Kemirienoten

Kemirienoten wordt beschouwd als noten.

Alternatieve naam: kemirinootjes.

Zoek naar kemirienoten in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met kemirienoten in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste kemirienoten recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient kemirienoten:

Een recept uit Dirk Koppes en Remko Kraaijeveld - The big green egg book

Recept uit The big green egg book:

babi guling speenvarken gevuld met kruiden en cassave

Ingrediënten:
cassaveblad, djeroek poeroetblaadjes, gemberpoeder, kemirienoten, kentjoer, knoflook, koenjit, komijn, korianderzaad, laos, nootmuskaat, rawit, salamblaadjes, sjalot, speenvarken, tjengkeh, trassi, witte peperkorrels, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Sambal kemirie

Ingrediënten:
kemirienoten, knoflook, rode spaanse peper en zeezout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / inmaak / vegetarisch
Een recept uit Pascalle Bonnier en Mathijs Kok - Nootje

Diner / avondmaal uit Nootje:

Kemirinoten-rijstrolletjes

Ingrediënten:
avocado, boekweitnoedels, chinese garnalen, groen zeewier, kemirinootjes, kokosolie, komkommer, korianderblaadjes, rijstbladeren en wortelen

Soort:
noten en zaden / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gebakken tahoe - tahoe goreng tepoeng

Ingrediënten:
arachideolie, kemirienoten, ketoembar, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, rijstebloem, tahoe en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Recept uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Boemboe lawar

Ingrediënten:
djeroek poeroetblaadjes, djinten, kemirienoten, ketoembar, knoflook, laos, salam, sambal oelek, santen, serehpoeder, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Rijst met kurkuma - nasi koenjit

Ingrediënten:
citroen, dunne kokosmelk, kemirienoten, ketan, kleefrijst, knoflook, koenjit, kurkuma, limoen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Rempejek met gedroogde visjes / met ebi - rempejek teri of ebi

Ingrediënten:
arachideolie, ebi, gedroogde garnalen, gedroogde visjes, ikan teri, kemirienoten, knoflook, koenjit, kurkuma, maïzena, olie, rijstebloem, santen, serehpoeder en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
hartige hapjes / vegetarisch / schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde vis Makasar - ikan makasar

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, kemirienoten, knoflook, mulfilet, rode poonfilet, ui, zout en gemalen zwarte peper

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide zeebaars - ikan kakap berboemboe

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, kemirienoten, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, limoensap, sambal trassi, ui, zeebaars en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Sambal badjak spesial

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, gedroogde kokos, kemirienoten, klapper, knoflook, laos, rode spaanse peper, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Anne Wilson - Indonesisch koken

Bijgerecht uit Indonesisch koken:

Ananascurry

Ingrediënten:
ananas, gember, kardemonpitten, kemirienoten, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, munt, olie, sambal oelek, sjalotjes en water

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tempé in kokossaus - tempe tante Truus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, daoen salam, goela djawa, kemirienoten, knoflook, laospoeder, rode spaanse peper, sambal oelek, santen, serehpoeder, tempé, ui, verse bieslook en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja