N. Amandonico en E.-W. Rundquist - La pizza

La pizza

het beroemde gerecht uit Napels

Een boek van N. Amandonico en E.-W. Rundquist

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals La pizza, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Napels, stad van langzaam verdwijnende wijken, waar de was hoog boven de smalle steegjes hangt, stad van bijna oosters aandoende rommelige markten, stad van zwartogige schoonheden en behendige zakkenrollers – maar bovenal: thuishaven van de pizza. Dit boek is Nikko Amandonico’s huldeblijk aan de Napolitaanse pizza en de stad zelf. De foto’s van Ewa- Marie Rundquist weerspiegelen de sfeer van de straten, waarin Vespa’s heen en weer zoeven, en van de pizzeria’s waar het deeg rijst. Napels, waar constant het vuur in de ovens brandt, en waar mensen samendrommen om de beste pizza van de wereld te verorberen. De auteur voert ons langs de San Marzano-tomaten, die worden verbouwd op de hellingen van de Vesuvius, de mozzarella – het witte Italiaanse kaasje van buffelmelk –, de basilicum en olijfolie, allemaal ingrediënten voor een heerlijke Napolitaanse pizza Margherita. Naast de klassieke pizzarecepten vindt u in dit handzame boek ook nieuwe creaties, die zijn gebaseerd op Zuid- Italiaanse ingrediënten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken