H. Klautz, E. Posthuma de Boer, E, van den Berg, E. van den Berg en Eva Posthuma de Boer - Kokende vrouwen

Kokende vrouwen

52 openhartige gesprekken over koken en carriere

Een boek van H. Klautz, E. Posthuma de Boer, E, van den Berg, E. van den Berg en Eva Posthuma de Boer

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Kokende vrouwen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

52 openhartige gesprekken over koken en carriére

door Erna ven den Bergen en Henriëtte Posthuma de Boer,
fotografie Eddy Posthuma de Boer

In vervolg op het succesvolle boek Kokende mannnen, dat vorig najaar verscheen, worden ditmaal Kokende vrouwen geportretteerd.

Bij Kokende vrouwen is emancipatie het sleutelwoord: het gaat om vrouwen, ingedeeld in drie categorieën die niet alleen een goed verhaal kunnen vertellen maar die ook voor originele, herkenbare receptuur kunnen zorgen.
In de categorie meesterkoks, aangevuld met een enkele belangrijke maan in de restaurantwereld, zijn dat: Angélique Schmeinck, Margo Reuten, Denise Mooy en Jean Beddington.
In de categorie culinaire journalistes: Marjoleine de Vos en Sylvia Witteman, Florine Boucher en Janneke Vreugdenhil, maar ook Lizet Kruyff en Jonah Freud.
In de categorie ‘beroemde’vrouwen: Mensje van Keulen, Marjan Berk, Rudi Wester, Annemarie Jorritsma, Marianne Thieme, Annet Malherbe, Sylvia Tóth, Imca Marina, Astrid Joosten, Hanneke Groenteman, Dieuwertje Blok, Clairy Polak, Marga van Praag, Sanne Wallis de Vries en Micky Hogendijk.
Zo’n vijftig (carrière) vrouwen in totaal. De vrouwen zullen, in kleur, in hun keukens worden gefotografeerd door Eddy Posthuma de Boer.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken