Shami Radia, Neil Whippey en Sebastian Holmes - Insecten - een culinaire ontdekking

Insecten - een culinaire ontdekking

de grootste culinaire verrassing ooit

Een boek van Shami Radia, Neil Whippey en Sebastian Holmes

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Insecten - een culinaire ontdekking, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Insecten zijn ingrediënten en nog lekkere ook. Gelooft u ons niet? Probeer deze spannende en gemakkelijke recepten dan maar eens en varieer met de diverse eetbare insecten, zoals krekels, buffalowormen en sprinkhanen. Het klinkt misschien gewaagd en ook een beetje eng (in elk geval voor ons westerlingen), maar insecten zijn niet alleen lekker maar ook heel gezond. Ze zitten vol proteïnen en voedingsstoffen en zijn nog goed voor het milieu ook! Uw maaltijden zullen nooit meer hetzelfde zijn…


‘Deze fantastische introductie in het koken met insecten opent een geheel nieuwe culinaire wereld. Het is precies wat onze planeet nodig heeft.’
Stefan Gates, tv-presentator en schrijver

‘Insecten zijn het ultieme superfood en deze briljante recepten zijn oprecht verrukkelijk.’
George McGavin, ontdekkingsreiziger en entomoloog
- Echt populair zijn ze nog niet: eetbare insecten. Velen in de westerse wereld voelen eerder weerzin dan trek bij de gedachte aan sprinkhanen, krekels, buffalowormen, meelwormen waarmee in dit boek wordt gekookt. In andere delen van de wereld zijn insecten onderdeel van het dagelijks menu: ze bieden volwaardige eiwitten. Ook de kweek is oké: die belast nauwelijks het milieu. De twee auteurs van dit boek hebben een insectenkwekerij opgestart waarna de productie wordt gevriesdroogd en verpakt. De recepten werden voor hen ontwikkeld door kok Sebastian Holmes die veel ervaring opdeed in Aziatische keukens. Hij liet zich inspireren door de Thaise keuken en ook de Britse. Zijn recepten, met name de nagerechten en ook cocktails, bieden veel inspiratie en zijn goed uitvoerbaar, al zijn niet alle ingrediënten gemakkelijk verkrijgbaar. De insecten worden hier vaak gecombineerd met vlees, vis, kaas en ei. Dat maakt de porties dan wel erg eiwitrijk. Ze worden afgesloten met menusuggesties met recepten uit dit boek met paginavermelding. Ook vermelding bedrijfsnaam en website. Goede gerechtfoto’s. Met register.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken