Marokkaans

Zoek naar Marokkaans in jouw eigen kookboeken

Marokkaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Recept uit The Naked Chef is terug:

Marokkaans plat kikkererwtenbrood

Ingrediënten:
brooddeeg, kikkererwten, komijnzaad en korianderzaad

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Chakchouka: salade van gegrilde groene paprika en tomaten met paprikapoeder en komijn

Ingrediënten:
brood, cayennepeper, gemalen komijn, groene paprika, knoflook, koriander, milde paprikapoeder, olijfolie, trostomaat en zonnebloemolie

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Recept uit Spice Wise Too:

La kama

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Lamstajine la kama met dadels

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Marokkaanse gehaktballetjes met pittige tomatensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, broodkruim, ei, komijnpoeder, koriander, paprikapoeder, pittige tomatensaus, rundergehakt, ui, witte peper en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Pittige tomatensaus bij Marokkaanse gehaktballetjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, fijne kristalsuiker, groentebouillon, kaneel, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, tomatenblokjes uit blik, ui, water en witte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

in een pan gebakken kip gevuld met couscous

Ingrediënten:
amandelen, boter, gemberpoeder, honing, kaneel, kaneelstokje, kip, rozijnen, saffraandraadjes, ui, versgemalen zwarte peper, water en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / couscous/bulgur/quinoa / gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gegrilde zeebaars met chermoula

Ingrediënten:
chermoula en zeebaars

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kefta met eieren

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, ei, gemalen komijn, paprikapoeder, rundergehakt, ui, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / tajine
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gebakken harder met chermoula

Ingrediënten:
chermoula, harder, vis en zeebrasem

Keuken:
Marokkaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Tomaat-komkommersalade

Ingrediënten:
azijn, bosui, groene spaanse peper, komkommer, olie, suiker, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

gestoomde kip met boter en saffraan

Ingrediënten:
citroen, kip, komijnzaad, boter, saffraandraadjes en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte / stomen
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

kip m´hammar

Ingrediënten:
boter, gemberpoeder, kip, knoflook, paprikapoeder, saffraan, ui, verse koriander, verse peterselie, water, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Marokkaanse keuken:

ansjovistajine

Ingrediënten:
cayennepeper, gemalen komijn, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, sardines, tomaat, verse ansjovis, verse koriander, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / tajine
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Tajine van kip en abrikoos met couscous

Ingrediënten:
couscous, gedroogde abrikoos, gedroogde pruim, gemberpoeder, kaneelstokje, kikkererwten uit blik, kippenbouillon, kippendij, komijn, koriander, peper, ras el hanout, rode ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
sous-vide / gevogelte / tajine / couscous
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Recept uit De Marokkaanse keuken:

pittige salade met lever

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, gemalen komijn, grof zeezout, harde tarwebloem, lamslever, olijfolie, paprikapoeder en verse koriander

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees
Een recept uit Sarah Woodward en G. Filgate - De Marokkaanse keuken

Diner / nagerecht uit De Marokkaanse keuken:

gevulde dadels

Ingrediënten:
dadels, gemalen amandelen, boter, pistachenoten en suiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
hapjes / vegetarisch
Een recept uit Robert Kranenborg, Pieter J. Bogaers, Arjan Benning en Marco Paone - DWDD kookt met Kranenborg

Recept uit DWDD kookt met Kranenborg:

Warka (Brikdeeg)

Ingrediënten:
bloem, olijfolie, water en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Levine van Doorne - Meer brood uit eigen oven

Recept uit Meer brood uit eigen oven:

Marokkaanse sinaasappel- broodjes

Ingrediënten:
bakpoeder, droge gist, ei, greinsuiker, rietsuiker, sinaasappel, tarwebloem, volle melk, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Marokkaanse stoofpot

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, kaneel, knapperige salade, knoflook, komijnpoeder, koriander, lamsgehakt, olijfolie, tomatenblokjes in blik en ui

Keuken:
Marokkaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Merijn Tol en Mina Abouzahra - Proef! Oranjebloesem

Diner / nagerecht uit Proef! Oranjebloesem:

Aardbeienkletskop met oranjebloesem

Ingrediënten:
aardbeien, kletskop, mascarpone, oranjebloesemwater, suiker en vanille

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bij de koffie uit Arabia:

Fadila´s dadelkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, oranjebloesemwater, poedersuiker, suiker, walnoten, dadel en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Bij de koffie uit Arabia:

Fadila´s meloeza koekjes

Ingrediënten:
amandelen, citroenrasp, ei en poedersuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje / drinken uit Arabia:

Choumicha´s cocktail van meloen, pomelo en gember

Ingrediënten:
charentaismeloen, gemberwortel, grapefruit, honing en pomelo

Keuken:
Marokkaans
Soort:
fruit / niet-alcoholische drank
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Snack of tussendoortje / drinken uit Arabia:

Choumicha´s cocktail van bietjes, sinaasappel en wortel

Ingrediënten:
bietjes, oranjebloesemhoning, oranjebloesemwater, sinaasappelsap en wortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
fruit / groente / niet-alcoholische drank
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Arabia:

Choumicha´s fruitcouscous

Ingrediënten:
aardbei, amandelen, couscous, framboos, honing, honingmeloen en magere yoghurt

Keuken:
Marokkaans
Soort:
fruit / pasta/noodles / vegetarisch / zuivel