Lars Charas en L. Charas - Blijven eten

Blijven eten

recepten voor een gezonde wereld

Een boek van Lars Charas en L. Charas

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Blijven eten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In Blijven Eten neemt Lars Charas ons mee op een reis langs topkoks en wetenschappers in 25 landen om oplossingen te vinden voor het vraagstuk ‘Hoe kunnen we met alle mensen op deze planeet nog lekker blijven eten?’. Dit boek kijkt vooruit, naar een toekomst waarin we blijven eten, maar wel gedwongen worden om andere keuzes te gaan maken over wat er op ons bord belandt. Die toekomst is dichterbij dan we denken, dus we kunnen daar maar beter nú al over gaan nadenken.

In Blijven Eten schets Lars een mondiaal beeld van ons eten en eetculturen in relatie tot tientallen duurzaamheidsthema’s, en hij vertaalt dit naar praktische richtlijnen en culinaire experimenten die ons allen een lach op het gezicht zullen geven. Vele van de topkoks die in Netflix series als Chef’s Table te zien zijn en inmiddels bekendheid genieten onder grote groepen consumenten, hebben bijgedragen aan dit boek. In het boek staan 40 interviews en 70 recepten, waardoor het het eerste toegankelijke consumentenboek over het wereldvoedselvraagstuk is geworden. Een absolute noodzaak voor de geïnteresseerde professionele én thuiskok.

Lars Charas is de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Blijven Eten wordt door koksopleidingen in diverse delen van de wereld gebruikt voor hun duurzaamheidseducatie en komt in 2018 tevens in het Engels en Zweeds uit. Het boek heeft in mei 2017 de Gourmand Award voor het beste digitale kookboek ontvangen en heeft positieve recensies gekregen in onder andere National Geographic Magazine en Finedining Lovers.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken