L> Gerungan - De origineel Indonesische keuken

De origineel Indonesische keuken

Een boek van L> Gerungan

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De origineel Indonesische keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Voor de samenstelling van dit kookboek en mijn kookprogramma’s bij de TROS heb ik gebruik gemaakt van de eeuwenoude familierecepten die ik erfde van mijn vader John Gerungan en mijn moeder Antoinette Roemahlaiselan. Samen met mijn assistente Sandra Masmeijer reisde ik bovendien door Java, Sulawesi, Sumatra, de Molukken en Bali om de recepten en gerechten op hun oorspronkelijkheid te toetsen. Zoals in veel Indonesische families was ook bij ons thuis eten en drinken erg belangrijk. Alle bijzondere gelegenheden werden door mijn ouders aangegrepen om te koken. Mijn vader was jarenlang de chefkok van het fameuze ‘Bali Hotel’ in Derpasar dat door de Koninklijke Paketvaartmaatschappij werd opgericht om buitenlandse bezoekers te kunnen ontvangen. Mijn moeder runde op mijn geboorte-eiland Bali een eigen restaurant en assisteerde me later toen ik in Amsterdam in de voetsporen van mijn ouders trad en zelf een Indonesisch specialiteitenrestaurant opende. In dit kookboek laat ik u stap voor stap zien hoe eenvoudig het is om de authentieke recepten uit mijn geboorteland Indonesië in uw eigen keuken te bereiden. Het zal u duidelijk worden dat de ‘Origineel Indonesische Keuken’ met recht culinair hoogstaand mag worden genoemd.

De foto’s zijn genomen door de vermaarde culinair-fotograaf Luis Bisschops die hiermee dit kook- en cursusboek een extra dimensie heeft gegeven. Blader het eens door en u zult wegdromen in de wereld van de ‘Gordel van Smaragd’. U zult bij het zien van alle smakelijke foto’s honger krijgen en misschien wel uitgedaagd worden om zelf aan de slag te gaan.

Selamat Makan! Eet Smakelijk!

Lonny Gerungan (41) werd geboren in Bali en kwam 20 jaar geleden naar Nederland. In Amsterdam runde hij vele jaren zijn eigen Indonesisch specialiteitenrestaurant. Daarnaast ontwikkelde hij een carrière als zanger van voornamelijk Indonesische liedjes en werd hij televisie-presentator. Voor de TROS ontwikkelde en presenteerde hij de televisiecursus ‘De Reistafel’/De Origineel Indonesische Keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken