Freddie Janssen, Melina Bucholz en Helen Cathcart - Pickled

Pickled

meer dan 60 inspirerende recepten voor pickles, kimchi, azijn en meer

Een boek van Freddie Janssen, Melina Bucholz en Helen Cathcart

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Pickled, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Kimchi! Sriracha! Thaise sjalotjes! Taco’s! Yucatánpickles & meer !

Pickled is een frisse en innovatieve blik op inmaken en fermenteren, met meer dan 60 creatieve recepten die elk gerecht extra smaakvol maken. Pickle-fan Freddie Janssen laat zien hoe eenvoudig het is om bijna alles in te maken zonder dat daarvoor geavanceerd materiaal of moeilijk verkrijgbare ingrediënten nodig zijn.

Begin met klassieke komkommer-dillepickles of met chipotle ingemaakte eieren op Mexicaanse wijze, ga dan verder met wat gedurfdere smaakcombinaties zoals met szechuanpeper ingemaakte watermeloen of de heerlijke, naar meer smakende wasabibieten. Om u te inspireren om pickles en gefermenteerde producten te gebruiken hebben Freddie en een paar van haar restaurantvrienden gerechten ontwikkeld om van te watertanden: probeer eens gefrituurde ingemaakte kippenvleugels, chipotle-varkensvleestaco’s met Yucatánpickles, een lekkere sterke pickletini en de koning van alle kaastosti’s: een tosti met kimchi & stilton.

Maak kennis met quickles (pickles die binnen een paar uur klaar zijn), andere soorten pickles die maanden geduld vereisen en recepten voor zelfgemaakte kimchi, zuurkool, sriracha, ketchup, chili-olie, azijn en meer. Dankzij de pickles is geen enkel gerecht nog saai!
- Inmaken is spannend en helemaal van deze tijd. De Nederlandse Freddie Janssen beschrijft in haar oorspronkelijk Engelstalige boek de techniek van het inmaken in azijn (pickles) en door fermentatie (zuurkool, kimchi). De recepten zijn duidelijk met de instructies puntsgewijs onder elkaar en informatie over de houdbaarheid. Niet alles moet enkele dagen of weken rijpen; de ‘quickles’ zijn al met een paar uur serveerklaar. Na de hoofdstukken met recepten voor pickles en gefermenteerde inmaak komen de toepassingen: sauzen, gerechten en drankjes met pickles of kimchi. Vrijwel alle recepten zijn gefotografeerd, maar de foto’s staan niet altijd pal naast het recept. In het uitgebreide register kun je opzoeken waar de foto staat. De omslag (zwart, witte letters, knalgroene stralende augurk) en de binnenkant van het boek (zwarte pagina’s met witte tekst, witte of groene pagina’s met zwarte tekst) vormen een harmonieus geheel. Met dit boek is het verrassend eenvoudig om zelf zuurkool, Amsterdamse uien of gemberbier te maken. Leerzaam en lekker.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken