Lizet Kruyff, Cees Holtkamp en Michale van Emde Boas - Oranje toetjes

Oranje toetjes

van Willem de Zwijger tot Willem-Alexander

Een boek van Lizet Kruyff, Cees Holtkamp en Michale van Emde Boas

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Oranje toetjes, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Van Willem de Zwijger tot Willem-AlexanderVanaf het eerste menu van koning Willem I tot het meest recente diner waarvan de gerechten bekend zijn, steevast wordt er bij officiële diners een oranje toetje geserveerd. En uiteraard is de sinaasappel een van de voornaamste ingrediënten. Maar ook komen op tafel desserts met abrikozen en mandarijntjes. De kleur oranje vertelt het verhaal van de eetcultuur van onze stadhouders en ons koningshuis vanaf de negentiende eeuw.Oranje toetjes vertelt over de eetmodes, de kookboeken en -spullen die werden gebruikt, over de ingrediënten - soms afkomstig uit de eigen oranjerie - en over de suikerbakkers, patissiers en hofkoks.Lizet Kruyff beschrijft in Oranje toetjes deze koninklijke culinaire geschiedenis. Hierin zijn de historisch verantwoorde recepten opgenomen die samen met de bekendste patissier van Nederland zo zijn aangepast dat ze nu uitvoerbaar zijn.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken