Noord-west-Europees

Zoek naar Noord-west-Europees in jouw eigen kookboeken

Noord West Europees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / nagerecht uit Groot handboek koken:

Griesmeelpudding

Ingrediënten:
appel, bessen, boter, citroenrasp, compote, eidooier, eiwit, kaneel, melk, suiker en zout

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / nagerecht uit Groot handboek koken:

Griesmeelplakken

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, melk, suiker en zout

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Dunkler Kalbsfond - Donkere kalfsfond

Ingrediënten:
kalfsbotten, knolselderij, laurier, prei, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte peperkorrels en wortel

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / bouillon
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Schweinefond - Varkensfond

Ingrediënten:
knoflook, knolselderij, laurier, pastinaak, tijm, ui, varkensschenkel, water, witte peperkorrels en wortel

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / bouillon
Een recept uit Wolfram Siebeck - Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger

Diner / nagerecht uit Wolfram Siebecks Kochchschule für anfänger:

Rote Grütze

Ingrediënten:
aalbessen, aardappelmeel, aardbeien, bramen, eiwit, frambozen, gember, maïzena, rode wijn en suiker

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Uienpoeder

Ingrediënten:
ui

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak / kruiden
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Knoflookpoeder

Ingrediënten:
knoflook

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegan / inmaak / kruiden
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Basisrecept uit Speisekammer:

Hausgemachtes Pektin - Zelfgemaakte pectine

Ingrediënten:
citroenpitten, citroensap, groene appels en water

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Grundrezept für Essig - Basisrecept voor azijn

Ingrediënten:
alcoholhoudende vloeistof, azijnmoeder en ongepasteuriseerde azijn

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / azijn
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Gewürzte Mayonnaise - Gekruide mayonaise

Ingrediënten:
ajvar, ansjovis, chipotle-pasta, citroenrasp, citroensap, guchujang, honing, kappertjes, kimchi, knoflook, mayonaise, miso, mosterd, parmezaanse kaas, saffraan, sambal oelek, sojasaus, srirachasaus, szechuan-olie, truffel, tuinkruiden en wasabi

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / saus
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Weissweinessig - Witte wijnazijn

Ingrediënten:
azijnmoeder en droge witte wijn

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / azijn
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Chili-Limette und Koriander-Essig - Chili-limoen-korianderazijn

Ingrediënten:
appelazijn, korianderstengel, limoen, rode chilipeper, witte balsamicoazijn en witte wijnazijn

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / azijn
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Himbeer und Steranis-Essig - Frambozen en steranijsazijn

Ingrediënten:
appelazijn, frambozen, steranijs, witte balsamicoazijn en witte wijnazijn

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / azijn
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Knoblauch und rosa Pfeffer Öl - Olie met knoflook en rose peper

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie en roze peper

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / condiment
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Orange und Rosmarin Öl - Olie met sinaasappel en rozemarijn

Ingrediënten:
olijfolie, rozemarijn en sinaasappel

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / condiment
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Apfelessig - Appelazijn

Ingrediënten:
azijnmoeder en cider

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / azijn
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Zitrone und Thymian Öl - Olie met citroen en tijm

Ingrediënten:
citroen, olijfolie en tijm

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / condiment
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Champagneressig - Champagne-azijn

Ingrediënten:
azijnmoeder, champagne en droge sekt

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / azijn
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Malzessig - Moutazijn

Ingrediënten:
ale, azijnmoeder en droge sekt

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / azijn
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Rotweinessig - Rode wijnazijn

Ingrediënten:
azijnmoeder en rode wijn

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / azijn
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Rolmops

Ingrediënten:
haringfilet, jeneverbessen, kruidnagel, peperkorrels, rode ui, suiker, water en zout

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vis
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Enten-Rillette mit Orange und Cognac - Eendenrillette met sinaasappel en cognac

Ingrediënten:
cognac, eendenbouten, eendenvet, ganzenvet, gember, gemberpoeder, grof zeezout, knoflook, laurier, sinaasappelrasp, tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Gepökelte Rinderbrust - Gepekelde runderborst

Ingrediënten:
brisket, bruine poedersuiker, chilivlokken, fijn zeezout, gemberpoeder, honing, kaneelstokjes, knoflook, korianderkorrels, kruidnagels, laurier, nitrietpekelzout, pimentkorrels, runderborst, steranijs, water, witte peperkorrels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / rundvlees
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Kruidenmarinade

Ingrediënten:
gekneusde zwarte peperkorrels, joodvrij zeezout, kervel, peterselie, suiker en tijm

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Jeneverbessenmarinade

Ingrediënten:
gekneusde jeneverbessen, gekneusde korianderkorrels, gekneusde witte peper, gekneusde zwarte peper, joodvrij zeezout, laurier en suiker

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Whisky- of cognacbeitsmarinade

Ingrediënten:
cognac, gekneusde witte peper, gekneusde zwarte peper, joodvrij zeezout, poedersuiker, rozemarijn, tijm en whisky

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak