Francis van Arkel, Karine Hoenderdos en Jan van der Hoeven - Puur Gezond!slank in 8 stappen

Puur Gezond!slank in 8 stappen

afvallen met lekker en echt eten

Een boek van Francis van Arkel, Karine Hoenderdos en Jan van der Hoeven

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Puur Gezond!slank in 8 stappen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Voortaan is je tomatensaus lekkerder, gezonder en bijna net zo snel klaar als de saus uit een potje. Gasten vragen je het recept van je snel-klaar-en-slank-diner. Het huis geurt in het weekend naar appelmoes en kruidkoek. Vrienden zeggen dat je er goed uitziet. Je huid wordt mooier. Je voelt je energiek. En… je valt af! Met écht eten. Puur eten, zoals je grootmoeder het al kende. Eten dat nog echt naar eten smaakt, en van nature boordevol zit met eiwitten, mineralen, vitaminen en vezels. Eten dat verzadigt zonder dik te maken.

In ‘Puur gezond! Slank in 8 stappen’ leert Karine Hoenderdos je in acht weken hoe je je eetpatroon verandert. Hoe je slanker, mooier en energieker wordt. Terwijl je gezin gewoon met je mee kan eten.

Karine Hoenderdos is diëtist en journalist. Zij was columniste van Metro en schrijft voor bladen als Wij jonge ouders; Vriendin; de Consumentengids; Flow en Plus Magazine. Met haar collega’s van Scriptum communicatie over voeding heeft zij de website www.puurgezond.nu ontwikkeld.
- Het boek “Puur Gezond! Slank in 8 stappen” van Karine Hoenderdos ligt 20 april in de schappen. Wat een verademing. Na het vertrek van Sonja Bakker, “the girl next door”, neemt Karine Hoenderdos, “charming with brains”, het estafettestokje over. De kernboodschap: 8 stappen die je (eet)gewoonten blijvend veranderen.

Wie laat zich anno 2010 nog verleiden tot het kopen van afslankcrèmes en afslankpillen, of overhalen tot het volgen van Montignac of crash diëten? Nee, Nederland wordt steeds slimmer. We weten dat al die diëten óf niet werken, óf de kilo’s er heel snel weer aanzitten. In de tussentijd is alleen je portemonnee slanker geworden, voel je je een wandelende calorietabel en heeft je basaalmetabolisme zich aangepast, zodat iedere volgende poging tot afvallen mislukt. We weten dat we gezondere voedingsgewoonten en lichaamsbeweging moeten volhouden voor de rest van ons leven. Dus wat we nodig hebben zijn geen hypes en tovermiddelen, maar een leidraad bij het doorbreken van onze vaste gewoonten en het aanleren van nieuwe gewoonten. En dát is nu net wat diëtist en voedingsjournalist Karine ons met haar nieuwe boek biedt.

‘In de loop der jaren heb ik een eigen kijk op gezond eten ontwikkeld. Als het gaat om onze gezondheid, is “puur” de beste keuze’, aldus Karine die kiest voor roomboter in plaats van margarine en onverpakte producten die geen extra gezondheidsclaim nodig hebben. Wie de methode van Karine volgt, hoeft niet in één keer het roer om te gooien. Iedere week ga je één nieuwe uitdaging aan. Ze benoemt herkenbare valkuilen en reikt creatieve oplossingen aan. Aan het eind van het boek heb je de belangrijkste principes toegepast in je dagelijks leven: je eet 3 gezonde tussendoortjes; je ontbijt Puur Gezond; je drinkt minstens 2 liter per dag; je beweegt elke dag 1 uur; je neemt je ontspanning; je eet veel groenten en je maakt een weekplanning voor Puur Gezonde maaltijden. Maar het allerbelangrijkste is, dat je lol krijgt in lekker eten!

De mooie foto’s, frisse schrijfstijl, wetenschappelijke achtergrond en praktische tips maken dit boek de moeite waard. Want eerlijk is eerlijk, het zal wat moeite kosten om het blijvende resultaat op pagina 95 te bereiken! Ben je ongeduldig? Begin dan achteraan bij de menu’s, volg het 8 stappenplan en sluit af met de inleiding - De diëtiste en tekstschrijfster schrijft o.a. voor de website www.puurgezond.nu , die dezelfde uitgangspunten heeft als dit boek. De Puur Gezond afslankmethode is beslist geen crashdieet, maar een geleidelijke verandering van eetgedrag. Voedingskundig sluit het aan op de huidige trends: low-carb en nadruk op eiwit, vezel en goede vetten. Beweging, met name krachttraining, is een belangrijk onderdeel maar ook regelmaat en ontspanning. Het boek oogt fris en kleurig, maar in eerste instantie niet overzichtelijk. Bij nadere bestudering zie wel dezelfde rubrieken terugkomen zoals tips, productinformatie en motiverende opmerkingen. Dan volgen drie volledige weekmenu’s met recepten oma na acht stappen mee door te gaan of juist mee te starten voor de ongeduldigen. Het boek bevat heel vele informatie en is ook als naslagwerk geschikt. Een dubbel register (op onderwerp en op recept) maakt terugzoeken gemakkelijk. Het boek is fris, drammerig en de recepten zijn eenvoudig te bereiden .Doelgroep: mensen met enige opleiding en interesse in voeding.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken