Erik Verdonck - Lekker Waals

Lekker Waals

de smaak van het zuiden

Een boek van Erik Verdonck

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Lekker Waals, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Escavèche proeven in Chimay en er een frisse Chimay bij drinken. Snoepen van Couque de Dinant in Dinant en genieten van Ardense ham in Nassogne. Streekproducten ontdek je best in hun omgeving. Je beleeft er een stad of streek helemaal anders door. Authentieker, origineler, verrassender.

Lekker Waals maakt een rondreis langs de Waalse ‘terroir’. Auteur Erik Verdonck proeft van bekende klassiekers zoals kaas van Maredsous, Rochefortbier of heerlijk wild uit de Ardense bossen. Maar daarnaast ontdekt hij ook minder bekende lekkernijen, zoals de macarons van Beaumont, Waalse jenever, slakken van Seloignes of honingbier uit Rebecq.

Lees het verhaal achter de streekproducten uit het Zuiden van het land en ontdek hoe ze gemaakt worden. Maak kennis met de producent die zijn hart en ziel erin heeft gelegd en ga thuis zelf aan de slag met de recepten uit het boek.

Erik Verdonck werkt al jaren als freelance redacteur voor Culinaire Ambiance. Bij Davidsfonds publiceerde hij eerder Proeven van de echte Ardennen en Dwalen door Wales.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken