Melkzuurgisting als bewaarmethode en in de dagelijkse voeding
praktische tips en vele recepten
Een boek van Roos van Hoof
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Melkzuurgisting als bewaarmethode en in de dagelijkse voeding, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
“Melkzuurgisting als bewaarmethode en in de dagelijkse voeding” is een zeer praktisch boek met talrijke recepten waarin duidelijk wordt uitgelegd op welke manier u kolen en andere groenten zuurt. Ook het maken van platte kaas, yoghurt, kefir, komboecha en zuurdesembrood komen uitgebreid aan bod.Melkzuurfermentatie dient in de eerste plaats om de houdbaarheid van voedingswaren te verlengen.Bij melkzuurfermentatie is er geen verlies van voedingswaren, toxische en onverteerbare stoffen verdwijnen of worden gereduceerd door de vergisting. Tijdens het fermenteren worden antioxidanten aangemaakt en blijven vitaminen C behouden.Gefermenteerde producten zijn lichter verteerbaar, hebben een gunstig effect op de darmflora en bevatten weinig calorieën !
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.