Kweepeer, mispel en vijg
culinaire reis van Mesopotamië tot de Maghreb
Een boek van Ria Loohuizen
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Kweepeer, mispel en vijg, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
In dit boek volgt de auteur de reis die de kweepeer, de mispel en de vijg vanuit het oude Mesopotamië aflegden voordat ze op ons bord belandden: van de handelsroutes van de Meden en Perzen, Feniciërs en de Romeinen tot aan de migraties van gastarbeiders en politieke vluchtelingen. Met dichters, cartografen en kunstenaars als metgezel verzamelt Ria op haar reis door de geschiedenis van deze bijzondere vruchten recepten uit Perzië, Turkije, Griekenland, Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal en de Maghreb.Kweepeer, mispel en vijg is rijk voorzien van illustraties en citaten uit de wereldliteratuur. Ria Loohuizen heeft haar passies wandelen en koken gecombineerd in een reeks cultuurhistorische boeken over eten uit de natuur, waaronder Bos op je bord. Twee van haar boeken, Vlier in de Fles en Van de Kastanje verschenen ook in Engeland.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.