Mridula Baljekar - Curry's

Curry's

Meer dan 150 kruidige recepten uit India en Azië

Een boek van Mridula Baljekar

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Curry’s, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

India en Zuidoost-Azië staan al eeuwenlang bekend als de specerijencentra van de wereld. Sinds mensenheugenis worden er specerijen gebruikt om het voedsel van alledag, de rijst, noedels en broden, smakelijker te maken met heerlijke, sausachtige gerechten, de zogenaamde curry’s. Curry’s bevat een inspirerende verzameling recepten om zelf thuis heerlijke, authentieke curry’s te bereiden. Het boek bevat meer dan 150 traditionele recepten voor gerechten als tandoori-kip, lamsvlees-korma, tarka-dal en rundvlees-biryani. Door de stapsgewijze aanwijzingen en de prachtige kleurenfoto’s is het bereiden van vurige en kruidige curry’s nog nooit zo eenvoudig geweest!Mridula Baljekar is een prijswinnend bestsellerauteur van 27 Indiase kookboeken, en de trotse winnaar van twee internationale kookboekawards. Ze is zowel in Engeland als in India regelmatig op televisie te zien, in haar eigen show en als gast bij populaire programma’s.Deze herdruk is verschenen in een geheel nieuwe uitvoering met een nieuw ISBN. - Curry’s zijn stoof- of smoorgerechten uit de Indiase keuken met een lichtgekruide tot zeer pikante smaak door gebruik van specerijenmelanges, in de regel geserveerd met (plat) brood, rijst en in mindere mate met noedels. De Indiase auteur is culinair journaliste en geeft kookcursussen en demonstraties over de Indiase keuken. Het betreft hier authentieke curry’s en bijgerechten uit India en een aantal buurlanden. De stapsgewijze receptuur is duidelijk en voorzien van instructiefoto’s en toelichting. De bereiding vraagt in de regel veel ingrediënten en veel tijd. De recepten worden per regio (in India) en per land besproken. Met uitgebreide basisprincipes, achtergronden, historie en eetgewoonten. Verzorgde uitgave; met een verklarende woordenlijst en een zeer uitgebreid alfabetisch register. Nieuw omslag en groter formaat. In 2015 verschenen onder de titel ‘Minibijbel - Curry’s’. Vrijwel ongewijzigde herdruk.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken