Noord-west-Europees

Zoek naar Noord-west-Europees in jouw eigen kookboeken

Noord West Europees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / nagerecht uit Groot handboek koken:

Griesmeelpudding

Ingrediënten:
appel, bessen, boter, citroenrasp, compote, eidooier, eiwit, kaneel, melk, suiker en zout

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / nagerecht uit Groot handboek koken:

Griesmeelplakken

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, melk, suiker en zout

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Rolmops

Ingrediënten:
haringfilet, jeneverbessen, kruidnagel, peperkorrels, rode ui, suiker, water en zout

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vis
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Diner / snack of tussendoortje / tussengerecht uit Speisekammer:

Granité met wijn

Ingrediënten:
rosé, suiker en water

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / ijs
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Pekelmengsel 1

Ingrediënten:
ahornsiroop, fijn zeezout, nitrietpekelzout en poedersuiker

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Pekelmengsel 2

Ingrediënten:
fijn zeezout, knoflookpoeder, laurier, nitrietpekelzout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Eingesalzene Eigelbe - In zout ingelegde eidooiers

Ingrediënten:
eidooier, joodvrij zeezout en suiker

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Eingesalzener Lachs - In zout ingelegde zalm

Ingrediënten:
dille, grof gekneusde witte peper, joodvrij zeezout, suiker en zalm met huid

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vis
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Pekelmengsel 3

Ingrediënten:
cayennepeper, chipotlepoeder, fijn zeezout, gedroogde tijm, gemalen piment, nitrietpekelzout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Pekelmengsel 4

Ingrediënten:
fijn zeezout, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, honing, knoflookpoeder, laurier, nitrietpekelzout, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Dranken / drinken uit Speisekammer:

Grundrezept für Shrub - Basisrecept voor shrub

Ingrediënten:
azijn, fruit en suiker

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Dranken / drinken uit Speisekammer:

Fermentierte Limonade - Gefermenteerde limonade

Ingrediënten:
citroensap, fruit, limoensap, starter obv gember, suiker, vruchtensap, water, wei en zout

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Dranken / drinken uit Speisekammer:

Limonade mit hefe - Limonade met gist

Ingrediënten:
champagnegist, citroensap, fruit, limoensap, suiker, vruchtensap, water en zout

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Ginger Bug - Starter o.b.v. gember

Ingrediënten:
gember, rietsuiker en water

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Fruit-kruiden-specerijen voor shrub

Ingrediënten:
ananas limoenrasp en munt, bramen en lavendel, cranberry en kaneel, frambozen en steranijs, kiwi citroenschil en melisse, perzik en gember en rabarber en vanille

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Bourgognebutter - Bourgogneboter

Ingrediënten:
boter en rode bourgogne

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Macaronischotel

Ingrediënten:
courgette, crème fraîche, ei, gekookte ham, goudse kaas, kerriepoeder, lente-uitjes, macaroni, peterselie, tomatenpuree uit blik, worcestershiresaus, yoghurt, zoete paprikapoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Blütenzucker - Bloesemsuiker

Ingrediënten:
rozenblaadjes, suiker, viooltjesblaadjes en vlierbloesem

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / condiment / zoetstoffen
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Pfefferkuchenzucker - Peperkoeksuiker

Ingrediënten:
gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemberpoeder, kaneel en suiker

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / condiment / zoetstoffen
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Vanillezucker - Vanillesuiker

Ingrediënten:
gedroogde aardbeien, gedroogde frambozen en suiker

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / condiment / zoetstoffen
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Rotweinessig - Rode wijnazijn

Ingrediënten:
azijnmoeder en rode wijn

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / azijn
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Mango-Limetten-Konfitüre - Mango-limoenjam

Ingrediënten:
limoenrasp, limoensap, mango, rode chilipeper en suiker

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / jam
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Kiwikonfitüre - Kiwijam

Ingrediënten:
appelpectine, citroenrasp, citroensap, gember, kiwi en suiker

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / jam
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Champagneressig - Champagne-azijn

Ingrediënten:
azijnmoeder, champagne en droge sekt

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / azijn
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Apfelessig - Appelazijn

Ingrediënten:
azijnmoeder en cider

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / azijn
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Würzbutter - Kruidenboter

Ingrediënten:
boter en kruiden naar keuze

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vegetarisch / samengestelde boter