene peperoni, knoflook, komijn, korianderblaadjes, olie, olijfolie, peterselie, rode puntpaprika, witte ui en zoete paprikapoeder

Keuken:
Marokkaans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Rosalba De Magistris en Massimo Pessina - Gevulde deeghapjes

Lunch uit Gevulde deeghapjes:

Marokaanse deeghapjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, eidooier, gemberwortel, jonge spinazieblaadjes, kalkoenfilet, kip, lamsvlees, olijfoie, ras el hanout, rozijn en verse muntblaadjes

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / gevogelte / hartige hapjes / beslag/deeg
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bij de koffie uit Arabia:

Fadila´s meloeza koekjes

Ingrediënten:
amandelen, citroenrasp, ei en poedersuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Wortelsalade met vijgen

Ingrediënten:
citroen, gedroogde vijgen, knoflook, komijnzaad, olijfolie, verse koriander, verse peterselie en winterwortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje / drinken uit Arabia:

Choumicha´s cocktail van bietjes, sinaasappel en wortel

Ingrediënten:
bietjes, oranjebloesemhoning, oranjebloesemwater, sinaasappelsap en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
fruit / groente / niet-alcoholische drank
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje / drinken uit Arabia:

Choumicha´s cocktail van meloen, pomelo en gember

Ingrediënten:
charentaismeloen, gemberwortel, grapefruit, honing en pomelo

Keuken:
Marokkaans
Soort:
fruit / niet-alcoholische drank
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Tajine met lamsvlees en gekonfijte sinaasappel

Ingrediënten:
gemberpoeder, handsinaasappel, kaneel, knoflook, lamsschouder, milde olijfolie, peper, rode ui, saffraandraadjes, sesamzaad, suiker, verse peterselie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Arabia:

Choumicha´s fruitcouscous

Ingrediënten:
aardbei, amandelen, couscous, framboos, honing, honingmeloen en magere yoghurt

Keuken:
Marokkaans
Soort:
fruit / pasta/noodles / vegetarisch / zuivel
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Arabia:

Griesmeelbrood

Ingrediënten:
bakpoeder, boerenboter, ei, groene olijven, griesmeel, melk, suiker en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bij de koffie uit Arabia:

Fadila´s dadelkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, oranjebloesemwater, poedersuiker, suiker, walnoten, dadel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Recept uit Mediterrane Odyssee:

Lauwwarme kipsalade met tuinbonen, limabonen, rucola en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
bleekselderij, cayennepeper, citroensap, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, ingemaakte citroen, kip, knoflook, koriander, limabonen, munt, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, rucola, tuinbonen, wortel en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade
Een recept uit Lisa Q. Fetterman - Sous-vide thuis

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sous-vide thuis:

Marokkaanse lamsgehaktballen

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, gemalen komijn, gemalen koriander, knoflook, lamsgehakt, munt, olijfolie, oud broodkruim, rode chilivlokken, sjalot, tijm en volle yoghurt

Keuken:
Marokkaans
Soort:
sous-vide
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Zeeduivel met zoete ui, gember en saffraan

Ingrediënten:
geelwortelpoeder, gemberpoeder, kaneel, knoflook, olijfolie, peper, saffraandraadjes, sinaasappelbloesemwater, sultana's, ui, vastkokende aardappel, water, zeeduivelstaart en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Diner / voorgerecht uit Mediterrane Odyssee:

B'stilla: marokkaanse duivenpastei met eieren, amandelen, kaneel en suiker

Ingrediënten:
amandel, boter, duivenborst, ei, filodeeg, gemberpoeder, kaneel, kurkuma, olijfolie, peterselie, poedersuiker, saffraan en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
paté/terrine
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Basisrecept uit Mediterrane Odyssee:

Chermoula

Ingrediënten:
chilipepers, citroen, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, knoflook, koriander, munt, paprikapoeder en saffraan

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Arabia:

Briouats met pittige kaas en pistachenoten

Ingrediënten:
feta, filodeeg, frituurolie, olijfolie, peper, pistachenootjes, pittige witte kaas, verse munt en verse peterselie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch / frituur