Mourad Mazouz, J. Cazals, M. Luscombe-Whyte en M. Mazouz - Momo

Momo

een gastronomische reis door Marokko, Tunesie en Algerije

Een boek van Mourad Mazouz, J. Cazals, M. Luscombe-Whyte en M. Mazouz

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Momo, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Tussen de vele nieuwe restaurants die de afgelopen jaren in Londen verrezen, neemt ‘Memo’ een unieke plaats in. Mourad Mazouz ‘ ook bekend als Momo ‘putte uit zijn Algerijnse achtergrond en zijn uitgebreide kennis van de gastronomie en cultuur van de Maghreblanden en creëerde een uitzonderlijk plekje in het centrum van de Engelse hoofdstad: een hoekje van een Noord-Afrikaanse soek.
Nu heeft Memo zijn talent en ervaring gebruikt voor dit even creatieve en originele kookboek. Daarmee wil hij een deur openen naar de Maghreblanden en de lezers kennis laten maken met de keuken en de eetgewoonten van Marokko, Tunesië en Algerije. In deze landen is koken meer dan het bereiden van eten. Het is de kunst de tijd te nemen om te leven, de kunst tijd te maken voor wat moet gebeuren. Dit boek bevat negentig authentieke recepten voor enkele van de meest karakteristieke en smakelijke gerechten uit deze streek: tajines, coescoes, briks en briouats, gazellenhoorns (hoornvormige amandelgebakjes) en verfrissende muntthee.
Niet alleen de recepten, maar ook de prachtige foto’s illustreren de romantische en mysterieuze sfeer van de streek ‘ de kleuren, mensen, tradities en rituelen.
Een gastronomische reis door Marokko, Tunesië en Algerije. Mourad Mazouz verliet zijn geboorteland Algerije toen hij achttien jaar was. Hij reisde jarenlang de wereld rond en vestigde zich toen in Parijs, waar zijn restaurants ‘Au Bascou’ en ‘404’ al snel tot de meest succesvolle van de stad behoorden. Zijn in 1997 in Londen gevestigde ‘Momo’ staat bekend als de hipste Marokkaanse eetgelegenheid van de stad. Bekroond schrijfster Janine di Giovanni schetst in een aantal boeiende teksten een portret van het landschap, de mensen, hun gebruiken en hun legendarische gastvrijheid.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken