Linda Roodenburg, L. Roodenburg en C. van Hees - Rotterdams kookboek

Rotterdams kookboek

ingredienten, recepten en achtergronden van 13 culturen

Een boek van Linda Roodenburg, L. Roodenburg en C. van Hees

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Rotterdams kookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In Rotterdam wonen ruim 100 bevolkingsgroepen uit verschillende landen en culturen. Pasta, rijst en aardappels eet iedereen, Turkse pizza is net zo populair als patatje oorlog en kapsalon is met een onstuitbare opmars bezig.
Maar er zijn ook ingredienten en gerechten die niet algemeen bekend zijn.Wat zijn dat voor knollen in de bakken voor de Surinaamse toko? Wie eten er varkensoren en harde kippen? Wat zijn paradijskorrels, hoeveel afrodisiacum zit er in ras-al-hanout en werkt dat ook? Wat eten Eritreers - waar ligt Eritrea eigenlijk - en wat vieren ze al honderden jaren op 11 september? En sinds wanneer eten Rotterdamse Turken Surinaamse aardappels en Chinese peren?
Linda Roodenburg ging op zoek naar koks en kokkinnen en families uit 13 verschillende culturen. Ze beschrijft hun achtergronden en verhalen, de winkels waar ze boodschappen doen en hun favoriete gerechten. Samen met fotograaf Carel van Hees volgde ze alle 13 voor, tijdens en na een bijzondere maaltijd voor vrienden en familie.
Na het Haagse en Amsterdamse kookboek, beide standaardwerken over de traditionele Nederlandse keuken, is er nu het Rotterdams Kookboek voor ALLE Nederlanders.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken