Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Sergio's smaakmakers

70 recepten voor thuis

Een boek van Sergio Herman

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Sergio’s smaakmakers, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In zijn nieuwe thuiskookboek vertelt Sergio Herman je alles over 20 van zijn favoriete smaakmakers. Daarnaast leert hij je hoe je ze thuis kunt gebruiken om gerechten meer pit, scherpte, spanning, kracht of juist nuance te geven. Waarin kun je sojasaus gebruiken? Waarom moet je het lekvocht van een potje olijven nooit weggooien? Wat kun je allemaal een boost geven met ansjovis? En waarom heeft Sergio altijd limoen in huis? Het resultaat zijn 20 verhalen en 70 recepten bomvol smaak. Van een super eenvoudige tapenade tot een pittige pasta. En van een simpele salade tot een krachtige curry.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gratin van aardappel en taleggio

Ingrediënten:
aardappel, arbequina olijfolie, chardonnay azijn, citroen, knoflook, melk, parmezaanse kaas, radicchio, room, taggiasche olijf, taleggiokaas, tijm en tomaat

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Lunch / lunchgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Tarte tomates

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, basilicum, bladerdeeg, citroen, courgette, gekonfijte knoflook, gekonfijte tomaten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pesto, pijnboompitjes, taggiasche olijf, tomaat, volle melk en zachte geitenkaas

Soort:
quiche / groente
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Geroosterde bloemkool ceasar

Ingrediënten:
ansjovis, ansjoviscreme, arbequina olijfolie, bloemkool, chardonnay azijn, citroen, croutons, groentebouillon, romeinse sla, roomse kervel, sjalot en yoghurt

Soort:
groente
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Kreeft met pasta, salieboter en limoen

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, basilicum, bleekselderij, boter, botersaus, court-bouillon, groene asperge, kerstomaat, knoflook, kreeft, limoen, rozemarijn, salie, spaghetti, suiker, tijm, ui en wortel

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Griekse pasta met zeeuwse mosselen nicoise

Ingrediënten:
ansjovis, arbequina olijfolie, boter, cabernet sauvignon-azijn, citroen, ei, griekse pasta, groene olijf, haricots verts, knoflook, rode ui, taggiasche olijf, tijm, tomaat, verveine, witte wijn en zeeuwse mosselen

Soort:
salade / pasta/noodles / aardappelgerecht
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Moules à l'escargot

Ingrediënten:
bieslook, bieslookbloemen, boter, bronzen venkel, broodkruim, citroen, dille, knoflook, mossel, natuurazijn, noilly prat, parmezaanse kaas, peterselie, room, roomse kervel, selderij, sjalot, tijm, ui en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Vegan ceviche

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, avocado, bieslookbloemen, chardonnay azijn, chilipepertje, gember, granny smith appel, knoflook, komkommer, koriander, limoen, minimaiskolfjes, munt, rode ui, sjalot, spinazie, sushi azijn, tomaat en zoetzure jalapenopeper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Coquille-misomousseline

Ingrediënten:
algenmix, arbequina olijfolie, boter, coquille, ei, groene asperge, limoen, misolak, misovinaigrette, natuurazijn, norivel, sushi azijn, taugé, tempurabeslag, zeekraal en zeewiermix

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Champignons farcis

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, basilicum, boter, champignon, citroen, ei, kippenbouillon, kippengehakt, koriander, kroepoek, limoen, limoenblad, mayonaise, paneermeel, panko, pinda, sambal oelek, sjalot, sriracha en tijm

Soort:
gevogelte / paddenstoelen
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Marokkaanse kipnuggets

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, citroen, ei, harissa, kippengehakt, koriander, munt, paneermeel, panko, ras el hanout, room, sesamzaad, sjalot, tomaat en yoghurt

Soort:
gevogelte
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Oesters met miso-vinaigrette

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, aubergine, daikon, gillardeau-oester, goudsbloemblaadjes, komkommer, limoen, misolak, mizuna blaadjes, rettich, sushi azijn, zeeuwse oesters en zure room

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Recept uit Sergio's smaakmakers:

Broccoli met lamsoor en witte pens

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, aspergebroccoli, boter, cabernet sauvignon-azijn, citroen, fregola, jonge spinazie, kippenfond, knoflook, knoflookolie, lamsoor, mosterdblad, mosterdzaad, parelcouscous, parmezaanse kaas, pens, sjalot en varkensworst

Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Salade van jonge aardappeltjes met ansjovis vierge

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, arbequina olijfolie, basilicum, bieslook, cabernet sauvignon-azijn, citroen, groene olijf, knoflook, korianderzaad, limoen, rozemarijn, sjalot, tomaat, venkel, venkelloof, zoetzure jalapenopeper en zure ansjovisfilets

Soort:
salade / aardappelgerecht
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Lunch / snack of tussendoortje / snack en tussendoortje uit Sergio's smaakmakers:

Piadina met ragout, parma en gorgonzola

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, basilicum, basilicummayonaise, cabernet sauvignon-azijn, gorgonzola, knoflook, parmaham, piadina, pijnboompitjes, radicchio, rundergehakt, tomaat, ui en wrap

Soort:
vlees / brood en broodgerecht
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gehaktballetjes van kip

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, citroengras, ei, kewpie-mayonaise, kippengehakt, koriander, lente ui, limoen, mayonaise, norivel, panko, room, sojasaus, sriracha en zoetzure jalapenopeper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Diner / lunch / hoofdgerecht / lunchgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Asperges met misoboter, kreeft en verveine

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, boter, botersaus, chilipeper, court-bouillon, furikake, kreeft, lente ui, limoen, mirin, miso, sake, sojasaus, suiker, sushi azijn, tomaat, verveine en witte asperge

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Italiaanse linzensalade

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, artisjok, basilicum, beurre noisette, burrata, cabernet sauvignon-azijn, citroen, hazelnoot, ijsbergsla, krielaardappelen, oranje linzen, parmezaanse kaas, peterselie, room, rucola, sjalot, tomaat en zwarte linzen

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade