Thea Bremer, Anita Barten en Yvonne Lemmers - Kookboek 2 - Grip op Koolhydraten

Kookboek 2 - Grip op Koolhydraten

nieuwe recepten en voorbeeldmenu's volgens de richtlijnen van Grip op Koolhydraten. Met extra uitleg over het koolhydratenuur.

Een boek van Thea Bremer, Anita Barten en Yvonne Lemmers

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Kookboek 2 - Grip op Koolhydraten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Kookboek-2 is het derde boek in de serie Grip op Koolhydraten. Het bevat 130 nieuwe koolhydraatarme (groene) en koolhydraatbeperkte (oranje) recepten, uitleg van het koolhydratenuur en het 21-punten systeem. Door het boek heen diverse pagina’s met weetjes en handigheidjes. Met inhoudsopgave en index. - Grip op Koolhydraten Kookboek 2
©2011 - OPGEWICHT - Yvonne Lemmers, diëtiste
ISBN 978-90-8155-630-9 / NUR 443
Derde druk

Kookboek-2 is het derde boek in de serie Grip op Koolhydraten. Het bevat 130 nieuwe koolhydraatarme (groene) en koolhydraatbeperkte (oranje) recepten. Tevens in dit boek extra uitleg en voorbeelden van het koolhydratenuur, nieuwe voorbeeldmenu’s en de verkorte richtlijnen van Grip op Koolhydraten.
Een aantal recepten is afkomstig van het opgewicht-forum.

Grip op Koolhydraten is een koolhydraatbeperkt voedingsprogramma waar je zelf mee aan de slag kunt.
GOK bestaat uit 2 fasen: Opgewicht komen en Opgewicht blijven. Op dit moment is er een basisboek Grip op Koolhydraten - Opgewicht en twee aanvullende full-colour kookboeken Grip op Koolhydraten - Kookboek en Kookboek-2, een ondersteunend forum, een besloten FB-groep en een Grip op Koolhydraten App.
Anno 2014 liggen er meer 100.000 Grip Op Koolhydraten boeken op keukentafels en nachtkastjes.

De recepten zijn ingedeeld in de volgende categorieën: basisrecepten (o.a. diverse crackers), lunchboxen, ontbijt, lunch, brood, koek, cake, hapjes, soepen, groenten, quiches, salades, eiergerechten, dressings en sauzen.
Bij de oranje recepten zijn verrassende recepten waaronder taarten,
ijs en diverse drankjes voor jong en oud, voor dik en dun.
Het boek bevat vele vegetarische recepten.
Als zoetstof gebruiken we in zoete Grip op Koolhydraten recepten het natuurlijke zoetmiddel Stevia.

De recepten zijn geschikt voor iedereen die een koolhydraatbeperkte leefwijze volgt.
Voor alle andere mensen is dit boek wellicht dé stap om over te gaan op deze gezonde en heerlijke koolhydraatbeperkte eetwijze met het zeer gewaardeerde koolhydraten-uur.

Yvonne Lemmers (1960), diëtiste, heeft in 2009 haar eerste boek Grip Op
Koolhydraten uitgebracht, waarin ze het koolhydraatbeperkte OPGEWICHT
programma beschrijft. In 2010 volgde in samenwerking met hobbykok Thea
Bremer het eerste kookboek. Het succes van beide boeken, het opgewicht-forum,
de vraag naar meer recepten, dagmenu’s en extra uitleg over het koolhydratenuur
is de basis geweest voor het maken van dit tweede kookboek. Voor
iedere GOK-ker is dit KOOKBOEK 2 een prima vervolg op het Grip op Koolhydraten
basisboek OPGEWICHT en KOOKBOEK 1.

Thea Bremer (1968), moderator van het opgewicht-forum, is overgestapt van
een leven waar gezond eten en gezondheid niet centraal stond naar een leven
mét aandacht voor eten en een gezond lijf. Thea’s creatieve geest, haar kookkunsten
en haar gevoel voor smaak en lekker eten hebben - met in achtneming
van Yvonne’s richtlijnen van Grip Op Koolhydraten - geleid tot weer
een kookboek vol met verrassend lekkere, voedzame en eenvoudig te bereiden
gerechten.
- Anno 2011 bestaat het Grip op Koolhydraten programma uit 3 boeken. Het is aan te bevelen te starten met het basisboek Grip op Koolhydraten Opgewicht. Hierin staan de volledige richtlijnen van fase 1 en fase 2 van het Opgewicht-programma en de groene, oranje en rode lijst. Naast dit basisboek zijn de aanvullende Grip op Koolhydraten kookboeken een verrijking van het programma. GOK staat voor Grip op Koolhydraten. In kookboek2 is het 21-puntensysteem ingevoerd. ——————————– GOK-ken en 21-en dus, dat werkt! ——————————– Yvonne Lemmers, diëtiste met Grip op Koolhydraten - Ik raad dit product aan Verrassend Goede recepten goed uitgelegd leuke recepten en makkelijk vol te houden !! zeven kg kwijt super - Wat een super boek weer… vol met inspirerende en ook voor de niet koks makkelijk te bereiden gerechten, prachtige foto’s en genieten weer hoor!

Ook de aanvulling op het gebruik van koolhydraten en de tips en adviezen tussendoor zijn een absolute aanwinst!

Ik ben heel blij met het boek!!!!

Pluspunten: Toegankelijk, Compleet, Inspirerend, Praktisch, Verrassend - Ik heb pas geleden het boek besteld. Het is een mooi, duidelijk boek. De afbeeldingen zijn geweldig. De gerechten zijn duidelijk en makkelijk te maken Er is niet veel poes pas voor nodig. Normaal gesproken heb je veel ingrediënten nodig die je niet veel gebruikt en die blijven dan in je kast liggen totdat je ze weg kan gooien. En de gerechten zijn heerlijk. Dus voor iedereen die van koken houdt is dit boek een aanrader, ook als je niet wilt afvallen. - Na het basisboek en het 1e kookboek, heb ik nu het 2e kookboek binnen. Een hele nuttige aanvulling met weer veel nieuwe recepten en ideeën voor nieuwe gerechten. Dat wordt weer smullen. En dat je met dit lekkere eten ook nog kunt afvallen, kon ik eerst bijna niet geloven. Maar ik ben met deze methode van Yvonne Lemmers inmiddels meer dan 23 kilo afgevallen en op mijn streefgewicht. Geen hoge bloeddruk meer, hele goeie (dus niet te hoge) cholestorolwaarden etc etc. En dit, ondanks dat ik niet veel kon bewegen of sporten. Ik wil nooit meer anders, dus ik ga dit makkelijk mn hele leven volhouden. Alle drie de boeken zijn echte aanraders en een investering in een gezonde toekomst!! Het zijn makkelijk te bereiden recepten, dus ook zeer geschikt voor mensen die niet zo graag in de keuken staan. Al moet ik bekennen, dat je daar juist wel veel meer plezier in krijgt met al deze lekkere recepten :D Yvonne en Thea, bedankt voor weer zo’n geweldig kookboek!!

Pluspunten: Toegankelijk, Compleet, Inspirerend, Praktisch, Verrassend - Twee weken geleden ben ik begonnen met lezen en toepassen van het basisboek en Yvonne en Thea’s eerste kookboek, deze spraken mij zo aan dat het tweede kookboek er natuurlijk ook moest komen. Ik ben beslist geen keukenprinces, maar voor het eerst vind ik koken en gezond eten erg leuk. De boeken geven duidelijke uitleg, en met veel foto’s en lekkere recepten is het een lust om mee te werken. De recepten zijn gemakkelijk en erg smakelijk. Ook voor mij als vegetarier staan er voldoende alternatieven in. Ik ben geen voorstander van het gebruik van een magnetron, maar de crackers die volgens het boek in de magnetron moeten, kunnen ook gebakken worden in de oven.

Inmiddels deel ik recepten met mijn vriendinnen, leuk om samen te GOKKEN. Wat mij betreft is dit boek dus een echte aanrader ! Pluspunten: Toegankelijk, Inspirerend, Praktisch, Verrassend - Ik heb alle drie de boeken gekocht en hab er geen centje spijt van. Deze boeken doen precies wat ze beloven,n.m.l. Afvallen geblazen.!! De recepten zijn geweldig en de wetenswaardigheden idem dito. Kortom, boeken om te hebben, en belangrijk…” AF TE VALLEN.” Pluspunten: Compleet - Wat een geweldige recepten staan er weer in het nieuwe kookboek! En die crackers… och wat lekker. We smullen wat af hier.(mijn man GOKt lekker mee) Een ware aanvulling op de andere boeken van Yvonne en Thea! Ik heb ze alle drie altijd bij elkaar op het aanrecht liggen. Ben nu ruim een maand bezig en ruim 6 kilo afgevallen! (mijn man trouwens 9 in 1 maand) maar dan moet ik toegeven dat we allebei veel overgewicht hebben. Wij waren echt koolhydraat verslaafd! Oh oh oh, wat ging er hier aan koolhydraten door. We zijn nu al helemaal GOK verslaafd. ;o) Wat bevalt het goed en wat is het lekker! En een tip, meld je ook aan op het forum. Daar zitten veel GOKkers op die je eetschema in de gaten houden als je vragen hebt en dan ook reageren. Het is een geweldig medium. Maak ook daar gebruik van! zoals ik ook al bij het vorige boek heb staan: Koop vandaag en begin morgen! Doen! Pluspunten: Toegankelijk, Compleet, Inspirerend, Praktisch, Verrassend - TOP boek, staan nog lekkerdere recepten in dan in kookboek 1. Onmisbaar in mijn boekenkast. Heerlijke gerechten waar je een verzadigd vol gevoel van krijgt, geen honger meer tussendoor, heerlijk en als je ziet wat je allemaal mag eten, verbazingwekkend!

Ook de diepere uitleg met voorbeeldmenu’s van het koolhydratenuurtje is erg goed, hier heb je het basisboek wel bij nodig om het ‘uurtje’ te snappen, maar deze extra uitleg in KB2 is heel praktisch om te helpen je menu’s samen te stellen. Pluspunten: Toegankelijk, Compleet, Inspirerend, Praktisch, Verrassend, lekker, gezond, geen honger meer


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken