Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Sergio's smaakmakers

70 recepten voor thuis

Een boek van Sergio Herman

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Sergio's smaakmakers, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In zijn nieuwe thuiskookboek vertelt Sergio Herman je alles over 20 van zijn favoriete smaakmakers. Daarnaast leert hij je hoe je ze thuis kunt gebruiken om gerechten meer pit, scherpte, spanning, kracht of juist nuance te geven. Waarin kun je sojasaus gebruiken? Waarom moet je het lekvocht van een potje olijven nooit weggooien? Wat kun je allemaal een boost geven met ansjovis? En waarom heeft Sergio altijd limoen in huis? Het resultaat zijn 20 verhalen en 70 recepten bomvol smaak. Van een super eenvoudige tapenade tot een pittige pasta. En van een simpele salade tot een krachtige curry.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze exacte versie van dit boek hebben we niet bekeken, maar wel een (volgens ons) nagenoeg gelijke uitgave. Mogelijk wijken de paginanummers iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Spicy avocadosalade

Ingrediënten:
avocado, cashewnoten, chilipeper, fleur de sel, koriander, limoen, munt, palmsuiker, rietsuiker, sesamzaad, sjalot en thaise vissaus

Soort:
salade / groentegerecht
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Kalfswang met tuinboontjes en artisjok

Ingrediënten:
artisjokbodem, basilicummayonaise, bleekselderij, boter, citroen, friet, kalfsfond, kalfswang, kippenjus, knoflook, little gem, rode wijn, room, roomse kervel, salie, tijm, tuinbonen, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Vegan ceviche

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, avocado, bieslookbloemen, chardonnay azijn, chilipepertje, gember, granny smith appel, knoflook, komkommer, koriander, limoen, minimaiskolfjes, munt, rode ui, sjalot, spinazie, sushi azijn, tomaat en zoetzure jalapenopeper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht / lunchgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Italiaanse linzensalade

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, artisjok, basilicum, beurre noisette, burrata, cabernet sauvignon-azijn, citroen, hazelnoot, ijsbergsla, krielaardappelen, oranje linzen, parmezaanse kaas, peterselie, room, rucola, sjalot, tomaat en zwarte linzen

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Fregola met langoustine en hazelnoot

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, boter, champignon, citroen, ei, fregola, hazelnoot, kippenbouillon, knoflook, langoustine, natuurazijn, olijfolie, paddenstoel, parmezaanse kaas, pasta, rode port, room, sjalot, tijm, tuinkers en veldsla

Soort:
pasta / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Lamsvlees met groene kruiden en limoen

Ingrediënten:
aardappelmousseline, arbequina olijfolie, bieslookbloemen, boter, citroen, courgettebloemen, daslook, esdoornsiroop, gekonfijte knoflook, groene asperge, kervelbloemen, lamsfilet, limoen, tijm en tijmbloemen

Soort:
vlees
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Olijvencouscous

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, basilicum, chardonnay azijn, citroen, eetbare bloemen, feta, griekse yoghurt, groene olijf, harissa, hummus, kikkererwt, koriander, munt, parelcouscous, puntpaprika, sjalot, taggiasche olijf, venkelloof en zaatar

Soort:
salade / couscous, bulgur
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Aardbeien met venkel en yoghurt

Ingrediënten:
aardbei, aardbeipoeder, arbequina olijfolie, citroen, dragon, limoen, poedersuiker, spinazie, venkel, vlierbloesemsiroop, yoghurt en yoghurtsorbet

Soort:
salade
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Moules à l'escargot

Ingrediënten:
bieslook, bieslookbloemen, boter, bronzen venkel, broodkruim, citroen, dille, knoflook, mossel, natuurazijn, noilly prat, parmezaanse kaas, peterselie, room, roomse kervel, selderij, sjalot, tijm, ui en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Jonge tarbot met soja-beurre blanc

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, botersaus, citroengras, daikon, foreleitjes, gember, knoflook, komkommer, koriander, limoen, limoenblad, sjalot, sojasaus, sushi-azijn en tarbot

Soort:
warme sauzen / vis
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Griekse pasta met zeeuwse mosselen nicoise

Ingrediënten:
ansjovis, arbequina olijfolie, boter, cabernet sauvignon-azijn, citroen, ei, griekse pasta, groene olijf, haricots verts, knoflook, rode ui, taggiasche olijf, tijm, tomaat, verveine, witte wijn en zeeuwse mosselen

Soort:
salade / pasta / aardappel
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Salade van jonge aardappeltjes met ansjovis vierge

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, arbequina olijfolie, basilicum, bieslook, cabernet sauvignon-azijn, citroen, groene olijf, knoflook, korianderzaad, limoen, rozemarijn, sjalot, tomaat, venkel, venkelloof, zoetzure jalapenopeper en zure ansjovisfilets

Soort:
salade / aardappelgerecht
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Hoofdgerecht / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Cannelloni met mosterdragout en tomatenboter

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, bieslook, boter, buffelmozzarella, cannelloni, chardonnay azijn, gehakt, kappers, knoflook, mascarpone, mosterdzaad, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, spitskool, tijm, tomaat en ui

Soort:
vlees / pasta / mosterd
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Nagerecht uit Sergio's smaakmakers:

Dame blanche matcha

Ingrediënten:
amandelpoeder, bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, matchapoeder, melk, poedersuiker, pure chocolade, room, suiker, vanilleijs, vanilleolie, vanillestokje en witte chocolade

Soort:
zoet / nagerecht / ijs
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:

Coquille-misomousseline

Ingrediënten:
algenmix, arbequina olijfolie, boter, coquille, ei, groene asperge, limoen, misolak, misovinaigrette, natuurazijn, norivel, sushi azijn, taugé, tempurabeslag, zeekraal en zeewiermix

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Nagerecht uit Sergio's smaakmakers:

Bosbessen met zwarte olijven

Ingrediënten:
amandelpoeder, arbequina olijfolie, bloem, bosbes, bosbessencoulis, boter, cacaoboter, limoen, pistache, suiker, taggiasche olijf, vanilleijs, witte chocolade en zout

Soort:
nagerecht
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Hoofdgerecht / lunchgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Asperges met misoboter, kreeft en verveine

Ingrediënten:
arbequina olijfolie, boter, botersaus, chilipeper, court-bouillon, furikake, kreeft, lente ui, limoen, mirin, miso, sake, sojasaus, suiker, sushi azijn, tomaat, verveine en witte asperge

Soort:
schaal- en schelpdieren