Irene de Vette, Ellen Scholtens, Ed Nijpels, Edward Doornekamp en Jan Houdijk - Het Grote Frietboek

Het Grote Frietboek

Een boek van Irene de Vette, Ellen Scholtens, Ed Nijpels, Edward Doornekamp en Jan Houdijk

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Het Grote Frietboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Wie heeft het frietje uitgevonden? Waren het de Fransen, de Belgen of misschien wel een vrome Spaanse? Hoe komt het dat zo’n lekkere zak patat bij ons de populairste snack is? En waarom mag frietsaus eigenlijk geen mayonaise heten? Het Grote Frietboek geeft antwoord. Over friet en gastronomie gaat het, de geheime adresjes van BN’ers en over ‘bio-friet’.
Eindelijk is er een - Nederlands - standaardwerk over een snack die geliefd is in alle lagen van de bevolking. Of je nu minister-president bent, student of sterrenkok, we houden allemaal op z’n tijd van goudgele, versgebakken patat.
Het Grote Frietboek - met baktips van onze eigen friturist Cas Spijkers - is er voor liefhebbers van de Nijmeegse ‘friet-waterfiets’, het Limburgse frietje ‘ALA’ en de Rotterdamse ‘kapsalon’. Eigenlijk voor iedereen die van friet houdt - mét of zonder. - Wie waren het eerst: de Fransen of de Belgen? Wanneer raakten wij bezeten van zo n lekkere zak patat? Waarom mag onze frietsaus geen mayonaise heten?

Het Grote Frietboek geeft antwoord. Over friet en gastronomie gaat het, de geheime adresjes van BN ers en over `bio-friet . Eindelijk is er een - Nederlands - standaardwerk over een snack die geliefd is in alle lagen van de bevolking. Of je nu minister-president bent of verkoper van keukenapparatuur, we houden allemaal op z n tijd van goudgele, versgebakken patat.

Het Grote Frietboek is er voor liefhebbers van de Nijmeegse friet-waterfiets en van de Rotterdamse kapsalon, `melting pot van friet, kebab, gesmolten kaas, salade, knoflooksaus en sambal. Eigenlijk voor iedereen die van friet houdt met of zonder.

  • Naar het concept van Ed Nijpels en Edward Doornekamp.

Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken