Sicilië
heerlijke gerechten van een Italiaans eiland
Een boek van Katie Caldesi en Giancarlo Caldesi
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Sicilië, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Ontdek de unieke keuken van Sicilië. Door de eeuwen heen hebben o.a. de Grieken, Romeinen, Arabieren, Spanjaarden en Noormannen hun stempel op de Siciliaanse keuken gedrukt en dat proef je terug: exotisch, kruidig en inventief. In combinatie met de enorme variëteit aan vis uit de Middellandse Zee en de producten van het eiland zelf - kaas, citrusvruchten, wijn, olijfolie en zout - is de keuken van Sicilië een ware verrassing die je moet hebben geproefd.Maak typische Siciliaanse gerechten als sarde a beccaficu (gevulde sardientjes) of bloemkool op Siciliaanse wijze klaar: met ansjovis en in rode wijn gestoofd. Of serveer caponata, het zoetzure auberginegerecht.Streetfood uit Palermo, antipasti en prachtige pasta-, vis- en vleesgerechten en uiteraard de zoete zaligheden waar Sicilië bekend om staat: van ricotta- taart met marsalasiroop tot en met ijs en torta di marmellata ai mandarini.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.