Midden-Oosten

Zoek naar Midden-Oosten in jouw eigen kookboeken

Midden Oosten koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit C. Clark en S. Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Mansaf

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, eidooier, gemalen komijn, griekse yoghurt, kikkererwten, kippenbouillon, knoflook, lamsgehakt, maïzena, olijfolie, peper, pijnboompitten, saffraandraadjes, ui, verse bladpeterselie, witbrood, zoet paprikapoeder en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees / soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Jamie Oliver - Super food voor familie en vrienden

Avondmaal uit Super food voor familie en vrienden:

Perzische groentepilav. saffraan, blauwe bessen & borlottibonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, blanke amandelen, blauwe bessen, blik borlottibonen, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, limoen, olijfolie, pandanrijst, pistachenootjes, prei, saffraan, venkel, wortel en yoghurt

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / rijst
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Samak harrah - Gemarineerde poon

Ingrediënten:
citroen, granaatappelpitten, groene paprika, marinade voor poon, olijfolie, peper, peterselie, poon, ui, walnoot en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Marinade voor poon

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
marinade
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gele rijst, de beste manier

Ingrediënten:
boter, citroen, doperwt, groentebouillon, knoflook, laurierblad, olie, peper, peterselie, piment, rijst, rode paprika, saffraan, tomaat, ui, witte rijst en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pittige 'tomatenrisotto' van Israëlische couscous

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, chilivlokken, gember, groentebouillon, harissa, israelische couscous, kikkererwten, knoflook, lente ui, marjolein, olijfolie, oregano, paddenstoel, peper, peterselie, sjalot, tijm, tomaten, ui, winterwortel, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige gebakken rijst met tomaat

Ingrediënten:
basilicum, basmatirijst, boter, cayennepeper, langkorrelrijst, neutrale olie, peper, peterselie, rijst, saffraan, tomaat, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige gebakken zilvervliesrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, kaneelstokje, kruidnagel, langkorrelrijst, neutrale olie, peper, witte kardemompeulen en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bulgurpilav met sperziebonen en sojasaus

Ingrediënten:
boter, bulgur, gember, groentebouillon, knoflook, olijfolie, peper, sesamolie, sojasaus, sperziebonen, tarwe, tomatenpuree en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Pilav op negen manieren

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, groentebouillon, olijfolie, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bulgurpilav met zwartoogbonen

Ingrediënten:
boter, bulgur, cayennepeper, groentebouillon, olijfolie, peper, tomatenpuree, vermicelli, zout en zwartoogbonen

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

6 ideeën voor Eenvoudiger-dan-plival-rijst

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, chilipeper, doperwt, eekhoorntjesbrood, kikkererwt, knoflook, komijn, koolraap, koriander, krenten, limabonen, mosterd, nigellazaad, oesterzwam, paddenstoel, pijnboompitjes, rozijnen, shiitake, sperziebonen, sugarsnaps, tijm, ui, wortel en wortelgroen

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav met spinazie of andere bladgroente

Ingrediënten:
basmatirijst, boter, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, postelein, rijst, snijbiet, spinazie, ui, zout en zuring

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Extra smakelijke stoofpot van gerst en paddenstoelen

Ingrediënten:
aardappelen, bleekselderij, groentebouillon, knoflook, olijfolie, paddenstoel, peper, peterselie, tijm, ui, winterwortel, wortels en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / aardappelgerecht
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Stoofpot van gerst en paddenstoelen

Ingrediënten:
aardappel, bleekselderij, groentebouillon, knoflook, paddenstoelen, parelgort, peper, peterselie, tijm, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / aardappelgerecht / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Rijst met uien

Ingrediënten:
basmatirijst, demi creme fraiche, peper, peterselie, rijst, saffraan, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / rijst
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

'Risotto' van Israëlische couscous met pompoen

Ingrediënten:
groentebouillon, israelische couscous, lente ui, marjolein, oregano, peper, peterselie, salie, sjalot, tijm, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tajine van Israëlische couscous

Ingrediënten:
bloemkool, courgette, gedroogde abrikoos, gember, groentebouillon, israelische couscous, kaneelstokje, kikkererwt, knoflook, komijnpoeder, kurkumapoeder, olijfolie, peper, tomaten, tomaten uit blik, ui, winterwortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Volkorencouscous met bloemkool en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, bloemkool, gerookt-paprikapoeder, manchego, olijfolie, peper, peterselie, rode ui, schapenkaas, sjalot, volkorencouscous en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tajine van Israëlische couscous met gekarameliseerde pompoen

Ingrediënten:
amandelen, dadel, gedroogde pruim, gember, groentebouillon, ingemaakte citroen, israelische couscous, kaneelstokje, knoflook, komijnpoeder, kurkumapoeder, olijfolie, peper, pompoen, rozijn, tomaten, tomaten uit blik, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Romige bulgur met saffraan

Ingrediënten:
boter, bulgur, farro, gierst, groentebouillon, hominy, kamutmeel, nootmuskaat, olijfolie, peper, plantaardige melk, quinoa, rogge, room, spelt, spinazie, tarwe, ui, volle melk en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Tomatenbulgur met kaneel

Ingrediënten:
boter, bulgur, chilivlokken, couscous, groentebouillon, kaneelstokje, knoflook, laurierblad, peper, tarwe, tomatenpuree, tomaten uit blik en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Bulgurpilav met vermicelli

Ingrediënten:
boter, bulgur, couscous, dunne pasta, groentebouillon, olijfolie, peper, tarwe, tomatenpuree, vermicelli, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Kerriepilav van Israëlische couscous

Ingrediënten:
basilicum, gember, groentebouillon, israelische couscous, kerriepoeder, knoflook, munt, olijfolie, oregano, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

'Risotto' van Israëlische couscous met artisjokharten

Ingrediënten:
artisjokhart, boter, groentebouillon, israelische couscous, marjolein, olijfolie, oregano, paddenstoel, peper, peterselie, sjalot, tijm, witte wijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous / paddenstoelen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gerstpilav

Ingrediënten:
boter, dille, dragon, gierst, groentebouillon, kervel, lente ui, munt, olijfolie, parelgort, peper, peterselie, quinoa, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur