Renske Werner, Zij van boven en R. Werner - Proef het land

Proef het land

van ecohoppen en culishoppen

Een boek van Renske Werner, Zij van boven en R. Werner

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Proef het land, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Plus alle boerenmarkten van Nederland én handige seizoenskalender

De Nederlandse Keuken is terug van weggeweest, in een modern jasje gestoken en verheven tot hip-chic. Top- en hobbykoks koken weer met schorseneer en pastinaak, met de Oosterschelde-garnaal en Veluws wild. Ingrediënten zijn vers van het land, seizoensgebonden en uit eigen streek. Biologisch waar het kan, en het liefst met een groen ecomerk, want iedereen is op kilometerdieet.

Proef het land gaat ouderwets de boer op. Al eco-hoppend en culi-shoppend wordt de bio-boodschappenmand gevuld met lekkers uit eigen land; elke provincie heeft een verrassend aanbod Hollandse heerlijkheden en de leukste adresjes worden in het boek beschreven. Van jammakerijen tot schapenvleesboeren, van kaasmakers tot wijngaardeniers, van biologisch bouillon trekken tot kokkerellen met vergeten groenten.
Naast leuke culi-adressen komen cuisiniers en eco-pioniers aan het woord en kan de lezer zelf aan de slag met recepten of tips voor thuistelers. Proef het land duikt de provincie in, neemt de moestuin onder handen en kookt met lekkere recepten.


Renske Werner is freelance-journalist, woonachtig in Vancouver. Al reizend tussen Amsterdam, San Francisco en New York schrijft zij over eten en drinken en lifestyle-thema’s voor tijdschriften als Elegance, ELLE Eten en Eigen Huis & Interieur. In 2004 kwam haar reisgids 100% Vancouver uit. Dit is Renskes tweede boek.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken