Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Gerookte lekkernijen

bijzondere recepten voor de rookoven

Een boek van Cecile Thijssen

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Gerookte lekkernijen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Een verfijnde carpaccio van gerookte zalm, een heerlijke salade met gerookte kip … wat een lekkers kun je toch uit de rookoven tevoorschijn toveren! Werd rook in vroeger tijden toegepast voor het conserveren van voedsel, tegenwoordig heeft men het roken ontdekt voor het bereiden van een keur aan lekkernijen. Vlees, kip, vis, kaas, groenten … met de rookoven verandert u deze ingrediënten in (gezonde) delicatessen.
Dit boek leert u de eenvoudige techniek van het roken - binnens- en buitenshuis - en laat u kennismaken met de vele mogelijkheden die de rookoven biedt. De lekkere, gevarieerde recepten brengen u wellicht in de stemming voor het organiseren van een bijzondere lunch, exclusief diner of ‘aangeklede’borrel. Uw gasten zullen aangenaam verrast zijn!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Kaasrolletjes

Ingrediënten:
crème fraîche, gerookte kaas, peper, roomboterbladerdeeg, sesamzaad en ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / hoofdgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gemengde gerookte vis

Ingrediënten:
champignons, crème fraîche, forel, gember, heilbot, knoflook, lente-ui, mosterd, oesterzwammen, olijfolie, peper, sesamolie, shii-take, witte wijn, zalm en zout

Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Palingcocktail

Ingrediënten:
champignons uit blik, cognac, ei, gerookte paling, kappertjes, mosterd, olie, peper, sla, ui, witte wijn en zout

Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gevulde eieren

Ingrediënten:
dille, ei, gerookte garnalen, gerookte vis, peper, room, sla, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / lunch uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte garnalensalade

Ingrediënten:
ansjovispasta, cayennepeper, garnaal, komkommer, lente-ui, mayonaise, olijfolie, peper, sla, sojasaus, witte wijn en zout

Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / hoofdgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Pasta met gerookte kip

Ingrediënten:
boter, champignons, crème fraîche, gerookte kipfilet, groene tagliatelle, olijfolie, peper, witte wijn en zout

Soort:
pasta/noodles