A. van Wittenberghe, Annelies Van Wittenberghe en Kim Van Liefferinghe - SMAAK!

SMAAK!

een geschiedenis in 120 recepten

Een boek van A. van Wittenberghe, Annelies Van Wittenberghe en Kim Van Liefferinghe

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals SMAAK!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Geschiedenisboek? Inderdaad. Kookboek? Ook ja. Een rijk gevulde maaltijd vol kruidige anekdotes aan tafel! Smaak! Een geschiedenis in 120 recepten is een verrassende kookatlas die ons smakenpalet vanuit een historisch perspectief bekijkt. Het boek brengt geschiedenis op je bord in zes smakelijke gangen: zoet, zuur, zout, bitter, hartig en kruidig. Daarvoor haalt Van Wittenberghe de mosterd in de authentieke kookboeken die eeuwenlang de smaak van onze voorouders bepaalden. Zo bereidt ze met culinaire meesters als Apicius en La Varenne octopus op Romeinse wijze of kalkoen met framboos. Ze waagt zich aan het recept ‘lam in spijkerschrijf’ uit het oudste kookboek ter wereld, roert mee met de Spaanse inquisitie en kijkt in de potten van de Franse bourgeoisie.Smaak! Is een compilatie van ‘s werelds belangrijkste kookboeken die nog lang zal nasmaken. Geschiedenis was nog nooit zo lekker.ANNELIES VAN WITTENBERGHE is historica met een culinaire passie. Ze geeft talloze workshops en lezingen voor scholen, verenigingen en musea over de geschiedenis van eetgewoontes en smaken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken