Jose Buschman - Couperus culinair

Couperus culinair

de lievelingsgerechten van Louis Couperus

Een boek van Jose Buschman

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Couperus culinair, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Proef de fascinerende wereld van Louis CouperusMet een voorwoord van Johannes van DamRoep de verloren tijd op met klassieke recepten uit het negentiende-eeuwse Den Haag, Indië en Italië. Maak zelf de vermouth americano waar Couperus zo graag aan nipte, schuif aan bij het Parijse souper van Lot en Elly uit Van oude menschen en beleef De stille kracht met een heerlijke rijsttafel. Tijdens haar speurtocht naar het leven van Louis Couperus stuitte José Buschman, historica en Couperuskenner, op het Italiaanse kookboek van mevrouw Couperus-Baud, met daarin de lievelingsrecepten van haar man. Uit die recepten maakte ze hier een keuze, aangevuld met recepten uit het Haagse kookboek van Couperus’ ouderlijk milieu en uit oude Indische kookboeken. Van vele gerechten die Couperus in zijn werk noemt - in romans, feuilletons en brieven - heeft de schrijfster het recept uit oude en nieuwe bronnen opgedoken en voor hedendaagse liefhebbers opgepoetst. De recepten worden gelardeerd met verrassende fragmenten uit Couperus’ werk en schitterende foto’s.José Buschman publiceerde over Louis Couperus onder meer Zoo ik iéts ben, ben ik een Hagenaar en Een dandy in de Oriënt. Zij is een van de oprichters van het Couperus Genootschap.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken