Chantal Coady en C. Coady - Puur chocola

Puur chocola

inspirerende recepten om echt van chocolade te genieten

Een boek van Chantal Coady en C. Coady

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Puur chocola, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Puur chocola is een kook- en een leesboek met recepten voor hartige gerechten, zoals Duivelse chocoladeniertjes, Linzenpuree met raviolini en Haas met chocoladesaus, desserts zoals Chocoladefondue en Chocoladerol en gebak, bijvoorbeeld Driekoningenchocoladetaart Brioche met cacaonibs. In het inleidende deel is algemene informatie te vinden zoals de geschiedenis van chocola, de verwerking van de cacaoboon tot consumptiechocola en voedingswaarde en toepassingen. Belangrijk is ook het hoofdstuk met de beschrijving van verschillende basistechnieken voor het verwerken van chocolade in de keuken, zoals smelten, gieten, vormen en tempereren. De recepten in de laatste hoofdstukken zijn stap voor stap beschreven en geïllustreerd met vele smakelijke foto’s. Dit alles maakt Puur chocola een boek om van te watertanden.
Chantal Coady is eigenaresse van Rococo, dé chocoladewinkel van Londen, aan King’s Road, waar zij onder andere zelfgemaakte bonbons en repen verkoopt. Zij is een voorvechtster voor ‘puur’ chocola, zonder toevoeging van dierlijke vetten en zoetstoffen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken