J. Kurt-Nielsen - Men neme een krokodil of leguaan van juiste omvang

Men neme een krokodil of leguaan van juiste omvang

Een boek van J. Kurt-Nielsen

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Men neme een krokodil of leguaan van juiste omvang, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

‘Men neme een krokodil of leguaan van juiste omvang’ is een exotisch kookboek. Voedsel is het beste middel om andere mensen te ontmoeten. De meeste volkeren kennen meer waarde toe aan voedsel, dan je zo zou denken – het is een belangrijk deel van de culturele identiteit van de mens. Kurt-Nielsen heeft tijdens zijn reizen altijd een positieve instelling gehad ten opzichte van de eetgewoonten van anderen. Je kunt een ander geen groter plezier doen, dan zijn of haar voedsel te prijzen. Hij is ervan overtuigd dat vriendschappen door de maag gaan. Daarmee is overigens nog niet gezegd dat hij alle eetgewoonten toejuicht. Zo zullen de meeste mensen vermoedelijk van mening zijn dat het chiquer is om oesters te eten dan gehaktballen, ook al zijn gehaktballen lekkerder. Op andere plaatsen in de wereld eet men dieren die met uitsterven bedreigd worden, omdat het een prestigekwestie is of omdat delen van tijgers of neushoorns als afrodisiacum worden beschouwd. Dat wil hij natuurlijk niet propageren. De wereld zou veel saaier zijn zonder neushoorns – en tijgers. Bovendien zijn er veel betere middelen om het liefdesvuurtje op te stoken. Ook culinaire.
Jesper Kurt-Nielsen studeerde geschiedenis en kunstgeschiedenis. Hij is medewerker van de Etnografische Verzameling van het National Museet in Kopenhagen en wereldreiziger.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken