Olijven
Een boek van
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Olijven, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
<b>succesvol koken: olijven</b><br/><br/>De olijfboom, die er altijd zo droog en dor uitziet en zich in rotsachtige en<br/>onvruchtbare grond wanhopig aan het leven lijkt vast te klampen, is opvallend<br/>genoeg een van de drie hoekstenen van de mediterrane kookkunst en cultuur.<br/>De boom, die inheems is in het oostelijke Middellandse Zeegebied, werd al in<br/>3000 v.Chr. in Syrië en Palestina in cultuur gebracht en het duurde niet lang<br/>voor zijn gulheid in de keukens in de regio werd gebruikt.<br/><br/>De olijf staat centraal in de mediterrane keuken en wordt ook in ons land<br/>steeds populairder. Ook het gebruik van olijfolie is bijna niet meer weg te<br/>denken uit onze keuken. Dit boek bevat meer dan veertig recepten waarin de<br/>olijf op verscheidene manieren is verwerkt, en daarnaast allerlei interessante<br/>feiten, nuttige tips en historische achtergronden over deze bijzondere vrucht.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.