Marokkaans

Zoek naar Marokkaans in jouw eigen kookboeken

Marokkaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Recept uit The Naked Chef is terug:

Marokkaans plat kikkererwtenbrood

Ingrediënten:
brooddeeg, kikkererwten, komijnzaad en korianderzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Chakchouka: salade van gegrilde groene paprika en tomaten met paprikapoeder en komijn

Ingrediënten:
brood, cayennepeper, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, koriander, milde paprikapoeder, olijfolie, trostomaat en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Roerei voor bastilla

Ingrediënten:
gemberpoeder, honing en kaneel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch / pastei
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Diner / voorgerecht uit Proef! Oranjebloesem:

linzenvenkelsalade met sinaasappelgemberdressing

Ingrediënten:
basilicumblaadjes, gembersiroop, limoensap, linzen, peper, peterselieblaadjes, sinaasappelsap, venkelknol, venkelzaad, verse gember, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit NAJAT:

Makreel in escabeche

Ingrediënten:
azijn, citroen, citroensap, extra vierge olijfolie, groene paprika, honing, kapperappel, kappertjes, knoflook, korianderzaad, laurier, makrelen, olijfolie, peper, sinaasappel, sinaasappelsap, ui, venkelknol en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / hoofdgerecht uit NAJAT:

Vis uit de oven

Ingrediënten:
aardappel, chermoula, citroenen, gemalen komijn, geroosterde citroenen, groene paprika, haarstaartdegenvis, harissa, knoflook, koriander, limoenen, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, wortel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis / ovenschotel
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Gebakken paddenstoelen

Ingrediënten:
bladpeterselie, knoflook, koriander en olijfolie

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Ingemaakte perzik

Ingrediënten:
baksoda, perziken, suiker, witte azijn en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / fruit / conserven
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Tomatenquenelles

Ingrediënten:
gesuikerde tomaten, knoflook en ui

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en S. Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Charmoula

Ingrediënten:
citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, olijfolie extra vergine, rodewijnazijn, verse koriander, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en S. Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Merguez

Ingrediënten:
chilipepervlokken, fijn zeezout, gedroogde rozenknopjes, harissa, kaneel, knoflook, komijnzaad, lamsdarm, lamsniervet, lamsschouder, rozenwater, venkelzaad, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zoet paprikapoeder

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Recept uit Proef! Oranjebloesem:

Tomaten-sesamchutney

Ingrediënten:
boter, honing, kaneel, peper, pomodori tomaten, saffraan, sesamzaadjes, sjalotje en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Marokkaanse mosselen

Ingrediënten:
brood, citroensap, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, gember, knoflook, koriander, mosselen in blik en sjalot

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / nagerecht uit NAJAT:

Sigaren met roomvulling

Ingrediënten:
appelazijn, balsamicocrème, bloem, boter, ei, eidooier, koolzaadolie, poedersuiker, suiker en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Recept uit NAJAT:

Amandeltopping voor bastilla

Ingrediënten:
blanke amandelen, boter, olijfolie, poedersuiker en sinaasappel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch / pastei
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Diner / voorgerecht uit NAJAT:

Eendenlever met truffel en sinaasappelmousse

Ingrediënten:
cognac, eendenlever, gemalen nootmuskaat, Himalayazout, knoflookroom, melk, peper, port, rietsuiker, sinaasappelmousse, zout en zwarte truffel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Marokkaanse tuinbonen

Ingrediënten:
citroenrasp, munt, olijfolie, peper, rode ui, tuinbonen, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Lamsvlees met kweeperen

Ingrediënten:
boter, kaneel, kweeperen, lamsvlees, ongepelde amandelen, peper, rundvlees, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Doperwtjestagine met ei

Ingrediënten:
doperwtjes, ei, groen pepertje, knoflook, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nadia Zerouali - Melk & dadels

Recept uit Melk & dadels:

Djej mhamer

Ingrediënten:
gekonfijte citroen, gemalen zwarte peper, gemberpoeder, kip, kippenbouillonblokje, knoflook, koriander, olijfolie, olijven, peterselie, saffraanpoeder, ui en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Drinken uit Ingrediënten:

Marokkaanse muntthee

Ingrediënten:
groene chinese thee, suiker en verse munt

Keuken:
Marokkaans
Soort:
niet-alcoholische drank
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gemarineerde olijven

Ingrediënten:
arbequinas kleine olijven, extra vergine olijfolie, gemengde olijven in pekel, gordal olijven, harissa, ingelegde chilipeper, ingelegde citroenschil, jalapeños, kalamataolijven, knoflook, korianderzaad, laurierblad, lucques olijven, niçoise olijven, rode chilipeper, sinaasappelsap, sinaasappelschil, venkelzaad, verse bladpeterselie en zwarte peperkorrels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bij de koffie uit NAJAT:

Chocoladesigaren

Ingrediënten:
anijszaad, bloem, olie, pure chocolade, sesamzaad, suiker en zout

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bijgerecht uit NAJAT:

Wortelpuree met grapefruit

Ingrediënten:
chilipoeder, extra vierge olijfolie, gemalen komijn, grapefruit, harissa, knoflook, koriander, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
groente
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bij de koffie uit NAJAT:

Nougatsandwich met karamel

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, cacao, corn syrup, crème fraîche, honing en karamel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Bij de koffie uit NAJAT:

Roze aardbeienmeringue

Ingrediënten:
azijn, eiwit, gevriesdroogde aardbeien, limoensap, vanille-extract, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Marokkaans