Jessica B. Harris en J.B. Harris - Koken in Afrika

Koken in Afrika

een culinaire en culturele ontdekkingsreis

Een boek van Jessica B. Harris en J.B. Harris

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken in Afrika, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Een culinaire en culturele ontdekkingsreis.

De recepten uit Koken in Afrika zijn verfijnd en apart, en tevens vaak verrassend makkelijk te bereiden: Aardapppelen met muntblaadjes en knoflook uit Algerije bijvoorbeeld, of Kruidige, gefrituurde mosselen met pindasaus uit Togo. Jessica B. Harris geeft Afrika in dit boek de culinaire waardering die dit continent al veel eerder had moeten krijgen.

In Koken in Afrika neemt culinair historica en kookboekenschrijfster Jessica Harris ons mee op een ontdekkingsreis naar de bijzondere diversiteit van de Afrikaanse keukens.

Meer dan 200 traditionele en eigentijdse recepten zocht ze bij elkaar: de bekende couscous uit Marokko, de stoofpotten uit het oostelijke deel van het continent, de curry’s en chutneys van de Swahili-kusten en de barbecuegerechten uit Zuid-Afrika. Koken in Afrika is méér dan alleen een kookboek: Harris schetst fraaie portretten van mensen die hun culinaire erfenis met haar deelden, en met behulp van oude ansichtkaarten uit haar eigen collectie illustreert ze op een originele manier de Afrikaanse eetcultuur. Kortom, een culinaire en culturele rondreis door Afrika - van Marokko to Benin, van Senegal tot Zuid-Afrika - met honderden traditionele en eigentijdse recepten uit Afrikaanse familiekeukens.

Dankzij de volledige menu’s die Harris heeft samengesteld en de praktische tips die zij geeft voor sfeerverhogende muziek en tafel aankleding, wordt het eenvoudig om zelf een volledig Afrikaanse feestavond te organiseren!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken