Charles Maclean, L. Gerungan en Lonny - De origineel Argentijnse keuken

De origineel Argentijnse keuken

favoriete gerechten uit de keuken van Maxima

Een boek van Charles Maclean, L. Gerungan en Lonny

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De origineel Argentijnse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De Origineel Argentijnse Keuken is het eerste Nederlandse kooken kijkboek over de keuken van Argentinië, het Zuid-Amerikaanse land dat volop in de schijnwerpers staat sinds de romance van Willem-Alexander en de Argentijnse Máxima Zorreguieta. Voor topkok Lonny Gerungan was de bijzondere vriendschap tussen de kroonprins en zijn vriendin de aanleiding om dit kookboek samen te stellen, een boek waarin ook veel informatie wordt gegeven over de cultuur en historie van Argentinië en over de familie van Máxima Zorreguieta. Lonny Gerungan sprak in Argentinië met collega-koks en andere culinaire experts over de authentieke receptuur van hun land en kookte met hen. Bijzonder is Lonny’s ontmoeting met Delia Hernandes Pacifio-de Monges, die lange tijd kokkin was bij de familie Zorreguieta. Met haar sprak hij over de lievelingsrecepten van Máxima en haar ouders, waardoor hij een uitzonderlijk kijkje had in de keuken van de familie Zorreguieta en dit boek een unieke invulling kreeg. De Argentijnse keuken is een weerspiegeling van de smeltkroes van culturen waaruit dit Zuid-Amerikaanse land is ontstaan. Spanjaarden, Portugezen, Italianen, Engelsen, Fransen, leren, Duitsers, Zwitsers en ook Nederlanders namen allen hun eigen culinaire gebruiken mee. Daarnaast treft men er veel karakteristieke gerechten aan waarvan de receptuur werd geïnspireerd door de eetgewoonten van de Indianen, de oorspronkelijke bewoners van Argentinië.

In De Origineel Argentijnse Keuken is een keur aan recepten opgenomen die variëren van grill- en barbecuegerechten, maïsgerechten, escabeches, salades en nagerechten, zoals pudding, ijs en gebak. De schitterende beelden uit Argentinië en de culinaire fotografie zijn van de hand van Luis Bisschops.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken