Jenny Ross en Doreen Virtue - Raw food als levenskunst

Raw food als levenskunst

genees jezelf en de planeet met een verrukkelijke eco-keuken

Een boek van Jenny Ross en Doreen Virtue

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Raw food als levenskunst, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Raw Food als levenskunst

Over de hele wereld is een stille revolutie aan de gang omdat mensen overstappen op het eten van ‘rauw voedsel’. Deze manier van eten is heerlijk, gemakkelijk, fun … en het is de ultieme wereldwijde groene bijdrage aan het milieu.

In plaats van saaie groene salades, bestaat de levende, (pure) keuken uit romige en knapperige schotels zoals burrito’s, lasagne, pizza, sushi en appeltaart - allemaal knap gemaakt van vruchten, groenten, noten, zaden en gekiemd graan.

Raw living food geeft zoveel meer interessante variaties dan alleen salades om van groenten te genieten. Om de optimale voedingswaarden van ingrediënten te behouden - zoals vitamines, mineralen en enzymen. Dit soort voedsel bevordert de gezondheid en het leven. Als schepsels die voor meer dan 60 procent uit water bestaan, hebben we levend voedsel nodig om onze vitaliteit en gezondheid te behouden.
Dit boek bevat:
- Hoofdstuk 1: Dranken en Smoothies
- Hoofdstuk 2: Supersalades
- Hoofdstuk 3: Gemarineerde groenten
- Hoofdstuk 4: Kleine hapjes en voorgerechten
- Hoofdstuk 5: Sauzen, smeersels, broden en crackers
- Hoofdstuk 6: Heerlijke raw food
- Hoofdstuk 7: Zoete, pittige en gezonde desserts

Aantal pagina’s: 173
Jenny Ross is een raw-food kok en de directeur van Creative onder de naam Jenny’s Raw and Organic in natuurvoedingswinkels. Zij is de eigenaar en de scheppende culinaire kracht van 118, het eerste rauwe restaurant in Orange Country, dat voordurend volzit met gelukkige klanten van alle rangen en standen.
Doreen Virtue is metafysicus en voormalig psychotherapeut met als specialisatie het behandelen van eetstoornissen. Ze heeft al vier boeken geschreven over diëten en eten: de bestseller het YOYO Diet Syndrome and Losing your pounds of pain.
- As the author of a raw food book myself, I have about 20 raw food recipe books, and didn’t think I could see anything new. Yet, this book surprised me with several original creative recipes that are like nothing I had seen before, including BBQ vegetables (and all sorts of ways to marinate veggies), zucchini flax wraps, and finally a raw recipe for tamales, my favorite Mexican dish!

Besides the recipes, the best part are the stunning colored photos of the dishes, sure to tempt the laziest of nonchefs into fixing the food, and to convert the most stubborn cooked foodists! Colored photos (and its thick paper) add a lot to the cost of producing a book, which makes this book quite a bargain as it is generous in mouth-watering snapshots of ultra-gourmet raw dishes. These dishes look even more attractive than the “real” version of their cooked food counterparts.

But there is more to the book than recipes. The introduction includes a bit of “why raw?”as well as an essay on the physical, mental, spiritual and ecological benefits of eating raw. There are warnings (such as dental issues from overeating), a list of kitchen tools and food staples to stock up on, and a 5-day sample menu. There are also tidbits of information peppered throughout the book, such as a superfood guide, a list of the variety of greens, and an info-page at the start of each chapter.

The recipes include drinks, salads, marinated vegetables, appetizers, sauces, spreads, breads, entrees, and desserts. Some are simple and fast, while some dishes involve 2 or 3 recipes (for example, a burrito that includes a nut cheese recipe, a sauce recipe and a sour cream recipe).

Now excuse me while I go to the local food co-op and purchase the ingredients to make curry vegetables, raspberry cheesecake, and coconut wraps!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken