Ay Lin Kho - Gezond & blij zonder diëten

Gezond & blij zonder diëten

Een boek van Ay Lin Kho

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Gezond & blij zonder diëten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Gezond & Blij zonder diëten inhoudProfessor Gertjan Schaafsma verteltDe geboorte van dit boekVoeding is complexHoofdstuk 1 De grondbeginselen in een notendopJe spijsvertering van A tot ZJe metabolisme: Je eigen productiefabriekHoofdstuk 2 Een variatie aan voedingsstoffenLevensbehoeftenMacrovoedingsstoffen: het goede uit je etenRegenboog aan voedingsgroepenHet leeft!Hoofdstuk 3 Wondervoedsel!Van nature voedzaamHippe groene groentesKracht uit de zoute zeeHemelse kruidenFantastisch fruitigNoten van JupiterHoning… een bloemetje voor het hart!Betoverende PaddenstoelenTropisch wonderTheetijd!Laatste woorden over wondervoedselHoofdstuk 4 Besodemieter je hersenen niet!Pijn en genotJe brein is ijdelWerk aan je wilskrachtVoor je begintHoofdstuk 5 Schijn bedriegt – onderbewust etenMacht van je omgevingVerbazingwekkende feitenMijn maag is het niet eens met de inrichtingDuwtje in je rugJe omgeving is bedrieglijk: bied weerstandHoofdstuk 6 Gezondheid is complexMeer dan voeding alleen Hongerige hersensSlaapkamergeheimenEetvrije avondurenLekker in je velStress maakt kaalWel of geen alcohol? Stukje taart? Nee, dank jeTips om fit de feestdagen door te komenHoofdstuk 7 Levensstijl met gezonde voedingPraktische weetjes, tips en trucjesUit of thuis?Light of standaard?Meer groenten, hoe?Tips om je spijsvertering een handje te helpenDus…ReferentiesOver Ay Lin - Gezond & Blij zonder diëten is meer dan een voedingsboek. Het boek gebruikt de psychologie om permanente veranderingen in je gewicht en leefstijl te bewerkstelligen. Het gaat over je lijf, voeding, eten, smaak, onbewust eetgedrag, geschiedenis en gebruik van wondervoedsel en je leefstijl. Het is een makkelijk te lezen boek met leuke feiten en weetjes over voeding en gezondheid vanuit verschillende hoeken belicht. - Gezond en Bij zonder diëten gaat over zo veel meer dan alleen voeding en gezondheid. Het bevat informatie over psychologie - onbewust eetgedrag, gebruik van wondervoedsel, je lijf en leefstijl. Bomvol tips en ervaringen uit het leven gegrepen word je al bewust in je eetkeuzes of je nu wilt of niet. Met een westerse wetenschapsachtergrond en een Aziatische gezondheidsblik verkregen in China heeft Ay Lin verrassende en bruikbare tips, voor ieder wat wils. Met verschillende visies van experts en de juiste feiten kun je je eigen mening vormen over voeding en gezondheid. Met dit boek bereik je permanente gewichtsverandering niet door diëten maar door simpele psychologische feiten over je eetgedrag te gebruiken in je dagelijkse leefstijl.

Een no-nonsense, duidelijk en realistisch boek met verrassende feiten over je lijf, eten, voeding en gezondheid.
- Gezond & Bij zonder diëten is een boek voor iedereen die geïnteresseerd is in voeding, gezondheid en ons gedrag. Wanneer eten we onbewust meer of minder? Als je dit weet dan kun je Gezond & Blij gewicht verliezen met een paar veranderingen in je brein en keuken. Het boek zit bomvol leuke feiten, anekdotes, informatie, tips en trucjes geschreven op een aantrekkelijke manier, begrijpelijk en ondersteund door onderzoeken en experimenten. Benieuwd? Kijk naar de inhoudsopgave en mening van de eerste lezers en bestel het: Je zult Gezond & Blij zonder diëten zijn! - Ik vind het altijd erg knap als iemand in eigen beheer een boek uitgeeft. Het is voor uitgeverijen vandaag de dag al geen sinecure om hun boeken aan de man of vrouw te brengen. Laat staan als je dat allemaal ook zelf moet doen. Dan moet je wel gedreven zijn en een missie hebben. Die eigenschappen bezit Ay Lin Kho, de auteur van Gezond en blij zonder diëten. Uitgegeven in eigen beheer via http://aylinkho.com/, 24,50 euro. Ze vroeg me of ik haar boek wilde lezen. Dat deed ik. En ik was verrast. Over de heldere taal, de heldere boodschap en de inhoud van die boodschap. Het gaat in dit boek over meer dan alleen voeding en gezondheid. Het gaat vooral over de psychologie van ons eetgedrag, wondervoedsel, je lijf en je leefstijl. Zonder belerend te zijn informeert Ay Lin over al die zaken die ons via allerlei media tegemoet komen. Over wat gezond is en wat niet. Ze baseert haar kennis vanuit haar achtergrond als voedingswetenschapper (Wageningen) jarenlange ervaring bij bedrijven die zich met gezondheid bezighouden (o.a Yakult) en haar Aziatische ervaring (ze woonde, werkte en reisde lang door Azië). Dat maakt dat je al snel geboeid aan het lezen bent, want hier is iemand aan het woord die er beslist een kijk op heeft en veel informatie verstrekt. Veel van deze informatie is gebaseerd op bevindingen die uit onderzoeken verkregen zijn. Wat je daar vervolgens mee doet is altijd je eigen keuze. Aan de hand van een aantal hoofdstukken, onderverdeeld in kleinere hoofdstukken, komen onder andere de volgende zaken aan bod: de complexiteit van voeding, de spijsvertering, variatie aan voedingstoffen. Wondervoedsel en dan niet alleen de veelbesproken superfoods maar al het eten dat goed voor je is. Zoals een doodgewone aardappel die vol met belangrijke voedingstoffen zit. Hoe ons brein werkt ten opzichte van eten, de wilskracht m.b.t. een dieet, de macht van de omgeving: het zogenaamde onbewust eten, over het effect van slaap, van de kleur van je bord. En veel tips, trucs en weetjes. Dit boek is geen dieetboek. Afvallen staat helemaal niet centraal. Wel lekker in je vel zitten en je goed voelen. In dat geval is weten wat je moet eten van groot belang. Zo vond ik dit een leuk weetje: onder het kopje beter haar met bonen, gaat Ay Lin in op de voedingswaarde van peulvruchten. Met name kidneybonen en linzen bevatten stoffen die goed zijn voor je haar. Naast eiwitten die de haargroei stimuleren bevatten ze ijzer, zink en vitamine B2. Een tekort aan deze vitamine kan leiden tot breekbaar haar.

Een leuk boek dat beslist een groot lezerspubliek zou moeten bereiken. - Een verfrissend nieuw boek over voeding en diëten:dit boek van de Nederlandse Ay Lin Kho. Ze heeft in Gezond en Blij zonder diëten haar kennis als voedingswetenschapper gecombineerd met Chinese gezondheidsvisies. Van de spijsvertering en metabolisme tot eetgedrag en van behoeften aan voedingstoffen tot de invloed van de omgeving op onze eetgewoonten. Kho zet heel veel informatie en meningen over deze onderwerpen voor de leek op een rijtje. Ze schrijft zeer persoonlijk en vlot met leuke kopjes boven de diverse onderdelen en daardoor wil je wel doorlezen. Toch oogt het boek na het openslaan niet erg aantrekkelijk om te lezen.. Het boek bevat nauwelijks illustraties en de hoeveelheid tekst kan iemand wel afschrikken. De vele termen als cephalische fase, circadiaan ritme en glucogenolyse kunnen een lezer ook doen afhaken en dat is jammer. Het was slimmer geweest dit soort termen zoveel mogelijk te vermijden. Maar als je de eerste hoofdstukken overslaat wordt het boek toch uiteindelijk lekker praktisch.

Kho bespreekt wondervoedsel, zoals kruiden, honing, groenten en paddenstoelen. Ook gefermenteerde producten en pre- en probiotica komen aan bod. Veel van de informatie onderbouwt Kho met voorbeelden uit gedegen voedingsonderzoek. Daarnaast geeft ze duidelijk aan dat veel voedingskennis weliswaar nog niet bewezen is, maar dat je soms ook op eeuwenlange ervaringen uit bijvoorbeeld China zou kunnen vertrouwen tot het tegendeel bewezen is. Daar kan ik zeker in meegaan, maar met sommige beweringen ben ik het toch echt niet eens. Eén glas melk is toch echt niet voldoende voor je calciumbehoefte en het oerdieet bestaat niet uit veel groentes en veel vlees. Soms is de tekst ook verwarrend, want bevatten walnoten nu veel omega 3 of omega 6 en zijn eieren nu wel of geen grote boosdoeners? Al met al is het een toch interessant boek over voeding, dat een leek kan helpen gezondere keuzes te gaan maken en berichten in de pers wat beter in perspectief te plaatsen. Ook voor een diëtist is het leuk de visie van Kho op voeding te lezen om je blik iets te verbreden met kennis uit Azië. Zeker nu er in Nederland steeds meer interesse is voor voedings- en gezondheidsproducten uit andere werelddelen. (RB)

Gezond en Blij zonder diëten, Ay Lin Kho, NutriKho, ISBN 9789082168013, 384 paginas, 24,50 - Eindelijk, een niet-dieetboek. Op mijn lijf geschreven. Een zeer informatief boek over eten en misschien ook nog wat gewicht verliezen. Ay Lin Kho neemt ons mee langs voedings- en spijsverteringsinformatie om via psychologische aspecten, waar terdege rekening mee moet worden gehouden, handvatten aan te reiken om gezond te leven en dan misschien toch wat af te vallen.

Voor wie mij niet in levenden lijve heeft ontmoet: ik ben te zwaar. Altijd al geweest. Noem het genetisch bepaald. We eten al eeuwen heel gezond. Met ons erf en alle voorkomende werkzaamheden schort het niet aan beweging en mijn conditie is, al zeg ik het zelf, niet slecht. Vroeger heb ik een paar maal geprobeerd flink af te vallen - calorieën tellen. Dat lukte, maar bleek niet op de lange duur vol te houden. Wat ik verloor kwam er vervolgens snel weer aan. En meer. Bij mij hoeft u niet aan te komen met het woord dieet: Als iemand tegen mij begint over ‘te dik’ en ‘je moet eens dit proberen’, sta ik in de nee-stand. Onwrikbaar. Ik accepteer hoe het is. Mijn gewicht is al jaren plusminus gelijk, dat is kennelijk mijn homeostase, mijn balans. En bovendien wil ik mij bepaalde dingen absoluut niet ontzeggen. Het aardse leven moet ook leuk blijven. - B (BB = top, rating van B tot BBB B= Goed / BBB= super)

Ay Lin Kho is een Wageningse voedingswetenschapper die haar kennis van zaken graag koppelt aan haar Chinese roots. Niet alleen gezondheid speelt een grote rol in die visie, ook een blij gemoed kan veel bijdragen. De gezonde leefstijl koppelen aan geluk, dat is haar bedoeling. Ze neemt je mee op een informatieve en goed te volgen wandeling. Legt uit hoe onze stofwisseling werkt, welke voeding goed voor ons is en welke rol je brein daarbij speelt. Echt heel goed vind ik haar als ze ook de omgevingsfactoren erbij haalt zoals je slaap, je drinkgewoonte en dat je op hongersignalen niet per se hoeft te reageren met eten tot je vol zit. Heldere info geeft ze in een serie kadertjes met Meer Weten?, Geinige Weetjes, Let Op en Wist je Dit? Voor in de gezondheidshoek een dikke, vette aanrader. (WJ)

Uitgeverij: Aylinkho.nl ISBN: 9789082168013 Prijs: 24,50 - Ay Lin Kho studeerde Voeding en Gezondheid in Wageningen en is Nutrition & Health specialist. Haar boek Gezond & Blij zonder diëten leest als een spannende vertelling met wetenschappelijke onderbouwing over de relatie eetgedrag en je brein; hoe met tal van tips en weetjes je denkrichting te veranderen om het ‘what the hell’ effect, het gevoel van moedeloosheid te voorkomen dat diëten niet het gewenste effect hebben; hoe je wilskracht uit te dagen om permanent veranderingen van je gewicht te bereiken.

Een vlot geschreven boek waarin westerse eet gewoontes en leefstijl worden getoetst aan Aziatische ervaringen waarin het beste van twee culturen wordt gecombineerd. De auteur beschrijft in haar boek hoe je gewicht te beheersen door je brein te trainen, je gewoontes te doorbreken, je bewust te zijn van je gedrag in bepaalde situaties. Aanpassingen in je omgeving en je gedrag om gezond af te vallen dragen eraan bij dat je beter voor je lichaam (en geest) gaat zorgen en (blijvende) resultaten op termijn te zien en te voelen zijn. Nieuwe smaak ervaringen en uitgebreide praktische informatie over voeding en voedsel combinaties maken dat je van dit boek ‘gezond en blij’ wordt en eten een feest. Zie ook de website: www.aylinkho.nl - In het boek ‘Gezond & Blij zonder diëten’ is niet alleen veel informatie te vinden over gezond eten, maar ook veel tips hoe je dit kunt doen, zonder te diëten. Na de inhoudsopgave begint het boek met een voorwoord door prof. dr. Gertjan Schaafsma. Hij was vroeger docent van Ay Lin Kho en is enthousiast over het boek en haar schrijftalent.

Duidelijk is dat Ay Lin Kho een voorstander is van pure en onbewerkte voeding. Ze kan daar enthousiast over schrijven. Het is prettig dat het boek zich daarop richt en niet teveel stilstaat bij alles wat niet zou mogen. Aan de informatie is te merken dat Ay Lin Kho gestudeerd heeft aan de Wageningen Universiteit. Deze beweringen worden dan ook regelmatig onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek. De literatuurlijst bestaat dan ook uit 173 referenties. En die verwijzen niet naar websites of (kranten)artikelen, maar naar gedegen wetenschappelijke onderzoeken. Niet altijd ben ik het (helemaal) eens met wat ze schrijft, maar in het algemeen wel.

Hoewel ze van sommige voedingsmiddelen gecharmeerd is, schrijft ze wel eerlijk wanneer wetenschappelijk onderzoeken de voordelen ervan (nog) niet hebben bevestigd. Dat verdient een groot compliment!

De onderwerpen binnen de hoofdstukken lijken wel enigszins willekeurig gekozen. Er is bijvoorbeeld geen indeling gemaakt in het soort voedsel (vlees, zuivel, groente, graanproducten, etc.), eetmoment (ontbijt, lunch, avondeten) of gezondheidseffecten. De vraag is of mensen daardoor iets missen. Haar vlotte schrijfstijl met eigen mening en verhalen maken het plezierig en leerzaam om te lezen. Zoek je een informatief boek over gezond eten met praktische tips en gericht op pure voeding, dan is dit boek een goede keuze. Het geeft je zeker een gezond duwtje in de goede richting.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken