Terug naar Het groot fondue boek.

Het groot fondue boek recepten

Toussie Salomonson

Overzicht van alle recepten

Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Singapore-saus

Ingrediënten:
ananas, angustora-bitter, bruine suiker, citroensap, gegeleerde vleesjus, gembernat en ketjap

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Fondue Gouda

Ingrediënten:
halfdroge witte wijn, jong belegen goudse kaas, kirsch, knoflook, maïzena, nootmuskaat en peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Snack of tussendoortje / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Zwitserse hapjes

Ingrediënten:
boter, brie, camembert, gruyerekaas, oud brood, peterselie, roquefort en vette zwitserse kaas

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Crème au beurre

Ingrediënten:
curaçao, poedersuiker, roomboter en sinaasappelsap

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Eenvoudige Zwitserse fondue

Ingrediënten:
droge witte wijn, gruyère, kirsch, knoflook, nootmuskaat, peper en stokbrood

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Chocolade-mousse

Ingrediënten:
bittere chocolade, eidooier, eiwit en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Vincentsaus

Ingrediënten:
augurk, kappertjes, kervel, mayonaise, peterselie, sjalot, spinazie en waterkers

Keuken:
Frans
Soort:
sauzen / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Avocado-mousse

Ingrediënten:
avocado, citroensap, groene citroen, poedersuiker, rum en witte rum

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Bagna cauda

Ingrediënten:
ansjovis, bleekselderij, bloemkool, boter, broccoli, champignons, gele paprika, knoflook, komkommer, olijfolie, rode paprika, schorseneren, venkelknol, witte truffel en wortel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Rodekoolsla

Ingrediënten:
appel, citroensap, grof zout, kappertjes, kruidenazijnsaus, olijfolie, peterselie, rode kool en sjalot

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue Provençale 1

Ingrediënten:
boter, champignons, eidooier, emmentaler, gevulde olijven, knoflook, pastis, provençaalse kruiden, room, saucijsjes à la mode de toez, spek en stokbrood

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Drank (alcoholisch) / dranken / fondue / drinken / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Ierse koffie

Ingrediënten:
donkerbruine suiker, ierse whiskey, koffie, slagroom en suiker

Keuken:
Iers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Sardienentoastjes

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, casinobrood, gruyerekaas en sardines uit blik

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Tomatensla

Ingrediënten:
mosterd, peper, peterselie, tomaten, ui, vinaigrettesaus en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Drank (alcoholisch) / dranken / fondue / drinken / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Aperatief maison

Ingrediënten:
grenadine, kirsch en rosé de provence

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Crème chocolat

Ingrediënten:
bittere chocoladerepen, chocoladepoeder, eidooier, melk en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Quiche Lorraine

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gruyère, margarine, melk, nootmuskaat, peper, water en zout

Keuken:
Frans
Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Fondue van een visser

Ingrediënten:
citroen, creoolse rijst, kabeljauwfilet, kleine gepelde garnalen, krab, langoustines, mayonaise met kerrie, mayonaise met ui en peterselie, met noten gevulde olijven, met paprika gevulde olijven, mosselen, olijfolie, piccalilly, pickles, saffraan, tongfilet, tonijn uit blik, uitjes, vinaigrettesaus met gepocheerde hersenen, zalmfilet, zoetzure augurk, zonnebloemolie, zure augurk en zure roomsaus

Keuken:
Mediterraans
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Zabaglione met marsala

Ingrediënten:
basterdsuiker, eidooier, lange vingers, madeira, witte marsala en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Drank (alcoholisch) / dranken / fondue / drinken / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Prairy oyster

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, peper, sherry, tomatenketchup en worcestershiresaus

Keuken:
Amerikaans
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Lunch / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Toast met oude boerenkaas

Ingrediënten:
bloem, boter, casinobrood zonder korst, champignons, ham, melk, nootmuskaat, olijfoliekoekjes, oude boerenkaas, peper, voorgerecht en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Een engeltje van een mokkataart

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, eieren, gesnipperde amandelen, kirsch, koffie-extract, kookchocolade, melk, nescafé, noten, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Bijgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Liptauer

Ingrediënten:
boter, hangop, kappertjes, komijn, kwark, paprikapoeder en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
vegetarisch / kaas
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Chocoladefondue

Ingrediënten:
appel, banaan, cake, cognac, fruit uit blik, geconfijte vruchten, in kirsch geweekte abrikozen, in rum geweekte vijgen, kersen, lange vingers, lichees, ontbijtkoek, peer, perzik, roggebrood, room, stemgember, toblerone en witbrood

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Duivelssaus

Ingrediënten:
bloem, boter, mosterd, peper, rode wijn, sjalot, vleesbouillon, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Chefs salade

Ingrediënten:
franse slasaus, gerookte ossentong, gruyère, kip, kropsla, ongerookte rauwe ham, tomaat en waterkers

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Bijgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Salade-variaties

Ingrediënten:
artisjokbodems, crèmekaassaus, flageoletten, garnalen, ham, hersenen, soepvlees en waterkers

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Kwark-appeltaart

Ingrediënten:
citroensap, deeg voor kwark-appeltaart, eiwit, goudrenet, kwark, room, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Appelsaus

Ingrediënten:
appelmoes, gember en kaneel

Keuken:
Amerikaans / Brits / Noord-west-Europees
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Bananencrème

Ingrediënten:
bananen, calvados, franse tong, oploskoffiepoeder, poedersuiker en slagroom

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Drank (alcoholisch) / dranken / fondue / drinken / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Koffie exotique

Ingrediënten:
citroenschil, cognac, gember, kaneelstokje, kruidnagel, sinaasappelschil, sterke koffie en suiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Boerensalade

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, ei, geitenkaas, ham, knoflook, kropsla, olijfolie, peper, sperziebonen, tomaten en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue Fribourgeoise

Ingrediënten:
boter, eidooier, emmentaler, knoflook, room en stokbrood

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / bijgerecht / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Salade exotique 1

Ingrediënten:
avocado's, grapefruit, palmharten, tomaten en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Bijgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Kaviaar

Ingrediënten:
citroen, gehakte ui en kaviaar

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Crème vanille

Ingrediënten:
ei, melk, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Vissalade

Ingrediënten:
aspergepunten, bieslook, citroenmayonaise, kaviaar, kleine gepelde garnalen, mosselen, olijven, paprikapoeder, rijst, sjalot, tomaten, vis en zilverui

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Toast met oesters

Ingrediënten:
boter, kaneel, knoflook, marjolein, oesters, oestervocht, peper, pepermunt, stokbrood en toast

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue Kernhem

Ingrediënten:
bieslook, boter, cayennepoeder, droge witte wijn, jong belegen goudse kaas, kernhem, knoflook, knoflookboter, maïzena, paprikapoeder, room, sherry, stokbrood en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Raclette met andere kaassoorten

Ingrediënten:
aardappelen, appenzeller, augurk, camembert, reblechon, tilsiter en zilveruitjes

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / lunch / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Mornaytoastjes

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, gruyère, melk, milde paprikapoeder, parmezaanse kaas, toast en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue Neuchâteloise

Ingrediënten:
baguette à la mode de toez, emmentaler, gruyère, kirschwasser, knoflook, maïzena, moezelwijn, neuchâtel-wijn, nootmuskaat, peper en rijnwijn

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Fondue Flambée

Ingrediënten:
calvados, cayennepeper, champagne, cognac, comté, droge witte wijn, ei, emmentaler, gin, gruyère, kirsch, maïzena, nootmuskaat, paprikapoeder, riesling, rijnwijn, rosé sec, stokbrood, whisky, witte peper en wodka

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Dillesaus

Ingrediënten:
azijn, dille, gecondenseerde melk, mayonaise, suiker en zout

Keuken:
Noord-west-Europees / Midden-Europees
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Gemengde fondue

Ingrediënten:
droge witte wijn, kruiden, gruyère, kirsch, knoflook, nootmuskaat, peper, schouderham, stokbrood en zwarte olijven

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Fondue exotique

Ingrediënten:
dillesaus, gekruide mayonaisesaus, kalfsniertjes, kippenpoulet, mager ossenvlees, mager rundvlees, sauce à la mode de toez, sherry, sterke kippenbouillon, tartarensaus en varkenshaas

Keuken:
Nederlands
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue madame 2000 variaties met wijn

Ingrediënten:
bechamelsaus, bieslook, calvados, cayennepeper, champagne, cider, droge witte wijn, gruyère, kervel, kirsch, nootmuskaat, paprikapoeder, rosé sec, stokbrood, ui en witte peper

Keuken:
Frans / Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Boerenfondue

Ingrediënten:
braadworst, brandewijn, bruin boerenbrood, calvados, knakworst, pittige kaas, sterke bouillon en stokbrood

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Bijgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Gegratineerde champignons

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, citroensap, gruyère, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, tijm, ui en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Voorjaarsfondue

Ingrediënten:
droge witte wijn, emmentaler, gruyère, kirschwasser, knoflook, maïzena, nootmuskaat, peper, stokbrood en kruiden

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue madame 2000 kruidenvariaties

Ingrediënten:
anijs, bechamelsaus, bieslook, bouquet garni, droge witte wijn, gruyère, kervel, kirsch, kummel, nootmuskaat, peterselie, stokbrood, tijm, ui, venkelgroen, venkelzaad en witte peper

Keuken:
Frans / Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Sinaasappelsla

Ingrediënten:
bittere chocolade, fruit, kirsch, ongepelde amandelen, sinaasappel en suiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue madame 2000

Ingrediënten:
bechamelsaus, bieslook, droge witte wijn, gruyère, kervel, kirsch, nootmuskaat, stokbrood, ui en witte peper

Keuken:
Frans / Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Chocolade-koffie-mousse

Ingrediënten:
boter, chocolade, eidooier, eiwit, koffie-extract, koffielikeurboontjes, rum, sterke koffie en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue madame 2000, variaties voor meneer

Ingrediënten:
bechamelsaus, bieslook, droge witte wijn, gekruide mosterd, gruyère, kervel, kirsch, nootmuskaat, paprika-mosterd, stokbrood, ui, witte peper en zwarte peper

Keuken:
Frans / Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Tomatensaus 3

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, peper, provençaalse tomatensaus uit blik, suiker, wijnazijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Gevulde citroenen

Ingrediënten:
azijn, citroenen, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, tonijn uit blik en zout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Aziatische fondue

Ingrediënten:
ansjovissaus nr 1, béarnaisesaus, dijonsaus, duivelssaus, eend, eidooier, gekookte chinese rijst, kalfsfilet, kerriesaus, kip, lichte tomatensaus, paprikasaus, runderfilet, sojasaus, stokbrood, varkensfilet en vette bouillon

Keuken:
Aziatisch / Europees
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Koffie-mousse

Ingrediënten:
bittere chocolade, ei, oploskoffie, suiker en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Dranken / fondue / drinken / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Café crème

Ingrediënten:
koffie, melk, room en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Bietensla

Ingrediënten:
kervel, radijs, voorgekookte bietjes en yoghurtsaus

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Vruchtensla van papaja

Ingrediënten:
appel, bananen, grand marnier, papaja, sinaasappel en vruchtensuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Tomatensaus

Ingrediënten:
kant en klare tomatensaus, magere dieetkaas, peper en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Fondue / drinken / cocktails / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Rumcocktail

Ingrediënten:
ananas, curaçao, grapefruitsap en rum

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Indische saus

Ingrediënten:
kerriepoeder, magere dieetkaas, magere melk, pepers en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Appeltaart

Ingrediënten:
appels, citroensap, deeg voor kwark-appeltaart, eiwit, goudrenet, room, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Rammenassla

Ingrediënten:
kervel, kruidenazijnsaus, mosterd, peterselie, rammenas en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Chocolade-sherry-mousse

Ingrediënten:
boter, chocolade, eidooier, kersen op likeur, sherry en water

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Bijgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Kippensalade

Ingrediënten:
artisjokbodems, crèmekaassaus, flageoletten, kip en waterkers

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Lunch / snack of tussendoortje / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Zwitserse toast

Ingrediënten:
droog brood, ei, gruyère, melk en paprika

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Baba exotique

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, melk, poedersuiker, rum, sour cream en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Mousse uit Martinique

Ingrediënten:
cacaopoeder, eidooier, eiwit, melk, puddingpoeder, rum en vruchtensuiker

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Duivelssaus 2

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, droge witte wijn, laurier, sjalot, tijm, tomatenketchup, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus / bouillon / azijn
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Aïoli

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, knoflook, olie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Ramequins

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gekookte ham, kaas, melk, peper en zout

Soort:
soufflé
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Bijgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Bloemkoolsla

Ingrediënten:
bloemkool, citroen, kruidenazijn, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, roquefort, walnoten en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Veldsla

Ingrediënten:
gerookt spek, gruyère, peper, veldsla, wijnazijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Mayonaise

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, kruidenazijn, mosterd en olijfolie

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Mousse van Toez

Ingrediënten:
boter, ei, melkchocolade met hazelnoten en whiskey

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Lunch / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Welsh rabbit

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, chesterkaas, nootmuskaat, pale ale en witbrood

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Bananen-marquise

Ingrediënten:
bananen, bloem, boter, eidooier, eiwit, melk en suiker

Keuken:
Venezolaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Kikkerbilletjes

Ingrediënten:
boter, gemberpoeder, kikkerbilletjes, knoflook, peper, peterselie en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
kikker
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Venkelsla

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, eieren, olijfolie, pastis, peper, venkel, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Mornaysaus

Ingrediënten:
bechamelsaus, eidooier, gruyère, nootmuskaat, room en sbrinz

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Eenvoudige sla

Ingrediënten:
citroensap, ei, komkommer, kropsla, olijfolie, radijs, suiker, tabasco, ui, kruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Avocadodip

Ingrediënten:
avocado, azijn, citroensap, mayonaise, paprikapoeder, peper, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Knoflookboter

Ingrediënten:
boter, citroensap, knoflook, paprikapoeder, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / samengestelde boter
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Chocoladekusjes

Ingrediënten:
bloem, boter, cacao, chocoladeboterroom, glazuursuiker en vanilleboterroom

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Roquefort-toast

Ingrediënten:
boter, cognac, nootmuskaat, oud brood, peper, peterselie, roquefort en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Cichoreisla

Ingrediënten:
azijnsaus, brood, cichorei, knoflook, peterselie en wortel

Keuken:
Internationaal
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Crèpes Suzette

Ingrediënten:
amandelmelk, boter, crème au beurre, curaçao, eidooier, melk, poedersuiker, room, tarwebloem en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Wintersalade

Ingrediënten:
aardappelen, ei, haringfilet, saus voor wintersalade, voorgekookte bietjes, wortelen en zoetzure augurk

Keuken:
Noord-west-Europees
Soort:
salade / vis
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Raclette

Ingrediënten:
aardappelen, augurk, raclettekaas en zilveruitjes

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Fondue Bourguignonne

Ingrediënten:
béarnaisesaus, duivelssaus, kalfsfilet, kerriesaus, olijfolie, paprikasaus, runderfilet, stokbrood en varkensfilet

Keuken:
Frans
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Een geurig kwarkdessert

Ingrediënten:
aardbei, armagnac, banaan, cognac, gembernootjes, kwark, mandarijn, sour cream, vruchtensuiker en witte druif

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue Provençale 2

Ingrediënten:
armagnac, boerenboter, boerenbrood, boter, eidooier, emmentaler, knoflook, nieuwe aardappels, peterselie, room, stokbrood, truffel, vlees en worstjes

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Fondue Savoyarde

Ingrediënten:
cayennepeper, champagne, cognac, comté, droge witte wijn, ei, emmentaler, gin, gruyère, kirsch, maïzena, nootmuskaat, paprikapoeder, riesling, rijnwijn, rosé sec, stokbrood, whisky, witte peper en wodka

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Krab-dip

Ingrediënten:
citroensap, gervais, krab uit blik, slagroom en worcestershiresaus

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Veelzijdige vruchtensalade

Ingrediënten:
druiven, grapefruit, mandarijn, rozijnen, sinaasappel, sinaasappeljam en sinaasappellikeur

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Raclette voor grote gezelschappen

Ingrediënten:
aardappelen, augurk, gebakken aardappelen, ingelegde groenten, komijn, peper, raclettekaas, rauwe ham, roggebrood, salami, zilveruitjes en zout

Keuken:
Zwitsers
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Drank (alcoholisch) / dranken / fondue / drinken / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Gestreept poesje

Ingrediënten:
cognac, groene chartreuse, kirsch, koffie en oranje curaçao

Keuken:
Frans
Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Madame 2000 groentevariaties

Ingrediënten:
artisjokharten, bechamelsaus, bieslook, cayennepeper, champignons, droge witte wijn, gruyère, kervel, kirsch, nootmuskaat, palmharten uit blik, sherry, stokbrood, ui, venkelgroen, venkelknollen en witte peper

Keuken:
Frans / Zwitsers
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Kwarkfondue

Ingrediënten:
boter, gembernat, gruyère, kirsch, knoflook, kwark, maïzena, melk, paprikapoeder, stokbrood en sucade

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Bijgerecht / fondue / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Hardgekookte eieren met whiskey

Ingrediënten:
ei, mosterd, olie, peper, tonijn, whiskey, zout en zwarte olijven

Keuken:
Mediterraans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vis
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Groenekoolsalade

Ingrediënten:
citroensap, garnaaltjes, groene kool, grof zout, kervel, olijfolie, peper en sinaasappel

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade / azijn / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Salade exotique 2

Ingrediënten:
grapefruit, grapefruitsap, ketchup, krab, mayonaise, mosselen en palmhart

Keuken:
Frans
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Drank (alcoholisch) / dranken / fondue / drinken / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Schotse koffie

Ingrediënten:
donkerbruine suiker, koffie, schotse whisky, slagroom en suiker

Keuken:
Schots
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Fondue / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Welsh fondue

Ingrediënten:
cheddar, chesterkaas, gin, maïzena, oude hollandse kaas, pale ale, stokbrood, tomatenketchup en worcestershiresaus

Keuken:
Brits
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Kerriesaus

Ingrediënten:
appel, banaan, boter, kerrie, peper, room, ui, vleesbouillon en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Fondue / drinken / cocktails / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Rumcocktail 2

Ingrediënten:
ananassap, citroen, ijsblokjes, rum en tonic

Keuken:
Caraïbisch
Soort:
vegan
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Appelzoentje

Ingrediënten:
appel, basterdsuiker, citroensap, eiwit en vruchtensuiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / gourmet/steengrill/fondue / hoofdgerecht uit Het groot fondue boek:

Fondue erotique

Ingrediënten:
bieslook, cayennepeper, champagne, gruyère, maïzena, nootmuskaat, room, stokbrood, verse tuinkruiden, witte peper, wodka en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch