Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Gerookte lekkernijen

bijzondere recepten voor de rookoven

Een boek van Cecile Thijssen

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Gerookte lekkernijen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Je komt hem steeds vaker tegen in kookwinkels: de rookoven. Hoe werkt die nu eigenlijk? Was het roken van eten vroeger een manier om eten langer houdbaar te maken, tegenwoordig is het een hobby die steeds populairder wordt. Naast uiteraard vis en vlees kunnen ook groente, kaas, fruit, schaaldieren en noten uitstekend worden gerookt. In deze geheel herziene uitgave zijn de indeling en de receptuur gemoderniseerd. Het resultaat is een fris en verrassend kookboek met heldere en toegankelijke informatie en met circa 60 duidelijke recepten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Recept uit Gerookte lekkernijen:

Cheeseburgers

Ingrediënten:
boter, ei, half om half gehakt, kaas, olie, peper, tomatenketchup, ui, worcestershiresaus en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Garnalencocktail

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, dille, gerookte garnalen, madeira, mayonaise, peterselie, sla, tomatenketchup en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / lunch / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte vistartaar

Ingrediënten:
citroen, citroensap, dille, gerookte forel, gerookte zalm, gerookte zalmforel, limoen, olijfolie, rode zalmkuit, sla, witte peper en zout

Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Tosti met champignons

Ingrediënten:
boter, boterhammen, champignons, gerookte kaas, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika en ui

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Romige vissoep

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, peper, peterselie, visbouillon, witte wijn, zeepaling en zout

Soort:
soep/bouillon / rookmot
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Carpaccio van gerookte vis

Ingrediënten:
bieslook, citroen, gerookte forel, gerookte zalm, gerookte zalmforel, kappertjes, olie, peper, peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Lintmacaroni met gerookte vis

Ingrediënten:
citroensap, gerookte garnalen, gerookte vis, knoflook, lintmacaroni, olijfolie, paprika, peper, rozemarijn, tijm, ui, vleestomaten en zout

Soort:
pasta/noodles / vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Sneetje garnaal

Ingrediënten:
bruinbrood, casinobrood, citroenboter, dille, gerookte garnalen, peterselie, roggebrood, sla en toast

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht uit Gerookte lekkernijen:

Gevulde avocado

Ingrediënten:
avocado, bieslook, citroensap, gerookte garnalen, gerookte zalm, mayonaise, peper, slagroom, tabasco, ui en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte visflappen

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, ei, gerookte garnalen, gerookte vis, koffieroom, peper, peterselie, roomboterbladerdeeg, visbouillon en zout