Recept uit Sergio's smaakmakers:

Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Sergio’s smaakmakers, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
In zijn nieuwe thuiskookboek vertelt Sergio Herman je alles over 20 van zijn favoriete smaakmakers. Daarnaast leert hij je hoe je ze thuis kunt gebruiken om gerechten meer pit, scherpte, spanning, kracht of juist nuance te geven. Waarin kun je sojasaus gebruiken? Waarom moet je het lekvocht van een potje olijven nooit weggooien? Wat kun je allemaal een boost geven met ansjovis? En waarom heeft Sergio altijd limoen in huis? Het resultaat zijn 20 verhalen en 70 recepten bomvol smaak. Van een super eenvoudige tapenade tot een pittige pasta. En van een simpele salade tot een krachtige curry.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Advertentie

Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.
Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Spicy dragon-knoflookolie
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, chilivlokken, dragon, knoflook, maïsolie en spinazie
- Soort:
- boter en olie
Diner / nagerecht uit Sergio's smaakmakers:
Granité van limoen, mango en koriander
- Ingrediënten:
- gemberbier, koriander, korianderbloempjes, limoen, mango, mangosorbetijs, passievrucht, suiker en wodka
- Soort:
- drank (alcoholisch) / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Diner / lunch / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Kip laksa van Ronnie Herman
- Ingrediënten:
- bleekselderij, butternutpompoen, chilipeper, kippenjus, gember, groene asperge, ketjap manis, kippendij, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lente ui, limoen, limoenblad, olijfolie, paksoi, pinda, prei, sesamzaad, sjalot, sojasaus, tijm, tomaat, vijfkruidenpoeder, vissaus, witte asperge, witte peperkorrels en wortel
- Soort:
- soep/bouillon / gevogelte
Diner / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Vegan ceviche
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, avocado, bieslookbloemen, chardonnay azijn, chilipepertje, gember, granny smith appel, knoflook, komkommer, koriander, limoen, minimaiskolfjes, munt, rode ui, sjalot, spinazie, sushi azijn, tomaat en zoetzure jalapenopeper
- Soort:
- salade / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Zeeduivel met masala en gember
- Ingrediënten:
- basmatirijst, boter, cabernet sauvignon-azijn, chilipeper, citroen, garam masala, gember, kippenbouillon, knoflook, koriander, lente ui, mosseljus, pandanrijst, rijst, room, sjalot, tomaat, venkel, witte wijn en zeeduivel
- Soort:
- rijst / warme sauzen / vis
Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Oesters met miso-vinaigrette
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, aubergine, daikon, gillardeau-oester, goudsbloemblaadjes, komkommer, limoen, misolak, mizuna blaadjes, rettich, sushi azijn, zeeuwse oesters en zure room
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Bij de koffie uit Sergio's smaakmakers:
Esdoornstrikken met kers en pistache
- Ingrediënten:
- amandelpoeder, bladerdeeg, boter, ei, esdoornsiroop, kers, pistachenoten, pistachepasta, pistachepoeder, room en suiker
- Soort:
- koek en gebak / zoete hapjes
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:
Salade van gerookte zalm en paling, mizuna en mierikswortel
- Ingrediënten:
- daikon, foreleitjes, gerookte paling, gerookte zalm, mierikswortel, rettich, shiso, sjalot, sushi azijn, vinaigrette en zure room
- Soort:
- salade / vis
Diner / nagerecht uit Sergio's smaakmakers:
Dame blanche matcha
- Ingrediënten:
- amandelpoeder, bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, matchapoeder, melk, poedersuiker, pure chocolade, room, suiker, vanilleijs, vanilleolie, vanillestokje en witte chocolade
- Soort:
- zoet / ijs
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Cannelloni met mosterdragout en tomatenboter
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, bieslook, boter, buffelmozzarella, cannelloni, chardonnay azijn, gehakt, kappers, knoflook, mascarpone, mosterdzaad, parmezaanse kaas, peterselie, sjalot, spitskool, tijm, tomaat en ui
- Soort:
- vlees / pasta/noodles / mosterd
Lunch / bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Maatjesharing met bietjes en mierikswortel
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, basilicum, bieslook, biet, chardonnay azijn, citroen, dille, druivenpitolie, limoen, maatjesharing, mierikswortel, mosterdblad, olijfolie, roomse kervel, sushi azijn, verse tijm, vinaigrette, yoghurt, zoete ui en zuurdesembrood
- Soort:
- salade / brood en broodgerecht / vis
Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Verse harissa
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, chilipepertje, karwijzaad, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, munt, rode paprika, tomaat, tomatenpuree en ui
- Soort:
- saus/dressing/jus / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:
Coquille-misomousseline
- Ingrediënten:
- algenmix, arbequina olijfolie, boter, coquille, ei, groene asperge, limoen, misolak, misovinaigrette, natuurazijn, norivel, sushi azijn, taugé, tempurabeslag, zeekraal en zeewiermix
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Amuse / diner / italiaanse antipasti / vis-antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:
Gegrilde limoenen met tartaar van makreel
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, champignon, limoen, makreel, mayonaise, radijs, sjalot, sojasaus, waterkers en watermeloen
- Soort:
- vis
Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Gratin van aardappel en taleggio
- Ingrediënten:
- aardappel, arbequina olijfolie, chardonnay azijn, citroen, knoflook, melk, parmezaanse kaas, radicchio, room, taggiasche olijf, taleggiokaas, tijm en tomaat
- Soort:
- ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Asperges met misoboter, kreeft en verveine
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, boter, botersaus, chilipeper, court-bouillon, furikake, kreeft, lente ui, limoen, mirin, miso, sake, sojasaus, suiker, sushi azijn, tomaat, verveine en witte asperge
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Jonge tarbot met soja-beurre blanc
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, botersaus, citroengras, daikon, foreleitjes, gember, knoflook, komkommer, koriander, limoen, limoenblad, sjalot, sojasaus, sushi-azijn en tarbot
- Soort:
- warme sauzen / vis
Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:
Salade van jonge aardappeltjes met ansjovis vierge
- Ingrediënten:
- aardappel, ansjovis, arbequina olijfolie, basilicum, bieslook, cabernet sauvignon-azijn, citroen, groene olijf, knoflook, korianderzaad, limoen, rozemarijn, sjalot, tomaat, venkel, venkelloof, zoetzure jalapenopeper en zure ansjovisfilets
- Soort:
- salade / aardappelgerecht
Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:
Champignons farcis
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, basilicum, boter, champignon, citroen, ei, kippenbouillon, kippengehakt, koriander, kroepoek, limoen, limoenblad, mayonaise, paneermeel, panko, pinda, sambal oelek, sjalot, sriracha en tijm
- Soort:
- gevogelte / paddenstoelen
Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Aardbeien met venkel en yoghurt
- Ingrediënten:
- aardbei, aardbeipoeder, arbequina olijfolie, citroen, dragon, limoen, poedersuiker, spinazie, venkel, vlierbloesemsiroop, yoghurt en yoghurtsorbet
- Soort:
- salade
Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Italiaanse linzensalade
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, artisjok, basilicum, beurre noisette, burrata, cabernet sauvignon-azijn, citroen, hazelnoot, ijsbergsla, krielaardappelen, oranje linzen, parmezaanse kaas, peterselie, room, rucola, sjalot, tomaat en zwarte linzen
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- salade
Lunch / snack of tussendoortje / snack en tussendoortje uit Sergio's smaakmakers:
Piadina met ragout, parma en gorgonzola
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, basilicum, basilicummayonaise, cabernet sauvignon-azijn, gorgonzola, knoflook, parmaham, piadina, pijnboompitjes, radicchio, rundergehakt, tomaat, ui en wrap
- Soort:
- vlees / brood en broodgerecht
Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Sergio's smaakmakers:
Kleine komkommers met harissa en hummus
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, basilicum, fetakaas, groene asperge, harissa, hummus, kikkererwt, komkommer, koriander, marjolein, munt, sjalot, sushi azijn en yoghurt
- Soort:
- salade / groente
Diner / hoofdgerecht uit Sergio's smaakmakers:
Gehaktballetjes van kip
- Ingrediënten:
- arbequina olijfolie, citroengras, ei, kewpie-mayonaise, kippengehakt, koriander, lente ui, limoen, mayonaise, norivel, panko, room, sojasaus, sriracha en zoetzure jalapenopeper
- Soort:
- gevogelte