Ria Loohuizen - De wandelende fijnproever

De wandelende fijnproever

Handboek voor het verzamelen en bereiden van wilde planten, bloemen, noten, vruchten, paddenstoelen en wieren

Een boek van Ria Loohuizen

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De wandelende fijnproever, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Wildplukken is de laatste jaren steeds populairder geworden, mede dankzij de aandacht voor duurzaam en biologisch eten en streekproducten. Ria Loohuizen was haar tijd ver vooruit en begon er ruim dertig jaar geleden al mee. Haar motivatie is de pure,onbewerkte smaak van een enorme keus aan eetbare planten, vruchten, noten en paddenstoelen, waarvan er vele, zeg maar gerust de meeste, nooit ergens te koop zijn. Het is volgens haar een geweldige manier om de natuur te ontdekken, ‘ontleden’ en waarderen. In dit boek neemt zij ons aan de hand mee op zo’n ontdekkingsreis en maken we kennis met subtiele, verfijnde gerechten met bekende lekkernijen als brandnetels, rozenbottels en hazelnoten en minder bekende als klaverzuring, schorrekruid en sponszwammen.

Ria Loohuizen, woonachtig aan de waddenkust van Groningen, schreef 11 boeken over eten uit de natuur, waarvan er drie ook in Engeland werden uitgegeven. Haar laatste vier, Bos op je Bord, Kweepeer, Mispel en Vijg, Bes boven Bes en Zilt en Bitter verschenen bij Fontaine Uitgevers.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken