Romas Foord - Het GQ cocktailboek

Het GQ cocktailboek

de ultieme collectie voor échte liefhebbers

Een boek van Romas Foord

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Het GQ cocktailboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het stijlvolle Britse mannentijdschrift GQ komt nu met de ultieme drankencollectie voor échte liefhebbers!

Meer dan 150 recepten voor klassieke en moderne cocktails, met creaties van legendarische bartenders en innovatieve mixen van nieuw talent uit de beste bars ter wereld. Er staan essentiële tips en technieken zodat je thuis je talenten kunt oefenen, en ook een overzicht van het beste cocktailgerei.


Paul Henderson werkt al ruim tien jaar als seniorredacteur bij GQ. Hij heeft de leiding over de afdeling Sport en de afdeling Eten en Drinken. Hij heeft in zijn carrière al vele grote namen uit de gastronomie geïnterviewd, zoals Gordon Ramsey, Heston Blumenthal, Rick Stein en Raymond Blanc. Hij heeft ook meerdere coverartikelen geschreven voor GQ en zijn werk is onder andere verschenen in de Guardian, de Telegraph en The Spectator.

- Dit boek met ruim 150 recepten voor klassieke en moderne cocktails is uitgegeven onder auspiciën van het chique, Britse mannentijdschrift GQ. De hoofdstukken zijn ingedeeld naar het hoofdingrediënt zoals gin, whisky en rum; daarnaast is aandacht voor modernistische en alcoholvrije cocktails en voor de benodigdheden zoals speciale glazen en de technieken van het cocktail bereiden. De hoofdstukken worden ingeleid door een beschrijving van de drank zelf en het gebruik daarvan in de geschiedenis. De recepten zijn samengesteld door verschillende bartenders. De cocktails zijn over het algemeen eenvoudig te bereiden, het specifieke betreft de exacte samenstelling van de ingrediënten. De te gebruiken dranksoorten zijn bij de drankenspeciaalzaak goed te verkrijgen. Bij elke cocktail is nog een tip opgenomen van de bartender ter volmaking van het product. Van elke cocktail is een grote fraaie kleurenfoto opgenomen. Een prachtig uitgevoerd boek dat inspeelt op de groeiende markt van het cocktail drinken en voor belangstellenden zeker een aanrader. Kleine druk, geillustreerd met kleurenfoto’s, met register.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken