mezze

Zoek naar mezze in jouw eigen kookboeken

De lekkerste mezze recepten

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De dikke vegetariër:

Wortel met dadels en rozijnen

Ingrediënten:
amandelen, dadels, gele ui, munt, olijfolie, pistache, rozijnen, saffraan, walnoten, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-oostens
Soort:
vegetarisch / vegan / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De dikke vegetariër:

Wortel met gedroogde abrikozen en chipotlepeper

Ingrediënten:
amandelen, chipotlepepers, gedroogde abrikozen, gele ui, munt, olijfolie, pistache, walnoten, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-oostens
Soort:
vegetarisch / vegan / groente
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Baba ganoush

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, dipsaus, gerookt zout, peper en tahin

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Hummus

Ingrediënten:
citroensap, dipsaus, gedroogde kikkererwten, kikkererwten uit blik, olijfolie, peper, tahin en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Turks / Noord-Afrikaans
Soort:
vegan
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Sinaasappel, ui en olijven salade - portokal salatasi

Ingrediënten:
cayennepeper, rode ui, sinaasappel, spaanse ui en zwarte olijf

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
salade / fruit
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Courgettebeignets - kabak mücveri

Ingrediënten:
blanke ui, bloem, courgette, ei, feta, kasseri, lente-ui, olijfolie, peper, verse dille en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gebakken bloemkool - karnabeet maklee

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, citroen, ei, lente-ui, plantaardige olie, ui, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Libanees
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Viskuitsaus - taramasalata

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, komkommer, lente ui, olijfolie, radijs, stokbrood, tarama, ui, verse peterselie, witbrood en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vis
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Ontbijt / bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gesmoorde tuinbonen - ful mudammas

Ingrediënten:
citroen, ei, gedroogde tuinbonen, gemalen komijn, kievitsbonen, knoflook, koffienat, olijfolie, peper, pitabrood, ui, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / peulvruchten
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Kortgebakken gernika paprika's

Ingrediënten:
gernika-paprika, olijfolie en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Paticlan salata - Salade van gegrilde aubergine

Ingrediënten:
appelciderazijn, aubergines, bladpeterselie, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, lente-uien, olijfolie en rode paprika

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Baklali enginar - Gestoofde artisjokken met tuinbonen

Ingrediënten:
artisjokken, citroen, dille, lente-ui, olijfolie, suiker en tuinbonen

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Honing-zeezoutcashews

Ingrediënten:
cashewnoten, honing en zeezout

Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Gerookte spicy amandelen

Ingrediënten:
amandelen, gerookt paprikapoeder, tijm en zeezout

Soort:
rookmot
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Merguezballetjes met polentakorst

Ingrediënten:
bloem, dille, ei, merguezworstjes, olijfolie, polenta en zwarte olijven

Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Borrelbaguette met rucolapistou en pancetta

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, knoflook, pancetta, pijnboompitten, rucola en zuurdesembrood

Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Gemengde kerrie-venkelnoten

Ingrediënten:
garam masala, gemalen komijn, gemengde noten, kerriepoeder, venkelzaad en zeezout

Soort:
vegan
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Geroosterde bospeen

Ingrediënten:
grof zeezout, olijfolie, wortel en wortelloofpesto

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Heerlijk simpel:

Baskische blauwschimmelkaas met wijnconfituur en snelle bessen-chutney

Ingrediënten:
bosbessen-tijmchutney, ossau-iraty en wijnconfituur

Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Pisto manchego de ana barrera con huevos rotos - Ana Barrera's tomaten-courgette 'pisto' met gebakken ei

Ingrediënten:
courgette, ei, eidooier, groene paprika, olijfolie, suiker, tomatensaus bij pisto manchego, ui en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Midye dolma - Gevulde mosselen van de straatventer

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilipoeder, citroen, dille, kaneelpoeder, kortkorrelige rijst, krenten, mosselen, olijfolie, paprikapuree, pijnboompitten, plantaardige olie, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Tursu kavurna - Gebakken ingelegde sperziebonen

Ingrediënten:
grof zout, kikkererwten, knoflook, paprikapuree, plantaardige olie, rode chilipepers, sperziebonen, ui en witte azijn

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Midye tava - Mosselen à la Bosporus met tamara

Ingrediënten:
citroensap, harderkuit, knoflook, olijfolie, plantaardige olie en witbrood

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Borani - Worteldip met armeluissaffraan

Ingrediënten:
dille, karwijzaad, knoflook, kurkuma, olijfolie, wortel en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Piquillopaprika met witte bonen

Ingrediënten:
olijfolie, piquillopaprika en witte bonen

Keuken:
Spaans
Soort:
vegan