mezze

Zoek naar mezze in jouw eigen kookboeken

De lekkerste mezze recepten

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De dikke vegetariër:

Wortel met dadels en rozijnen

Ingrediënten:
amandelen, dadels, gele ui, munt, olijfolie, pistache, rozijnen, saffraan, walnoten, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-oostens
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De dikke vegetariër:

Wortel met gedroogde abrikozen en chipotlepeper

Ingrediënten:
amandelen, chipotlepepers, gedroogde abrikozen, gele ui, munt, olijfolie, pistache, walnoten, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-oostens
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Ekşili balik

Ingrediënten:
citroen, gemengde inmaakkruiden, honing, laurier, snoekfilet, ui, water, witte azijn, witvisfilet en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Kabak müever - Courgettekoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, courgette, dille, ei, kaas, olijfolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Tereyagli kereviz - Knolselderij met boter

Ingrediënten:
boter, citroensap, knolselderij, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Peynirli ispanak böreği - Spinazie-kaastaart

Ingrediënten:
boter, diepvriesspinazie, dille, ei, feta, filodeeg, olijfolie, peterselie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Baharatli tavuk - Kruidige kip

Ingrediënten:
boter, citroensap, kaneel, kipfilet, knoflook, kruidnagelpoeder, peper, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, water en zout

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Yoğurtlu kebab - Kebab met yoghurt

Ingrediënten:
boter, brood, groene chilipepers, olijfolie, peterselie, rode peper, schapenvlees, tomaten, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schapenvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Keçipeyniri - Soezenring met geitenkaas

Ingrediënten:
boter, ei, geitenkaas en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Patlican salatasi - Auberginesalade

Ingrediënten:
aubergine, citroen, olijfolie, olijven, paprika, tomaten en zout

Soort:
vegan
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Arnavut ciğeri - Gefrituurde schapenlever

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, olijfolie, pijnboompitten, schapenlever, zout en zwarte olijven

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Köfte kimyon - Gehakt met komijn

Ingrediënten:
gehakt, knoflook, komijn, olie, oud brood zondere korst, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Kiymali taze fasulye - Sperzieboontjes met gehakt

Ingrediënten:
lamsgehakt, munt, olijfolie, sperziebonen, ui, vleesbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Kadin budu köftesi - Vrouwendijen

Ingrediënten:
bloem, ei, rijst, lamsgehakt, olijfolie, ui, zachte witte kaas, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Börek - Gevuld Turks deeggerecht

Ingrediënten:
amandelen, diepvriesspinazie, feta, filodeeg, knoflook, olijfolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Karides - Garnalen

Ingrediënten:
feta, gepelde grote garnalen, knoflook, laurier, olijfolie, suiker, ui, vleestomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Firinda kalamer - Gebakken pijlinktvisjes

Ingrediënten:
bloem, citroen, olijfolie, pijlinktvisjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Imam bayildi - Gevulde aubergine

Ingrediënten:
ansjovisfilet, aubergine, boter, kaneel, knoflook, laurier, olie, peterselie, tomaten, ui, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
groente
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Bursa caciği - Yoghurtgerecht uit Bursa

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, komkommer, munt, olijfolie, turkse yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / zuivel
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Keşkek - Traditioneel kipgerecht

Ingrediënten:
boter, gebroken tarwe, kip, paprikapoeder, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Midye pilavi - Mosselen met rijst

Ingrediënten:
ingelegde gember, mossel, rijst, olijfolie, rozijnen, runderbouillon, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Akurdisisi, Bean Dip - Bonendip

Ingrediënten:
boter, cranberrybonen, hete paprikapoeder, knoflook, koriander, lente-ui, tijm, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Chilled White Beans - Gekoelde witte bonen

Ingrediënten:
cayennepeper, tomatenpasta, ui, water, witte bonen, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Artichoke Salad - Artisjoksalade

Ingrediënten:
artisjok, citroen, citroensap, olijfolie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / groente
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turkse kookkunst:

Biberli peynir ezmesi - Puree van schapenkaas

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, olijfolie, schapenkaas en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Tarama (Cure Roe) - Ingelegde viskuit

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, oud witbrood en tarama

Keuken:
Turks
Soort:
vis