M. Roux en Martin Brigdale - Taarten soezen en pasteien

Taarten soezen en pasteien

hartige en zoete baksels van de topkok

Een boek van M. Roux en Martin Brigdale

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Taarten soezen en pasteien, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In Taarten, soezen, pasteien wordt de mythe ontkracht dat deeg maken heel moeilijk is. In dit compacte handboek zijn alle klassieke deegsoorten op eenvoudig en makkelijk te volgen manier beschreven en voorzien van een reeks inspirerende en originele recepten. Michel Roux, opgeleid in de klassieke Franse stijl, heeft meer dan dertig jaar ervaring als topkok en weet daardoor veel over dit onderwerp te vertellen.

In elk hoofdstuk wordt een deegsoort toegelicht. De hoofdstukken beginnen met een spread waarop de techniek stap-voor-stap wordt beschreven. Daarna volgen recepten waarin het betreffende deeg op verschillende manieren wordt verwerkt, zowel zoet als hartig. De recepten variëren van klassiekers zoals quiche lorraine, pecanpie en citroentaart tot hedendaagse gerechten als canapés, gebak met zeevruchten en croustades van filodeeg.
De klassieke gerechten hebben een moderne draai gekregen, terwijl de nieuwe recepten bijzondere smaakcombinaties of een lichtere kookstijl leveren. Het boek is voorzien van schitterende foto’s en zal zeker een nieuwe toonaangevende leidraad worden voor het zelf maken van deeg en gebak.


Michel Roux had jarenlang drie Michelinsterren voor zijn vernieuwende restaurant The Waterside Inn in Bray. Zijn zeer succesvolle carrière begon met de opening van zijn eerste restaurant, het hoog aangeprezen Le Gavroche in Londen, dat hij samen met zijn broer Albert leidde. Michel Roux ontving talloze culinaire onderscheidingen, waaronder de OBE (Order of British Empire) in 2002 en Chevalier de la Légion d’Honneur in 2004. Van Michel Roux verscheen bij Fontaine Uitgevers eerder Het ei.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken