Valeria Barsotti, S. Weve, Sylvia Weve en V. Barsotti - De recepten van Valeria

De recepten van Valeria

la cucina casalinga Toscana

Een boek van Valeria Barsotti, S. Weve, Sylvia Weve en V. Barsotti

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De recepten van Valeria, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Vissoep Cacciuco, spaghetti van de visser, lamsvlees met olijven, konijn in zoetzure saus’ de even eenvoudige als héél erg lekkere gerechten van Toscaanse huisvrouw Valeria, voor de Nederlandse keuken bewerkt
Valeria Barsotti is een huisvrouw uit de streek rond het Toscaanse Lucca. Ze kookt volgens de regionale traditie, dat wil zeggen soms heel eenvoudig, soms wat moeilijker, met producten die wij zelf dagelijks hanteren maar ook met streekgebonden ingrediënten. Het zijn gerechten die niet werden bedacht, maar in de regionale keuken organisch ontstonden. Gerechten waar men in Toscane wel het woord ‘povero’ voor gebruikt, maar dat moet men dan lezen als eerlijk, echt en erg lekker.
In De recepten van Valeria zijn haar recepten gebundeld, met de oorspronkelijke Italiaanse versie en in Nederlandse vertaling. In meer dan dertig, bondig genoteerde recepten, geeft dit boek een rijk geschakeerd beeld van de veelzijdigheid van dit deel van de rijke Italiaanse keuken.
De recepten van Valeria was jarenlang onvindbaar, maar is nu in smakelijke nieuwe gedaante opnieuw verkrijgbaar voor al die Nederlandse huisvrouwen en -mannen die al gaan watertanden bij de gedáchte aan eenvoudig, maar o zo smakelijke Italiaans eten.
De recepten van Valeria werd voor het eerst uitgegeven in 1984 in een vertaling van Karin van Ingen Schenau, onder redactie van Philip Mechanicus en met illustraties van Sylvia Weve.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken