R.L.M. Pierik en R. Pierik - Duitse wijnen

Duitse wijnen

Een boek van R.L.M. Pierik en R. Pierik

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Duitse wijnen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Duitsland is een betrekkelijk klein wijnland, waar niet meer dan 3,5 procent van de wereldwijnproductie vandaan komt. Een belangrijke reden hiervoor is ongetwijfeld het feit dat Duitsland binnen de Europese Unie het noordelijkst gelegen wijngebied is, met een klimaat dat nog maar net geschikt is voor wijnbouw. Toch worden er in Duitsland zeer aantrekkelijke wijnen gemaakt, die zich kunnen meten met de groten der aarde.

Duitsland heeft 13 bestimmte Anbaugebiete, van welke Baden, Franken, Mosel-Saar-Ruwer, Rheingau en Rheinhessen de bekendste zijn.
Rudolf Pierik geeft in Duitse wijnen een volledig overzicht van de Duitse Anbaugebiete. Hij besteedt tevens aandacht aan de geschiedenis van de Duitse wijnbouw, de verschillende druivenrassen en de bijzondere wijnen, zoals mousserende, biologische en dessertwijnen. Een lijst met specifieke Duitse wijntermen en belangrijke naslagwerken maken het boek compleet.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken