Noord-west-Europees

Zoek naar Noord-west-Europees in jouw eigen kookboeken

Noord West Europees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / nagerecht uit Groot handboek koken:

Griesmeelpudding

Ingrediënten:
appel, bessen, boter, citroenrasp, compote, eidooier, eiwit, kaneel, melk, suiker en zout

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / nagerecht uit Groot handboek koken:

Griesmeelplakken

Ingrediënten:
citroenrasp, ei, melk, suiker en zout

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / hoofdgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Macaronischotel

Ingrediënten:
courgette, crème fraîche, ei, gekookte ham, goudse kaas, kerriepoeder, lente-uitjes, macaroni, peterselie, tomatenpuree uit blik, worcestershiresaus, yoghurt, zoete paprikapoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Basisrecept uit Speisekammer:

Hausgemachtes Pektin - Zelfgemaakte pectine

Ingrediënten:
citroenpitten, citroensap, groene appels en water

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Moltebeerkonfitüre - Kruipbraamjam

Ingrediënten:
kruipbramen en suiker

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / jam
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Dunkler Kalbsfond - Donkere kalfsfond

Ingrediënten:
kalfsbotten, knolselderij, laurier, prei, tijm, tomatenpuree, ui, water, witte peperkorrels en wortel

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / bouillon
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Schweinefond - Varkensfond

Ingrediënten:
knoflook, knolselderij, laurier, pastinaak, tijm, ui, varkensschenkel, water, witte peperkorrels en wortel

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / bouillon
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Schwarzer oder roter Johannisbeersaft - Zwart of rood aalbessensap

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Schwarze-Johannisbeer-Konfitüre - Zwarte bessenjam

Ingrediënten:
citroensap, suiker, water en zwarte bessen

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / jam
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Gebakken natriumbicarbonaat

Ingrediënten:
natriumbicarbonaat

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / condiment
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Gepökelte Rinderbrust - Gepekelde runderborst

Ingrediënten:
brisket, bruine poedersuiker, chilivlokken, fijn zeezout, gemberpoeder, honing, kaneelstokjes, knoflook, korianderkorrels, kruidnagels, laurier, nitrietpekelzout, pimentkorrels, runderborst, steranijs, water, witte peperkorrels en zwarte peperkorrels

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / rundvlees
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Trocken gebeitztes Fleisch - Droog gebeitst vlees

Ingrediënten:
jeneverbessenmarinade, kruidenmarinade, lamsfilet, runderfilet en whiskey- of cognacmarinade

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / rundvlees / lamsvlees
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Kruidenmarinade

Ingrediënten:
gekneusde zwarte peperkorrels, joodvrij zeezout, kervel, peterselie, suiker en tijm

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Jeneverbessenmarinade

Ingrediënten:
gekneusde jeneverbessen, gekneusde korianderkorrels, gekneusde witte peper, gekneusde zwarte peper, joodvrij zeezout, laurier en suiker

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Whisky- of cognacbeitsmarinade

Ingrediënten:
cognac, gekneusde witte peper, gekneusde zwarte peper, joodvrij zeezout, poedersuiker, rozemarijn, tijm en whisky

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Eerdbeere und Vanillebutter - Aardbeien en vanilleboter

Ingrediënten:
aardbeienpuree, boter en vanillesuiker

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Geschlagene Butter mit Schmand oder Crème fraîche - Opgeklopte boter met reuzel of crème fraîche

Ingrediënten:
boter, crème fraîche en zeezoutvlokken

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vegetarisch / boter en olie
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Geschlagene Butter - Opgeklopte boter

Ingrediënten:
boter en zeezoutvlokken

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vegetarisch / boter en olie
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Steinpilzbutter - Boter met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
boter en gedroogd eekhoorntjesbrood

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Würzbutter - Kruidenboter

Ingrediënten:
boter en kruiden naar keuze

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Butter mit Orange und Jalapeño - Sinaasappel-Jalapeñoboter

Ingrediënten:
boter, jalapeñopeper en sinaasappelrasp

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Sauerrahmbutter - Boter van zure room

Ingrediënten:
fijn zeezout, filmjölk, room en zeezoutvlokken

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vegetarisch / boter en olie
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Butter mit Nori und Sesam - Boter met nori en sesam

Ingrediënten:
boter, nori, wit sesamzaad en zwart sesamzaad

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Butter mit Sriracha - Srirachaboter

Ingrediënten:
boter en srirachasaus

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Grundrezept für Essig - Basisrecept voor azijn

Ingrediënten:
alcoholhoudende vloeistof, azijnmoeder en ongepasteuriseerde azijn

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / azijn
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Recept uit Speisekammer:

Kiwikonfitüre - Kiwijam

Ingrediënten:
appelpectine, citroenrasp, citroensap, gember, kiwi en suiker

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
vegan / inmaak / jam