Stéphane Reynaud en Scribent - Bistrotier

Bistrotier

De beroemde Franse bistrokeuken nu bij je thuis

Een boek van Stéphane Reynaud en Scribent

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Bistrotier, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Een ode aan hét culinaire instituut van Frankrijk

De bistro, baken van de hongerigen. Een Frans instituut pur sang dat het midden houdt tussen een restaurant en café. Een van zijn beroemdste vertegenwoordigers, Stéphane Reynaud, deelt in Bistrotier 250 recepten om van te smullen. Wat dacht u van must-eats als steak tartare, escargots, mayo-eitjes, terrines, oesters, steak frites, boeuf Bourguignon, rillettes met brood en uiensoep? Ook diverse stoofschotels, terrines, kaasplateaus en natuurlijk desserts als crème brûlée en île flottante komen in het boek aan bod.

Maar er is meer! Zo vindt u in Bistrotier een kaart met de belangrijkste oesterteeltgebieden en alles wat u moet weten over aperitieven, bier en koffie. Uiteraard worden de wijnen niet vergeten: maar liefst 100 komen er aan bod en je leest exact welke wijn bij welk gerecht past. Bistrotier is een prachtig vormgegeven en met zorg gemaakt gebonden boek, vol foto's en tekeningen, waarvan elke kookboekengek gaat knorren van plezier.

'Prachtig boek voor de echte Francofiel. Een poëtische lofzang op het Franse café-restaurantleven inclusief álle bekende klassieke recepten.' Karin Luiten

'De kookboekengrootheid Stephane Reynaud staat altijd borg voor goed onderlegde boeken, met veel creativiteit en kennis, puike fotografie en vormgeving.' Bouillon Magazine

'Bent u bekend met de veelvoorkomende dagdroom om stapel verliefd te worden op een wildvreemde, waarna u met uw nieuwe geliefde op het eerste vliegtuig richting een tropisch eiland stapt om elkaar daar onbekommerd te kunnen beminnen? Iets vergelijkbaars had ik met dit boek.' Marcus Huibers in de Volkskrant over Patés en pasteien (2014)

'Voor de prijs van een daluren enkeltje TGV brengt Bistrotier de voortreffelijke bistrokeuken gewoon bij je thuis.' WineLife

'De Franse keuken stelt nooit teleur. De Franse bistro is een plek van alledag. Een plek waar wordt geleefd. Een soort huiskamer, maar dan van ons allemaal.' - Foodies

'Een liefdesverklaring aan de bistro. [...] Vol verhalen en gerechten en grappen. Want dat is Reynaud.' Jacques Hermus, Noord-Hollands Dagblad

'Niet geschikt voor vegetariërs, wel voor alle liefhebbers van de klassieke Franse bistrogerechten en daar ben ik er dus een van. In Bistrotier blijft het niet alleen bij recepten, Reynaud geeft er ook wijnadviezen bij. Wat willen we nog meer?!' - Jonah Freud, het Parool

'Prachtig geïllustreerd' Côte & Provence

  • ‘Prachtig boek voor de echte Francofiel. Een poëtische lofzang op het Franse café-restaurantleven inclusief álle bekende klassieke recepten.’ - ‘De kookboekengrootheid Stephane Reynaud staat altijd borg voor goed onderlegde boeken, met veel creativiteit en kennis, puike fotografie en vormgeving.’ - ‘Bent u bekend met de veelvoorkomende dagdroom om stapel verliefd te worden op een wildvreemde, waarna u met uw nieuwe geliefde op het eerste vliegtuig richting een tropisch eiland stapt om elkaar daar onbekommerd te kunnen beminnen? Iets vergelijkbaars had ik met dit boek.’ - ‘Voor de prijs van een daluren enkeltje TGV brengt Bistrotier de voortreffelijke bistrokeuken gewoon bij je thuis.’ - ‘De Franse keuken stelt nooit teleur. De Franse bistro is een plek van alledag. Een plek waar wordt geleefd. Een soort huiskamer, maar dan van ons allemaal.’ - ‘Een liefdesverklaring aan de bistro. […] Vol verhalen en gerechten en grappen. Want dat is Reynaud.’ - ‘Niet geschikt voor vegetariërs, wel voor alle liefhebbers van de klassieke Franse bistrogerechten en daar ben ik er dus een van. In Bistrotier blijft het niet alleen bij recepten, Reynaud geeft er ook wijnadviezen bij. Wat willen we nog meer?!

Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken