Marianne Saul en Watkins Media Limited - Spelt

Spelt

taarten, koekjes, broden & maaltijden van het goede graan

Een boek van Marianne Saul en Watkins Media Limited

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Spelt, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Spelt is een geweldig graan. Alleen al vanwege zijn heerlijke nootachtige smaak en zijn enorme veelzijdigheid zou dit ingrediënt standaard in uw voorraadkast moeten liggen en dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn gezonde eigenschappen. Spelt bevat meer voedingsstoffen dan gewone tarwe, is gemakkelijker te verteren, heeft een lagere glykemische index en staat erom bekend dat het verschillende ziekten en aandoeningen kan helpen voorkomen of de genezing ervan kan bevorderen.

De opleving van spelt wordt aangevoerd door Roger Saul, dé speltexpert van Groot-Brittannië. Hij verbouwt biologische spelt op zijn boerderij Sharpham Park in Somerset. Voor Roger is spelt een passie en hij heeft er jarenlang mee geëxperimenteerd. Het resultaat is deze fantastische verzameling heerlijke én gezonde recepten met spelt als essentieel ingrediënt.

Spelt opent een heel nieuwe wereld aan culinaire mogelijkheden, van broden, taarten en gebakjes tot heerlijke hoofd- en nagerechten. Probeer eens het Walnoten-stiltonbrood, de stevige Marokkaanse lamsspeltotto of de zoete Zomerse frambozentaart en sluit u aan bij de steeds groter wordende groep mensen die kiest voor dit heerlijke graan.

‘Een fantastische verzameling recepten van de koning van de spelt’
MARK HIX
- Dit boek is geheel gewijd aan spelt, dat tegenwoordig door veel mensen gebruikt wordt omdat het gezonder zou zijn dan tarwe. Het bestaat vooral uit bakrecepten (brood, gebak, koekjes etc.), maar ook ideeën voor maaltijden, zoals pasta gemaakt met speltmeel en risotto van speltparels (‘speltotto’). De recepten zijn van verschillende moeilijkheidsniveaus; soms is er veel voorbereiding nodig, maar vaak ook niet. Het boek heeft een aantrekkelijke, huiselijke uitstraling. De inleidende teksten zijn persoonlijk van aard en de foto’s laten ambachtelijke gerechten en baksels zien. De auteur (die overigens een zeer succesvolle modeontwerper was) is ruim 10 jaar geleden zelf begonnen met het verbouwen van spelt op zijn eigen land in Engeland, omdat het graan toen bijna nergens verkrijgbaar was, en heeft daardoor veel kennis en ervaring die hij nu in dit boek deelt.Feitelijke heeft zijn enthousiasme geleid tot de populariteit van spelt de laatste jaren. Dit is een mooi boek voor iedere thuiskok die vaker met spelt wil bakken en koken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken