Sophie Bromberg - Babyvoeding, eenvoudig zelf gemaakt

Babyvoeding, eenvoudig zelf gemaakt

gezonde recepten vanaf de vijfde maand

Een boek van Sophie Bromberg

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Babyvoeding, eenvoudig zelf gemaakt, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Gezonde voeding is vooral in de eerste maanden dat je kindje vast voedsel mag, heel erg belangrijk. Als je zelf veel aandacht besteedt aan gezonde voeding en van koken houdt, is het logisch dat je ook het voedsel van je kind zelf bereidt. Maar met welke bijzonderheden moet je rekening houden en welke levensmiddelen zijn geschikt? In dit uitgebreide, liefdevol geïllustreerde boekje vind je alle antwoorden.

Voedingswetenschapper Sophie Bromberg geeft in een informatieve inleiding door middel van een vierstappenplan waardevolle tips en ze bereidt je voor op de beginperiode van vast voedsel. De ruim twintig recepten, variërend van de allereerste wortelpuree en spinazie-aardappelpuree met kalfsvlees tot appel-griesmeelpap en pruimenmoes, bieden jou en je baby volop afwisseling. Daarnaast staan in dit boekje lekkere vingerhapjes waarvan je kind vanaf de zevende maand kan genieten, plus een extra hoofdstuk met receptideeën voor het hele gezin vanaf de tiende maand.
- Zelf koken voor je baby met verse ingrediënten vanaf de leeftijd van vijf maanden tot het moment dat je kind mee-eet met het gezin rond 10 maanden. De auteur helpt in een vierstappenplan te komen van moes tot echt eten. In de inleiding komen allerlei praktische zaken aan bod: wanneer begin je aan vaste voeding? Zelf maken of kopen? De eerste hap, hoe doe je dat? Allerlei vragen waar onervaren ouders tegenaan kunnen lopen. Ook kort aandacht voor babysapjes, allergieën, vegetarische en veganistische babyvoeding en hapjes invriezen. Dan volgen de recepten vanaf de eerste vaste voeding tussen de middag gevolgd door de tweede vaste voeding in de avond. Vingerhapjes vanaf zeven maanden, om de coördinatie te oefenen en omdat het leuk eet, is een apart hoofdstuk met tot slot ideeën voor recepten voor het hele gezin. Een receptenregister zit achterin het boek. Het boek is oorspronkelijk uitgegeven in Duitsland door voedingswetenschapper Sophie Bromberg. Een vrolijk gekleurd en eenvoudig geschreven handzaam boek voor jonge moeders en opvoeders.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken