- De keuken van de late Middeleeuwen

De keuken van de late Middeleeuwen

een kookboek uit de Lage Landen

Een boek van

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De keuken van de late Middeleeuwen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De keuken van de late middeleeuwen bevat de volledige uitgave van het beroemde kookboek UB Gent 476, waarin in de loop van de zestiende eeuw door verschillende personen recepten zijn opgetekend. Het kookboek was waarschijnlijk al die tijd in het bezit van één familie. In het boek werden niet alleen de ‘gewone’ recepten, variërend van vlees- en visgerechten tot taarten en pasteien, opgetekend, maar men noteerde er ook de bereidingswijze van medische huis-, tuin- en keukenmiddelen in. Zo is De keuken van de late Middeleeuwen niet alleen een aanwinst op culinair gebied maar tevens een unieke bijdrage aan de beschavingsgeschiedenis.

In De keuken van de late middeleeuwen zijn alle recepten uit het originele kookboek opgenomen, voorzien van een uitvoerige inleiding en van verhelderende woordverklaringen. De ingrediënten zijn voor een twintigste-eeuwse kok eenvoudig verkrijgbaar en - wat nog veel belangrijker is - de recepten zijn nog steeds zeer smakelijk.

‘Het knappe van De keuken van de late Middeleeuwen is, dat het tegelijk een wetenschappelijk verantwoorde tekstuitgave is, en toegankelijk voor geïnteresseerde leken.’ NRC HANDELSBLAD

‘Het is beslist een sensatie om de Middeleeuwen nu ook eens te proeven.’ SPIEGEL HISTORIAEL


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken