mezze

Zoek naar mezze in jouw eigen kookboeken

De lekkerste mezze recepten

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De dikke vegetariër:

Wortel met dadels en rozijnen

Ingrediënten:
amandelen, dadels, gele ui, munt, olijfolie, pistache, rozijnen, saffraan, walnoten, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-oostens
Soort:
vegetarisch / vegan / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De dikke vegetariër:

Wortel met gedroogde abrikozen en chipotlepeper

Ingrediënten:
amandelen, chipotlepepers, gedroogde abrikozen, gele ui, munt, olijfolie, pistache, walnoten, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-oostens
Soort:
vegetarisch / vegan / groente
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Hummus

Ingrediënten:
citroensap, dipsaus, gedroogde kikkererwten, kikkererwten uit blik, olijfolie, peper, tahin en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Turks / Noord-Afrikaans
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Baba ganoush

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, dipsaus, gerookt zout, peper en tahin

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gebakken bloemkool - karnabeet maklee

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, citroen, ei, lente-ui, plantaardige olie, ui, verse munt, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans / Libanees
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Courgettebeignets - kabak mücveri

Ingrediënten:
blanke ui, bloem, courgette, ei, feta, kasseri, lente-ui, olijfolie, peper, verse dille en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
vegetarisch / groente / frituur
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Sinaasappel, ui en olijven salade - portokal salatasi

Ingrediënten:
cayennepeper, rode ui, sinaasappel, spaanse ui en zwarte olijf

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
salade / fruit
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Ontbijt / bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Gesmoorde tuinbonen - ful mudammas

Ingrediënten:
citroen, ei, gedroogde tuinbonen, gemalen komijn, kievitsbonen, knoflook, koffienat, olijfolie, peper, pitabrood, ui, verse peterselie, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / peulvruchten
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Viskuitsaus - taramasalata

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, komkommer, lente ui, olijfolie, radijs, stokbrood, tarama, ui, verse peterselie, witbrood en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vis
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Octopus van de azoren

Ingrediënten:
aguardente, bleekselderij, brandewijn, inktvis, knoflook, kruidnagel, olijfolie, oregano, peterselie, piri piri poeder, tijm, ui en witte wijn

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros, M. Touros en M. Chatzikonstantis - Piri piri & sardientjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Piri piri & sardientjes:

Pasteis de bacalhau

Ingrediënten:
aardappel, ei, gezouten kabeljauw, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, paprikapoeder, peterselie en sjalot

Keuken:
Portugees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turquoise:

Amandeltarator

Ingrediënten:
amandelen, champagneazijn, citroensap, eidooier, honing, knoflook, olijfolie en water

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Çerzek tavugu - Circassissche kip

Ingrediënten:
bladpeterselie, casinobrood, kip, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, ui, walnootolie, walnoten, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Pimientos rellenos

Ingrediënten:
atun blanco, bloem, blond pils, bonito del norte, boter, cayennepeper, citroen, fino sherry, knoflook, manchego, melk, olijfolie, pimientos del piquillo, rode ui, spaans bier, venkelknol, venkelloof, witte peper, witte tonijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Oesters met cavadressing

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, cava, ham, jamón, kristalsuiker, mousserende witte wijn, oester, prosciutto, rode ui en sherryazijn

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Dadels met blauwe kaas en jamón

Ingrediënten:
dadel, guindilla peper, jamón, olijfolie, prosciutto en spaanse blauwe kaas

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Canapés uit Nice - canapé alla nizzarda

Ingrediënten:
boter, ei, olijfolie, tomaat, witte boterham, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Cocina Nueva:

Manchego-komijnbuñuelos

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, ei, extra vierge-olijfolie, gemalen komijn, gemalen oregano, gerookt zoet paprikapoeder, manchego, olijfolie en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit Somer Sivrioglu en David Dale - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Kadayif karides - Krokante garnalen met muhammarasaus

Ingrediënten:
ghee, jumbogarnalen, kadayifdeeg, muhammarasaus, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en sumak

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Piëmontese tartare - carne cruda alla piemontese

Ingrediënten:
champignon, citroensap, dijonmosterd, kalfsgehakt, olijfolie, peper, witte truffel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
carpaccio/tartaar / vlees / kalfsvlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Kippenleverpastei

Ingrediënten:
boter, cognac, kippenlever, roomboter, sjalot, slagroom en tijm

Soort:
gevogelte / paté/terrine
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Vrolijke linzenhuzaar

Ingrediënten:
aardappel, augurken, azijn, doperwten, kurkuma, linzen, mayonaise, peper, rode ui, wortel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gezond genieten met Sonja:

Courgette chips

Ingrediënten:
30plus kaas, broodkruim, courgette, halfvolle melk, knoflook, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sonja Bakker - Gezond genieten met Sonja

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gezond genieten met Sonja:

Gevulde eitjes

Ingrediënten:
ei, ketjap, peper, tomatenketchup, verse peterselie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Vanja van der Leeden en Remko Kraaijeveld - Indorock

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Indorock:

Tempura van acar - met terasi-mayonaise

Ingrediënten:
bloem, bruiswater, cabe rawits, ei, frituurolie, gember, laos, minikomkommer, natuurazijn, peper, romanesco, sjalot, terasi-mayonaise, witte suiker, wortel en zout

Keuken:
Indonesisch